godmorgon alla pigga

måndagmorgon, klockan är just nu 03.59.
Mm, det känns. Men Henrik är den som behöver vara piggast eftersom det är han som är så snäll & erbjudit sig att köra. :) Min sötnos.
SÅja, väskorna är packade. Till Max. Ewa var gårdagens hårdaste kontrollant som kontrollerade noggrant att man inte hade med sig kläder som fanns dubbelt i samma färg & plagg. Haha. Men det var bra det får jag säga, för man behöver knappast hälften av det man packar. Man tycker man borde lära sig någon gång? Men icke.
Bettan tar också snart sitt flyg på Milano flygplats, och landar en halvtimme innan oss i Barcelona.
så idag seees vi!
NU ska jag dricka kaffet och äta basilikamackorna och sedan kör vi.
Ha det fint här hemma & vi ses om tio dagar igen!
Och om ni ser detta nu klockan 04.04, gå helt seriöst och lägg er. :)

Puss & Kram 

ett inlägg till - för oss, om oss. För dig.

Igår var det bröllop, midsommarafton och sist men inte minst också min & Henriks 9månadersdag.
Det kändes mysigt att kunna gå på bröllop & sedan bröllopsfest tillsammans. Jag känner mig så trygg med dig.
Och idag för ett år sedan så var Henrik bjuden till mig på midsommarfest. Kan inte låta bli att tänka på hur jag kände då och att för ett år sedan kunde jag inte våga tro att om ett år skulle jag ha det såhär bra. För det har jag med dig, Henrik.
Vi kan skratta tillsammans & allt blir så bra när du är med mig. Allt känns så bra, helt enkelt.
Speciellt att du är min & att jag har fått vara din. I hela nio månader.
Älskling. Det är du & jag.



Midsommarafton 2008



Midsommarafton 2009


Love.

midsommarbröllop & resfeber

Ja, det var längesedan jag skrev här men det har varit en del. Inte mycket jobb, alls. Bara i tisdags faktiskt (!). Men i torsdags var det begravning för mormors bror Bertil, han blev 96 år så man känner att han fick ett långt & lyckligt liv. Som det ska vara. Igår var det bröllop för Mathilda & kusinen Sebastian i Höör. Jag & Henrik var uppe redan vid åtta för att förbereda. Jag skulle ha fotbad & måla naglar. Haha. Sedan hanns det en sista tur på stan med också. Vid halvtre var det vigsel på Bosjökloster och brudparet var så vackra så tillsammans. När vi kom dit ösregnade det så pass att vi var tvugna att köra in precis framför ingången till kyrkan. Men när vigseln var över och vi kom ut var det strålande sol. Lyckat!
Bröllopet var väldigt fint, mysigt & riktigt roligt. Efter vigsel var det fest på Frostavallen där det blev god mat, spex & massa skratt. Feststämning med stort F!
Bröllop är så härligt och rolig tillställning att det är härligt att bli bjuden på sådana fester. Nu längtar jag till nästa, men jag kan inte komma på vem som skulle kunna vara nästa på tur? ...
Iaf så idag är jag väldigt trött. Kan vara på att jag lade mig tre och slappar till det idag. Har iaf fikat hos Henrik, våfflor & glass. Mumsigt. Och fick låna två väskor till resan. På måndag bär det av, vid fyra på morgonen ner till Kastrup flygplats. Resfeber. Resfeber. Resfeber. Men själva föreberedelsen & packning är halva nöjet & spänningen med att resa. Och det är en härlig känsla att packa & längta tills resan börjar. Resa borde vara något man gör varje år, på något sätt. Som en sorts medicin som man kan skriva ut. På något sätt ett måste för sig själv. Om man gillar att resa, såklart. För mig är det ett måste. Jag stormtrivs med det & älskar att komma iväg till nya platser, människor & vyer. Mm. Just nu känns Frankrikeresan perfekt i tiden. Bara att komma iväg, slappa, få lite färg & äta gooood mat. :)
Nu ska jag packa, är det tänkt. Men jag är så trött att jag vet inte om jag orkar. Bilder på bröllopet ska jag försöka lägga upp. Eller jo, jag lägger upp några, så det blir gjort.





Sebastian & Mathilda.
Ni är jättefina tillsammans. Lycka till med allt!



Love.

måndagsmorgon

Hej!
Klockan är bara 9.27 och jag är uppe och sitter & dricker kaffe och läser bloggar. Det är alltid lite nöje att läsa bloggar, sätta sig in i andras vardag och bli uppdaterad. Människor får säga vad de vill om bloggar,

jag gillar det väldigt mycket.

Idag vet jag inte riktigt vad som ska hända. Det är fint väder ute dock vet jag inte hur varmt det är. Sist jag kollade vid frukosten var det 13 grader. Så ih, det kanske är bättre att bara kolla ut :)

Maxi kanske ringer, maxi kanske inte ringer. Men jag har skrivit en lista. Så ska ta tag i den idag och få lite gjort är tanken,

lite inför Frankrike, som från och med idag är en vecka till. Underbart & overkligt. Men så skönt det ska bli!!!

Och sedan lite måndagsmorgonsnöje. Från F.R.I.E.N.D.S, jag älskar den serien. SÅ klockren.
och just denna scen där Joey kommer inspringande. Haha, så kuul.




Hörde denna låten första gången när vi åkte bilen i L.A. Kommer ihåg den kvällen och hur lycklig jag blev när den spelades två gånger.
Jättefin låt med betydelsefull text.



Och när jag hör denna låten tänker jag på Sophie & Elisabeth. Mina storasystrar & förebilder som tagit sig förbi alla berg och hinder och är nu ute på livets äventyr, utanför Sveriges gränser. Och jag vill också komma dit, men man känner sig så trygg och säker här hemma,
fast det nu börjar kännas lite enformigt och tråkigt. Men jag tänker på dem, som vågat leva ut sina drömmar och tagit steget ut.


 (Karlskrona, Lyckebyån, sommaren 2008)
 
sommar - glädje, inspiration, känsla.

guldkorn i en regnig vardag

Dagens favorit är iaf inte vädret. Däremot dagens deprimerade sak; det är vädret. Förstår inte hur lite regn kan få en att bli så slö & lite smått låg. Jag var det imorse. Kan ha en liten aning med att jag gick upp halvsju. Henrik skulle upp & jag får skylla mig själv att jag dricker kaffe halvsju på morgonen. Hade hoppats på att Lilla huset på prärien skulle gå, de går ju ibland, men icke. Inte på en enda kanal.
Iaf så började dagen lite segt. Tänkte jag skulle ta mig ner till MQrean, men nja, jag har handlat så det räcker.
Det jag bör lägga pengarna på är en ny kalender. Min förra har massa kaffefläckar som stör mig, och när jag väl skulle handla en ny i mars (efter incidenten) ja, då är ALLA kalendrar slut. Vad då kan man inte handla kalendrar i mars? Haha. Antagligen bara jag.
Iaf ska jag införskaffa en sådan. Det var det jag ville komma till.
Så jag slappade fram tills mamma kom hem med mat från Grafitti. Alltid lika gott. :)
Sedan så skypade jag med syrran i mer än en timme. Och hon peppade mig så mycket utan att nog egentligen tänka på det.
Jag förklarade mina problem, som är på Maxi. Och hon fick mig att inse att om sådana problem är det som påverkar hur jag mår, så är något fel. Så jag bestämde mig för att inte bry mig längre. Jag ska försöka hålla det löftet. Ska försöka lova mamma att hålla distans till saker. Jag är rätt nojjig ibland och behöver en hel del sparkar åt rätt håll innan jag tar mig dit. Och syrran hon var så på G för allt. Hon nämnde nog tio olika länder i världen hon skulle besöka inom kort, plus flera olika huvudstäder som jag inte riktigt kunde koppla ;) Hon var så glad när hon berättade det att hon gav mig inspiration till att också vilja upptäcka världen och inte bli så orolig över småsaker. Utan se det till det lilla det är.
Hon är bra bättre bäst min syster!
Och så är hon rödhårig också, jag är riktigt stolt.

Nu ska jag visa två favoriter jag har just nu. Införskaffat på senaste tiden.
Mer modeblogg än såhär kommer inte min blogg att bli. Haha.
En Tunika som jag älskar. Inhandlat på Cubus på Väla.



Ooch nästa. Ett par skor inhandlat i Kalmar, som jag knappt vågar använda.
Tycker de är så fina.



Och nästa favorit är Ewa, lillasyster, som idag slutade nian på Läredaskolan.
Efter 15 år så slutar den sista Axelson där.
Hon var jättefin idag, men har tyvärr inga bilder på det.
Men jag har från balen förra tisdagen då hon såg ut som en prinsessa :)
Jättesöt var hon.





Nu ska jag få ordning på mitt liv. Det börjar med en ny kalender.
(När jag hittar en jag gillar).
Ha det fint :)

love.

jag orkar rösta, faktiskt.

Söndag idag, denna molniga dag då jag hade planerat att sola. Både jag & älskling hade sett framemot en lång sovmorgon & sedan att få sola ute på trädäcket eller balkong. Men icke. Vid tio när vi var uppe visade det 13 grader. Ich.
Det blev slappe framför tvn istället, lika bra det egentligen :)
Igår så jobbade jag väldans mycket. Sveriges Nationaldag, men jag kände inget av den stämningen. Kanske på kvällen då Sverige spelade matchen mot Danmark, och det hade ju blivit perfekt om de vunnit på nationaldagen, men så blev inte fallet, utan istället lite tragiskt. Tycker det går dåligt för Sverige på flera håll just nu. Precis som att vi tappat något, lusten och viljan. Att vi blev mästare, någonstans, tror jag hade höjt oss lite.
Aja, nog pratat om det, haha.
I fredags var det studenten, och stämningen var topp bland stundenterna trots inte lika toppväder. Jag besökte tre st studenter. Dessi, Elias & Frida. Alla var glada & nöjda, STORT GRATTIS till er :)
På kvällen blev det slappande för mig och Henrik till Vänner. Skönt & efterlängtat.
Och just det, det har jag ju inte nämnt. I tisdags, tog jag lite spontant och impulsbestämt tåget upp till Kalmar. Tiderna på Maxi fixades och jag kunde åka iväg till Kalmar ett tag. Väl där uppe var det så skönt att bara slappa, och älskling var så söt som hade handlat tacosauce & tacoskal :) Han vet att jag älskar att äta det. På onsdagen slappade vi hela förmiddagen och eftermiddag/kväll blev på stan. Inhandlade klänning till bröllop plus lite annat smått & gott. Bland annat ett par ljusblårandiga skor som jag ÄLSKAR!
Och torsdagen så tog vi tåget hem efter Henrik gjort sin sista tenta för detta läsåret. Han är bäst! Som vanligt.
På kvällen sedan pratade jag med syster på Skype. <3

Ja, en liten blandad sammanfattning av min vecka. Mycket jobb har det blivit också. Det blir så ibland.
Och sist idag, men inte minst, så har jag röstat. Faktiskt. Alla ni som inte trodde att jag skulle bli politiskt intresserad & insatt, läs & häpna, jag har faktiskt röstat. Jag tror främst jag är förvånad över mig själv att jag faktiskt tog tag i att sätta mig in i det hela för att sedan rösta. Alla ska göra som dem vill, men minsann. Jag har röstat.




Nu ska jag slappa till Vänner eller annat.

Och plus, båda folkhögskolorna jag sökte har jag kommit in på. Pepp så in i :)
Fast det kanske inte blir det jag väljer så ger det ju iaf en en kick i rätt riktning.
Och det är ju alltid något positivt.

Godnatt & sov så gott.

RSS 2.0