trix&fix&six days left

Jag har inte skrivit på ett tag, jag är inte så aktiv längre.
Helgen var en av de bästa, plus att jag jobbade, vilket gjorde mig väldigt trött, men annars var helgen jättebra.
I lördags jobbade jag till middag. Kom hem lade mig och sov en timme, sedan bar det snabbt av till McDonalds med de underbara; Josse, Henrik & Sara. Väl där åts det en newyorksuprememeny. Ohmy, mättande. Sedan bar det av till Henrik och kollades på idol & film. Myspys. Sen fick jag skjuss hem och sedan somnade jag som en stock. Jobbade halva söndagen och sedan när jag kom hem hade min saknade syster från USA anlänt. (En av dem iaf)  Min lilla peppakaka, och allt var som vanligt igen. Det var härligt. Jag börjar sakta men säkert få resfeber måste jag säga, nu när allt ska fixas. Hela måndagen gick åt till att jobba lite med flash, planera inför resan och ta det allmänt lugnt.
Idag blev jag inringd imorse vid sju och stack in och jobbade extra. Jag kände mig duktig, haha. Efter det sov jag lite, jobbade med flash och tog det lugnt. Första uppgiften är snart klar, sedan får vi se hur jag ska göra,
ska iaf skicka den snart, trycka på sändknappen och sedan inte tänka på den kursen förrän efter New York.
Bara att skriva om det nu gör mig lite smått lycklig.
DU & JAG, JOSSE! Och sen får jag träffa min saknade syster som är kvar i USA. S
nart får jag träffa DIG med!
Nu ikväll kom Emma förbi en sväng, nypiercad minsann, man hänger inte alls med i svängarna alltså. Haha. Och vi såg Idol, där just nu flickfavoriten är Johan Palm, en sextonåring som inte ens kommit i målbrottet än. Han sjunger väldigt bra, det är inte det, men han ser ju så liten ut. Eller är man själv äldre och Idol är på samma nivå som alltid. Jag kommer ihåg Idol 2004, jag var en av dem som föll för flickfavoriten Darin med alla hans wailingar, haha. Jag antar Johan är en Darintyp fast den lite mer rockiga typen, och denna gången är det väl mina småsystrar som får falla för den killen.
Jag har redan min, som jag inte får träffa förrän på lördag.. Men jag längtar <3
Och imorgon bär det av till Kristianstad och växla pengar, och sedan jobbjobbjobb.
Yey. Det var väl lite sammanfattning på det hela några dagar.
Nu ska jag sova.

 &

bara för att visa lite hur mycket idolcrazy jag är.

Godnatt allesammans. PUSS!


beautiful,

Och nu är det du & jag <3

strunt i alla mil,
det är inte dem jag räknar.
att det nu är du & jag. 
det är det som räknas.



wonderful,

Alltså jag har sjukt ont i min hand, vänstra hand, och jag kan inte förstå varför. Kanske är det efter att jag försökte slå min mamma i armbrytning men när jag insåg att hon var på väg att vinna drog jag undan handen, jag är sådan dålig förlorare, haha. I alla fall. Idag har jag varit på badhuset & simmat,
80 längder ( x 25m ) = 2000m. Jag är hyfsat nöjd. Jag simmade medan Josse & Daniel tränade på gymmet, och sedan hängde jag & Josse i bastun sedan och pratade lite om livet och allt annat. Det tar ett tag innan man inser hur bra man verkligen känner varandra, och så är det med Josse, vi känner varandra för bra. Och med för bra menar jag att det går inte att dölja för varandra vad man tycker. Jag behöver inte säga någonting, men ändå kan Josse pricka exakt på vad det handlar om. Hon är typ bäst. Och förhoppningsvis kan jag tyda henne lika bra, det känns så i alla fall:) Haha. I alla fall så efter detta träningspass drog jag till staden och träffade Emma som hade roat sig med att undervisa ettor hela dagen, väldigt sött. Vi tog oss en tur genom gallerian och lite andra affärer och pratade mycket, om det ena och det andra. Det var skönt det med, och härligt, och fin solig dag hela dagen. Jag införskaffade en nagelfil & ett nagellack, väldigt olikt mig, men idag kände jag för något sådant, faktiskt. Och Emma införskaffade två söta vaniljhjärtan, sött. Jag begav mig sedan hem för att äta lite. Korv med bröd, bland det godaste, helt klart. Det är typ den perfekta måltiden, korv med bröd & mjölk. Underbart, haha!
Nu har jag precis varit iväg med Josse en sväng på Elgiganten där jag har införskaffat en väska till min systemkamera, väldigt dyrt, men jag får väl se det som nödvändigt. Och ikväll blir det filmkväll,
det ska bli nice.


att inte välja är också ett val.

Jag vill ha lönen idag.
Nej, men efter att fått sin lönelapp är det ganska underbart att känna att imorgon kommer den in på kontot.
Yey.

Igår var jag hemma, jobbade med kursen och sedan träffade jag Josse. Vi tog oss en tur häromkring, hamnade först i Tyringe lite konstigt sådär, men sedan kom vi till Trästället. Det var vi & pensionärerna där. Men vi kollade julsaker & handdukar. Jag tycker konstigt nog att det är jättemysigt att titta på handdukar, och kuddar förståss. Det är en sån mysig känsla på nått sätt. Sedan fikades det, morotskaka & läsk, på ett café med kristallkronor. Så fancy & mysigt var det!



Och idag är jag ledig. Kursen är jobbig. Har funderat rätt mycket på den den senaste veckan. Det känns som att jag inte har den energin jag skulle velat ha att lägga på den. Kanske är jag alldeles för skoltrött sedan innan att det är svårt att fokusera på den, eller så var inte kursen det jag hade tänkt mig, och handlade om lite annat. Jag måste iaf bestämma mig nu, och det är väl läge att göra det väldigt snart. Det jag har lärt mig har jag iaf lärt mig, och programmet Flash har jag mer och mer koll på, tack vare hjälp från henrik! :)
Men annars så ska jag ge det en chans nu, sedan får vi se som sagt.
Det är mycket att tänka på, man känner det. Egentligen kanske jag behöver ta det lugnt. Jag är så sanslöst trött ibland om dagarna. Var på Göingekliniken idag och tog blodprover för att se om mitt blodvärde höjts och det hade det, så det låg bra nu. Sköterskan blev lite rädd när jag sa att jag missat tiden i februari och kom nu istället, men det var ju lugnt så. 
Ska ge det en chans nu, kursen alltså.
Och ikväll ska jag träffa Henrik & se Hundtricket :)
Det är en svårslagen kombination måste jag säga.
Ha det fint!
Love.  


jag vill ha fredag idag.

Syster kom hem, jag saknar dig. Källaren är så tom utan dig. Jag saknar alla de gånger du går in i mitt rum på morgonen när jag fortfarande sover. Inte lika underbart då, men något jag saknar nu.
Men jag hoppas LA & Las Vegas är underbart, och imorgon ska jag checka med Onoff & Expert om inte mamma sa det.

Och imorgon är det fredag. Imorgon är det fredag, så härligt.
Och ny musik är också härligt.

Damien Letih & Dean Geyer fann jag nu ikväll. Blev lite kär i deras låtar. Jag behöver lite nytt,
lite ny musik.

Och sen så vet jag inte hur det blir med årets julkonsert "Den sjungande julgranen". Och de ska köra samma koncept som förra året och samma låtar, såja vi får se hur det blir med det.

I alla fall så ska jag sova nu. Sov sött.


Pompeji. annars inte så mycket.

Ledig idag. Har varit sjuk nu i två dagar, eller nja inte sjuk, men halsont, förkyld och fruktansvärt trött. Har iaf varit lite mer aktiv idag, men inte överdrivet. Har fått tre böcker till till min kurs - multimedia för webben, varav en av dem med över 1000sidor. Det finns mycket att säga om detta program som jag frustrerat aldrig lyckas med. Det känns som att det alltid är ett steg svårare än vad jag klarar av. Jag vill att det ska vara lite svårt, att man ska kunna lära sig nya tekniker, men inte när man känner att man inte förstår så mycket. Iaf så verkade en av böckerna riktigt bra, och en av dem man ska använda sig av mest, så kanske blir det lättare då, men dock saknades en cd-skiva så får vänta lite innan jag får den. Annars har jag varit duktig & städat och ringt runt. Skulle egentligen jobba extra i hemtjänsten idag men ringde igår och sa att jag inte visste hur jag skulle orka idag och att jag inte mådde så bra, hade varit illa att smitta de äldre, faktiskt. Nu ska jag äta lite till något program. Och på tal om att äta så var mamma väldigt exalterad över en sak igår vid middagen.
- På fredag tänkte jag att vi kunde ha Pompejikyckling!
Haha, det var kul. Är kul. Och hon tänkte toppa det med lite Andreas Boccelli & Italienskt vin. Hela Hässleholm är Pompejigalna, och nu är mamma med i det hela med att stödja det med att göra Pompejimåltid från receptet som stod i tidningens artikel om Pompeji. Tur man läste en bok om Pompeji i skolan annars hade jag varit lite lost på det ämnet. Men men, mamma är söt och kyckling är gott så det blir nog bra.

Och nu ska jag med vara lite exalterad Hässleholmare.
Pompeji, mina damer & herrar;


You're beautiful.

Tisdag. Och jag vaknade vid sjuåtta imorse. Gick upp, gjorde mig iordning för att åka till Kstad på europeisk jobbmässa med Emma & Petra. Hade en hel del ont i halsen, men förövrigt mådde jag bra. Måste bara säga en liten småsak men rulltrappor är underskattade. Det kommer ni med inse när rulltrappan för en gångs skull inte fungerar och ni är tvugna att gå upp, eller gå ner. Det fick jag göra idag. Typ fem gånger, från samma trappa. Bara för att få klaga lite. Jobbmässan gav väl inte riktigt helt det jag hade hoppats på. Jag är intresserad av London och ville se vad dem hade att erbjuda men pga av ekonomiförändringen nu påverkades även arbetarna och jobben blev färre och färre. Så det var inte så stor chans att få jobb i London, kanske utanför i någon mindre stad, så det lät ändå rätt mysigt. Men just nu känns det rätt stort. Det var väldigt mycket som skulle fixas inför något sådant så man får väl tänka igenom det några gånger extra om man nu ska göra det. Jag vill från Sverige, sen om det blir efter jag pluggat det får vi se. För plugga måste jag göra någon gång och jag har insett att Sverige räcker mer än väl för det. SÅ ja, nog om det. Det var en helt okej mässa. Emma & Petra verkade iaf nöjda eftersom halva informationen handlade just om vad Norde hade att rekommendera, även om det innebar regniga Bergen där solens strålar aldrig når?! Haha. Sedan bar det av till Burger King och där köptes det även en lyckokaka. Dem ser alltid så spännande ut.
I min stod det:
"Your patience will be rewarded soon"
Kände först, vilket tålamod? Jag har alltid känt att jag föddes utan. Men kanske har jag något någonstans.
Sedan bar det av till jobbet. Och där var det rätt slappt, och faktiskt riktigt kul idag. En på boendet som har skrattat nu två dagar varje gång han ser mig pga att jag har permanentat mig. Han tycker jag ser rolig ut. Jag försöker se det som en komplimang på något sätt, haha. Sedan kände jag hur jag började bli lite mer förkyld, och när klockan slog sju var dagens arbete helt klart. Tåget gick inte förrän nio, men roade mig med tv, metro, prata med nattpersonalen plus sedan så började idol, så det gick bra. När klockan var tjugo i nio hade nästan mina ögon också börjat rinna. Jag trodde inte man kunde bli sjuk så snabbt. Men gick till stationen, med min alltid trogna walkman och det var riktigt skönt. Höst är faktiskt skönt. Och nu dricker jag te för att det är bra, aldrig riktigt förtjust i det, men man har ju alltid druckit det för sångrösten så det ska väl hjälpa, får man hoppas. Nu ska jag snart sova.
Kanske lite OC först, det var ett tag sedan nu.
Sov sött.


Självutlösare är underskattat. Vi är en familj & vi är turister.
Jag är den exalterade pappan, Josse är den söta mamman,
och Sara är tonårsdottern som vill därifrån. Haha! Har ni sett något sötare?


another feeling.

Måndag.
Och jag tog tåget imorse 6.43. Pigg & vaken, kan jag inte säga att jag var, men vaken iaf. Kom till jobbet, satte mig i en soffa. Satt där i en halvtimme och läste alla tidningar som låg framme, och insåg sedan att jag inte riktigt orkade vara ambitiös idag. Inte för att man är det på det kära jobbet, men kände mest hur min säng hade varit en så mycket skönare plats just då. Men icke, och det gick väl vägen, snabbare än det brukar. Klockan halvtio var vi tillbaka efter dagens arbete och jag kunde fördriva tiden med att lösa soduku & tv. Ganska nice, men kände mig lite halvseg hela dagen. Jag vet inte om det höll i sig lite från i lördags, vilket det omöjligt kan ha gjort, men jag hade verkligen inte så mycket energi. Men vid tre fick jag skjuss in av jobbets buss och anlände hem igen. Träffade Henrik och vi gick och fikade på Madrix. Satt där & pratade om allt möjligt tills stängningsdags. Det var mycket kul att träffa honom, och tiden gick alldeles för snabbt. Bilden är från midsommar tror jag, var på väg att skriva kingan eftersom det är där vi brukar fotta en massa, fast dem bilderna tror jag inte jag får lägga upp här. Haha.
Imorgon är det mässa i kstad om jobb utomlands &
sedan jobb från 14.30 - 20.30.
Och syster & Bella har nu anlänt till LA tror jag. Hoppas ni får det lika skoj där. Man blir så avundsjuk när man sitter hemma i hlm och läser om deras resa. Hoppas ni har det lika underbart där :).
Snart är det min & josses tur. Underbart det med. Jag måste btw handla väska.


good time with good people

Söndag. Klockan är 21.54 och jag ska lägga mig nu. Ska ta 6.43 tåget imorgon mot Vinslöv. Skönt och åka lite tåg igen på väg till jobbet & skönt att slippa stressa. Helgen har varit bra, mycket bra. Började i fredags med att jag slutade jobbet vid fyra, träffade Josse på kvällen efter några timmars vila och såg en lagom roande film, men det var mysigt. På lördagen åkte jag med Josse en runda till City Gross för att ladda upp hennes bilbatteri. Väl där i deras kiosk blev vi bjudna på båda det ena & det andra, och det tackar vi Dessi för! Både mitt & josses kort är spärrat så vi får leva med det vi har så länge, vilket för min del är inte så mycket. Men man överlever alltid. På kvällen bar det av till Elvira, 10kronorsinträde, mycket uppskattat, och kvällen där blev lyckad. Fin överraskning speciellt, jag blev lite chockad först måste jag faktiskt säga. Men så är det. Kom hem vid halvfyra och kommer aldrig glömma bilden av Josse sparkandes iväg på Ewas sparkcykel iklädd i stor blå mössa med öron, vantar och inga skor. Inte så stabilt kanske men tur du kom hem lyckat vännen. Idag har det varit slappedag. Slappa, slappa och slappa. Träffade Sara nu i eftermiddags, vi var lagom trötta båda två. Gick en tur till Videomix och hyrde filmen "Dumpad", lagom bra men underhållande en sådan här dag som denna dag, handlade läsk & glass. Efter en tur inom Viking och Sara fått sig en stor pizza bar det hem till mig för att se film & äta glass. Det var trevligt, slappt och skönt, precis vad jag behövde idag.
Imorgon blir nog också en bra dag, det hoppas vi på.
Sov sött.

favorit i repris och klänning på reapris.

Fredagkväll och jag ska inte klaga på att jag är trött. Jag är det men det blir väl inte bättre för att klaga. Sista dagen i hemtjänsten idag på nästan en hel vecka. Nästa gång är på torsdag och sedan nästa gång efter det är tisdagen veckan därpå. Nu är det Vinslöv som gäller några dagar, ska bli skönt, och plus att jag ska ta tid till annat. Jag vet inte om kursen var det jag hade tänkt mig, det känns på en svårare nivå än vad jag kanske klarar av just nu. Men aja, jag ska försöka och försöka ge det en chans. I alla fall så blev det en lång dag på jobbet idag, och när jag kom hem sov jag som en stock i en timme minst. Nu ikväll har jag varit borta hos Josse en sväng och sett film och tagit det lugnt. Jag gillar våra slappa filmkvällar.  "Wedding Daze" tror jag filmen hette. Den lät romantisk, den var rolig och ganska konstig. Rolig slappefilm. Vi båda är gamla som vi är och behövde sova tidigt, haha. Nej men det var mysigt :). Och snart ska jag sova. Konstigt nog sover jag aldrig när jag ska, och sover alltid när jag inte ska. 23 dagar kvar till NYC, Josse har nedräkningen på sin dator och jag bara njuter.
SNART VÄNNEN, du & jag i newyorkcity! <3
Imorgon blir det antagligen lite festandes fest, kanske elvira, kanske björket sådär. Vi får se.
Så länge man är på humör för det så brukar det ordna sig.
Fy sjutton vad kallt det är med, ute alltså. Helt galet. Från sommarvärme i onsdags till tjockjackekyla idag.
Sorry, jag skulle inte klaga, men vädret ska man alltid kommentera på något sätt.
Jag menar är man svensk så är man.
Sov sött, era sömntutor.
Det ska jag göra.




en annan värld,
är ingen värld.
så länge vi inte kan acceptera.
jag vill skratta med dig,
medan solen går i moln,
inga solnedgångar behövs nu mera.
jag begär inget perfekt,
det orkar jag inte,
livet är väl inte till för att stylas.
som en klänning som säljs
på rea ändå,
det var ingen som kände sig bekväm.
man vill ha det man har,
på något
ickeperfekt
sätt.
då brukar det bli rätt.

just waiting for happy hours.

Jaha ja, då var det torsdag och denna vecka har varit exakt som förra. Hemtjänst vareviga dag, men det känns bättre där. Inte lika mycket att göra, och man har tid att prata lite mer med de äldre. De vanligaste samtalsämnen är förstås samhällsproblemen, barnbarn(sbarnen) och vädret, men det är trevligt det med. Sedan är dem så smarta & positiva (de flesta) att vissa saker de säger dröjer kvar länge i minnet. Det tragiska med detta arbetet är att man vet att förr eller senare kommer de att dö, vissa om några år, vissa om några dagar. Man vet aldrig, precis som i vanliga livet, men här blir det mer säkert och förberedande. Jag har varit med om att en har dött, och bara det var sorgligt. Man hade precis lärt känna människan. Men i alla fall, jobbet känns nu bra och imorgon är det fredag. Trots att man jobbar vareviga dag, vardag som helg så är alltid fredag något speciellt. En lite sådär underbar känsla. Och ikväll blir det förhoppningsvis en ambitiös runda nere i skogen på Ljungdala igen. Är jag inte duktig? Haha. Jag känner mig duktig,
i alla fall.

:)

Stört.

Du vet ingenting, du kan bara lära.
Det är det du är här för att göra.
Jag kan ingenting, jag ska inte klaga.
Det finns ingen som kommer att vilja höra.

Usch seriöst vissa lärare borde inte få finnas bland barn. Vissa Läredalärare speciellt, fy och usch för hur vissa där beter sig. Har hört nu vad som hänt, elev som blivit misshandlad AV lärare? Helt sjukt. Och sedan andra saker som skett där,
jag förstår inte varför lärare njuter av att vara elaka mot sina elever. Hur vissa lärare skriver meningar om elever på tavlan om att dem är feta. Vissa människor borde inte få vistas bland andra människor.
Sjukt är ordet. Det är sjukt.
Vissa lärare på Läreda var underbara,
men detta är stört.
Sanslöst.

wake me up when september ends.

Wake me up when september ends, känner jag nu. Bokstavligt talat. Varje gång solen inte skiner känns denna månaden så mycket tyngre. Det är mycket jobb i hemtjänsten, inte favoritstället precis. Men man känner att man gör nytta, & folk blir glada, så jag antar att det blir meningsfullt på något sätt. Igår var jag ledig och det behövdes. Gjorde lite ärenden, vuxen som man låter, haha. Var på stan då och träffade efter en stund Anna min klasskompis från musik. Det var jättekul, pratade & skrattade om allt som hade hänt & händer. Mycket har faktiskt förändrats sedan vi stod på pallen och skrek ut studentsången. En stor tragisk händelse med tyvärr, som en klasskompis som dök från en brygga och blev förlamad från axlarna och neråt. Bara tanken på det känns så himla skrämmande och främmande. För mig så har jag fortfarande minnet av honom från den underbara studentdagen, så det är nog inte förrän om jag någon gång kommer att att träffa honom, som jag kommer att förstå. Men man får lite andra perspektiv på saker och ting. Allt går inte som det ska, saker kan faktiskt ändras så himla snabbt.
Men det var jättekul att träffa Anna igen. Vi tog (as usual) middag på pastavagnen, ädelost&skinka, och sedan en fika några timmar senare på Madrix. Hon är sig lik och lika underbar. <3
På kvällen tog jag & Ewa vår nu vanliga springrunda, inte lika lyckat som sist, men vi tog oss igenom den i alla fall.
Och idag fyller hon år, Grattis sötsyster! Byxmyndig och allt. Minsann.
Idag har det varit jobb igen, vissa saker är lite obehagliga. Men det går nog bra. Om två dagar har jag helg och det är ju rätt underbart,
don't you think?


Dagen då jag försov mig

- var igår. Och denna oplanerade sovmorgonen lyckades konstigt nog rubba hela min dag. Egentligen älskar jag att få sova lite extra men inte när det slutar såhär. Mamma kommer in klockan 7.20 (jag börjar egentligen 7.15) och blir chockad och frågar varför jag fortfarande sover. Jag vaknar direkt, tar en titt på klockan, skriker några ord och sedan hoppar ur sängen. Egentligen ville jag bara sjukanmäla mig och säga att jag mådde lite dåligt (jag hade ont i huvudet) men det fick jag inte för mamma. Jobbet hade ringt precis, ringde upp dem och sa att jag var där klockan åtta och frågade vad jag skulle göra, om det fanns bil ledig när jag kom osv. Kände mig väldigt duktig där. Lyckades vara på jobbet klockan 7.45 till min förvåning och fick snabbt raca ut på morgonrundan. Fy alltså! Det var jättejobbigt, jag var ju knappt vaken, haha. Men jag orkade och när jag kom tillbaka skulle tydligen en gå bredvid mig, en man i 20-30årsåldern som var utbildad sjuksköterska (!), förstår inte riktigt varför man väljer hemtjänsten då men han hade sina skäl. Iaf så följde han med mig ut på matrundan på landet och undertiden försökte jag berätta lite. Smart nog kläckte jag ur mig meningen:
- Har du deligering med eller?
Som var fruktansvärt dumt, eftersom klart han har deligering om han är utbildad sköterska. Det är sjuksköterskor som delar ut deligering. Han förstod inte frågan och jag bara skrattade lite åt mig själv, haha.
Vi kör vidare och efter ett tag ska jag förklara var nästa person kommer att bo, när jag inte får något svar märker jag att människan ligger och sover bredvid mig. Han var tydligen också nybliven pappa så jag får väl ha lite förståelse. Men tyckte det var lite illa att han kunde sova och jag köra bil, men jag antar jag sovit tillräckligt den morgonen. Efter att tag vaknar han och frågar.
- Jaha, så var bor nästa då?
Jag smålog lite då.
Sedan vid två efter min konstiga jobbedag cyklade jag till Hårstudio 11 för att få mitt hår permanentat & klippt. Det blev bra och jag blev nöjd. Var sedan en lång runda med min mamma på stan, och pratade i en tur med Jossesöt i telefon som tvättat sin ipod. Bra jobbat, haha! Men du köpte ju en ny...
;)
På kvällen begav sig duktiga jag och duktiga syster Ewa till motionsspåret nere vid Ljungdala för att springa. Det blev ett lyckat val så vi ska försöka fortsätta med att springa den. Känner att jag måste få igång det nu. Träningen alltså.
Men det var skönt att få sova, att få sova, senare.
Det är alltid skönast.



the result.

en alldeles för trött dag.

Idag är det söndag och idag är jag trött. Igår var det kräftskiva och igår var det jobb från  7 - 16. Och idag var det jobb mellan 7 - 13.30. Jag orkade inte jobba över idag trots att dem frågade. Antingen förstod dem att jag var trött eller så såg dem det, för jag är så trött. Jag trodde inte man kunde bli så trött av att jobba så mycket, för visst det är mycket att göra, men jag är helt slut. Usch och jobbigt. Sov 2,5 h idag när jag kom hem, tror inte jag har sovit så mycket i sträck på dagen sedan jag var sjuk, om ens det, sedan jag var liten typ. Men nu mår jag bra. Och allting känns skönt nu. Och imorgon ska jag permanenta mig.
Nice.
Puss.

På denna sidan stan

Några regndroppar faller fortfarande,
på denna sidan stan.
Som om hösten redan var här.
Jag har halsduken om,
men jag fryser fortfarande,
precis som jag är.
Några barn skrattar på andra sidan gatan,
de leker som om livet lekte med dem,
ett spel alla kan förstå.
Jag ler med dem,
och låter dem tro att världen är så.
På andra sidan travar ett gammalt par,
stöttar varandra,
och ger varandra det den andra inte har.
Löven ändrar färg,
och världen blev lite vackrare för en stund.
Som om regnbågen bländade mina ögon en sekund.
Världen är ganska fin ändå,
om man tittar från rätt håll.
Jag försöker titta upp,
solen värmer lite bättre då.
Jag har inga krav,
bara några steg till.
På andra sidan bron,
på denna sidan stan.
Där man väljer ensamma stunder,
när man själv vill.
Och drömmer sina
barnsliga drömmer och lite till.
Jag kan inte så mycket än,
jag behöver bara få vara.
Något får mig att orka gå,
några steg till ändå.
Jag vill förstå varför, ja, jag vill veta mer.
Hösten känns plötsligt bra i år.
Det gamla paret ler,
de låter mig att tro att jag livet förstår.
Fin är världen idag, nu behöver jag inte veta mer.
Ingenting kan förändra det jag just nu ser.



goodbye celibrity, hello reality

Idag har varit en bra dag, en ledig dag. Gick igenom lite av kursens innehåll och tyckte det kändes svårt. Men ändå vill jag ge det en chans, det ska vara lite att bita i. Hehe. Och sedan åkte Jag & Josse till Kristianstad för att jag skulle växla pengar på Forex, dollarn har redan stigtit till 6,51 nu så man får passa på känner jag. Efter det gick vi och fikade på ett jättemysigt ställe & pratade New York. Det var längesedan vi gjorde något sådant, och det var mysigt. Jag handlade, impulshandlade en väska. Brun, och snygg. Man kan väl inte ha för många? Umgås jag för mycket med Elisabeth kanske, Sophie med, och Josse? Tre på samma gång, jag kan inte stå emot. Haha! I alla fall, men jag är nöjd.
Och nu ikväll har jag varit med Emma på badhuset och simmat & bubblat. Det var skönt, faktiskt. Jag trodde inte simning var så avkopplande, men jag ska nog bege mig dit någon gång nästa vecka och simma. Vill någon följa med så säg till :). Och nu ikväll har jag sett idol, som fyra gånger innan, och det är kul. Faktiskt. Nya idoljuryn om man ska analysera lite är faktiskt bra, och mer professionella än förra juryn. Tyvärr Kishti, du var unik, men du var inte så mycket mer. Och sedan tänkte jag på det. Alla dem bara snackar om hur "Åh, min största dröm har alltid varit att bli artist, typ i världen, typ Hollywood". Och det är bra med drömmar, och det är bra med mål. Men är inte kändisskap lite ute nu? Jag menar ute kan de aldrig vara, men själva den här grejen att vara känd. Egentligen har nästan varje människa varit på någon konsert, uppvisning eller liknande där en "kändis" har varit. Alla vet redan att de inte är odödliga människor och att de också får finnar. Kändisar är inte så intressanta längre. Men verkligheten är. Deras drömvärld må vara glammig, men är den inte mer så tröttnar vi lika snabbt igen. Jag menar, om en människa skriver låtar om verkligheten, om sitt eget liv, sin tragiska barndom, sin mamma som fått cancer, eller om hur man aldrig fick den man älskade, så smälter vi på något omedvetet sätt och vill bara höra mer och mer. I alla fall gäller detta för mig. Man vill kunna känna med, man vill kunna förstå och man vill kunna finna någon sorts sanning. Sång om smink och party funkar sjukt bra som dansmusik en fredagskväll men ingenting vi har i hörlurarna när vi vill lyssna på vår favoritlåt, eller bara lyssna för att må bra. Samma med filmer. Alla har redan sett action, orealistiska händelser, monster som tar över världen, omänskliga saker och överdrivet, och tycker inte det är så sanslöst kul längre. I alla fall inte intressant. Man vill ha mer? Man vill kunna känna mer. Situationer som bara kan skapas på film är häftiga några stunder tills man tröttnar. Och sedan? Då kanske en story om barnen i Afrika, miljöhotet, mobbning och misshandel kan få en att rysa lite mer. På ett sånt där sätt som man gör när man känner en rädsla för sanningen, och känner att "Fy, sjutton, att det är såhär". 
Jag har känt så många gånger. Och det är sådant jag kommer ihåg. Smaken är olika.
Men för mig vinner reality i längden.
Jag vet inte, det var bara en tanke.


stay with me, don't fall asleep to soon.

Jag är så sanslöst trött när jag slutat jobba. Och imorgon är jag ledig så idag har jag riktigt släppt efter. Man blir som man lever, och det stämmer på mig. Jag tar hand om gamla hela dagarna att jag själv lever som dem, haha! Nej men seriöst, jag går upp klockan sex, och när jag kommer hem så är jag så trött att jag måste vila middag. Kanske dålig jämförelse men jag är iaf helt slut att jag aldrig sovit så mycket. Fast iofs inatt kunde jag inte sova, hade en sådan magvärk att jag låg vaken mitt i natten och försökte döva smärtan med att lyssan på Absoloute Romance, det funkade, med lite hjälp av Alvedon. Och nu sitter jag här, och imorgon är jag ledig. Fy vad jag tjatar, men det är skönt.
Och idag vid middagsbordet fick jag reda på lite mindre trevliga saker. Okej, min familj är tokig och tacka mig för att jag lever på 2000-talet. Speciellt när mamma entusastiskt berättar om gamla historier om morfar som vaknar på natten och jämrar sig och det visar sig vara en mus som drar han i håret, eller när mamma i rummet bredvid vaknar av att det prasslar i papperskorgen och det sedan hoppar en mus upp därifrån. Bokstavligt talat, HOPPAR?! Usch. Alltså jag skrattade så, men ändå var jag tacksam, inte så ofta sådant sker nu, såvitt jag vet. Jag är så sjukt rädd för möss, jag tycker dem är så äckliga och bara tanken på deras svans hängandes efter får mig att rysa. Inte blir det bättre att jag varvarannan natt vaknar eller hör ljud ifrån rören som går runt i mitt rum, att det gnager och har sig, usch och fy. Min värsta mardröm, är seriöst, att antingen simma i ett hav och det kommer en haj, eller att en mus trillar ner från mitt rör ovanför min säng, och hamnar på mig, i ansiktet. Usssch, jag bara ryser av att skriva om det. I alla fall, tack och lov att vi lever på 2000-talet, då är inte möss en vana att ha i huset, och Simba & Smulan får äta så många möss dem vill, vissa djur behöver man faktiskt inte se att dem lever. Och sen en annan sak på tal om möss så har mina småsystrar sin hamster, PÅ VINDEN, jag menar hur normalt är det? Skyll inte på mig om den glöms bort och när vi om 20 år beger oss upp för att damma upp och rensa ut hittar en hamsterbur och utbrister "Nej, men fanns den här?" Tokigt, men roligt. Våra familjemiddagar är riktigt underhållande, med bråk eller skratt, men underhållande iaf. <3
Och imorgon åker syster med Bella till USA. Inte ens hemma förrän den 28 september, jag kommer att sakna henne jättemycket! Hon är seriöst en av dem jag kan berätta allt för. Eller jag kan nog berätta för många, men hon är en av dem som jag vill ska veta. Hon dömer aldrig, och hon kan förstå vad jag säger. Vissa aktar jag mig för att berätta för att jag tror inte dem förstår eller så har dem åsikter och tycker att det är fel. Men inte hon, hon säger vad hon tycker, alltid, men hon lyssnar ändå. Jag älskar dig och jag kommer att sakna dig. Det kommer att vara tomt. Men nu har jag två systrar på andra sidan Atlanten, och två hemma, så jag är inte helt ensam.
Take your time, and have the time of your life.



Du& jag syster.
Så ja, godnatt.


RSS 2.0