annandagmorgon

PIgg & vaken är jag, endast jag som är vaken. Alla sover, staden sover. Har jobbat natten i Vinslöv och slutade klockan 08.00 då jag redan varit uppe i två h och redan druckit en kopp kaffe. Så minsann, traskade mig igenom vinslöv och tog tåget hem och sedan handlade jag bullar på Bjärnors och gick sedan genom Hässleholm hela vägen hem. Försökte hålla uppe takten och inte tänka på att det var minusgrader och sjuktkallt ute. Mina händer behöver hård kur med handcreme nu, all denna vårdsprit & kyla tar kål på dem. Sitter nu och surfar runt (säger man så fortfarande?) och checkar studerasidor. Det är så svårt. Tillbringade stor del av gårdagen till att också fundera och läsa om alla dessa utbildningar. Har funnit några intressanta. Skövde har en med Dokumentär medieproduktion, och sedan är det Örebros universitet med Hälsoutvecklarprogrammet samt Digital mediedesign som jag hittade igår med. Jag ska nog söka en hel del sedan får man se vad man kommer in på och vad det slutligen blir. Men det är så mycket att titta på att hälften av alternativen hade räckt.
Nu ska jag kolla vidare & äta min goda ostfralla med chokladmjölk. Jag hatar egentligen tidiga morgnar, men älskar dem när jag är uppe, allt är tyst och jag är ledig. Man känner att man gör så mycket av tiden, och det är så skönt att slippa känna sig så stressad.


Merry Christmas

Julafton var fin. Började smått med minijullov på måndageftermiddag där jag efter mitt jobb gick till stan för att kolla på det sista inför julafton. Gick upp till min chef och fick en julklapp, dock råkade han avslöja innehållet i telefon med en annan som jag hörde, men citruspress är aldrig fel. Sedan träffade jag Henrik på stan och vi gick lite och sedan kom mamma och hämtade oss. Gick en lång runda på Maxi och shoppade det sista, konstigt att man alltid ska hänga där när man inte jobbar, jag är verkligen beroende av den affären, på både gott och ont ;)
Sedan blev det fix hemma och mys med Henrik. Efter maten kom Josse och det blev planerande av Nyår fram till midnatt. Jag hoppas, hoppas verkligen att det blir av & lyckat. Hoppas!
Tisdagsmorgon blev det sovmorgon, underbart. Kom på vid tolv när jag skulle skjussa hem Henrik att jag hade tid hos Hårstudio 11 klockan 12.30 så det blev lite brått. Väl där blev det noppning & färgning av mina ögonbryn, som jag fått av Bettan i 19års present. Det blev mörkt, men färgen lägger sig och nu börjar det arta sig.
Under dagen träffade jag sedan Emma och vi bytte presenter och pratade. Det var mysigt. Fick en guldkartong med ljus och prydnadssaker i guld, tack vännen!
Efteråt bar det av till Josse och vi hade också lite julmys med paket. Jag fick en överraskande present som jag fortfarande inte har kommit på vad i hela världen det är. Det gäller den 20 februari klockan 17.00, så vitt jag vet,
och så var det något med det här med låna....Tack! <3
Jag & Josse hann även med ett besök på Maxi och sedan åkte jag hem. Senare under kvällen var jag på Maxi två gånger till, helt sanslöst. Andra gången för att handla julpapper och sista gången för att handla tisdagservjudandet; en dvd. Julklapp till mig från mig. Lönen kom med denna dag, så jag kunde ju unna mig det.. :P
Efter var det julskinka & mys med familjen och sedan bar det av till Henrik där jag skulle spendera natten. Julmys. Julaftonsmorgon vaknade jag upp bredvid honom och det var även där paketbyte. Jag fick biljett till deltävling 4 i Melodifestivalen på Malmö Arena av honom, älskling du är bäst och jag längtar!
Henrik skjussade sedan hem mig och sedan åkte vi hem till Pelle för lutfisk, sås & potatis. Som vanligt. Träffade min kusin Sebastian man väldigt sällan ser som sedan åkte vidare till sin flickvän. Där var även Rebecca, min andra kusin & hennes man Erik som sedan kom till oss senare på kvällen. Efter Kalle Anka så var det julbord och massa gröt, med MANDEL! Jag tyckte vi kunde införa något kul, och Kristina var den första att få den ;) Och Simba & Smulan var julfina med guldrosetter, som dem inte riktigt själva gillade, men fina var dem.
Sedan var det julklappsöppning, glögg & julgodis. Mysig julafton med finaste släkt & familj.
Fick mitt lila sidenpåslakan och somnade sedan gott till vännersäsongen.

 





Nu är det juldagen och jag ska jobba. Lite synd tycker jag, för hade varit kul att gå på björket ikväll, men men jag hoppas på nyår istället. Nu ska jag ringa älskling. <3

Och Josse, krya på dig fina vän. Du MÅSTE bli frisk! Du får inte bli sjuk i år igen. nejnejNEJ!
Bli frisk så vi kan fira nyår och skåla in det nya året med champagne, :):):)

Och Sophie det var tomt att du inte var hemma i år. Gillar inte riktigt denna USAlagen. :( Hoppas iaf du får en fin jul borta i USA. Du är så saknad hemma!

plus and other ways to think about it.

Mitt inlägg lät ju inte alltför positivt sist jag skrev så jag kan ju skriva och nämna att jag är nu positiv, egentligen, för det mesta. Men ibland svackar det, ibland orkar man inte helt enkelt. I torsdags var det så..
Iaf så är det måndag imorgon och jag ska jobba min sista dag på MAXI, herregud vad folk ja, men efter det är jag ledig och jag ska julhandla det sista på stan tänkte jag och sedan ska jag ha julmys. Idag har mycket fått mig att må bra, idag har mycket gjort min dag. Började med imorse då jag vaknade upp bredvid dig min fina pojkvän, tre månader med dig & lite till, det känns bra <3. Snabb dusch plus frukost efter lång snoozning för att bege mig till kyrkan för att sjunga. Fjärde advent och jag sjöng Julen är här och Jul, jul, strålande jul, bla med Hannah, och alla de äldre och alla i kyrkan är så söta och uppskattar. Och att jag fick sjunga lite,  det gjorde mig även glad. Vidare med tåg till Vinslöv för att jobba där och väl där blev det sedan äppelkaka jag själv bakade (kände mig en aningen stolt) och lite julstakefixning. Även andra positiva nyheter, som är för tidiga för att nämnas här (men jag hoppas!).
Efteråt hämtade sötmamma mig med sällskap av sötsysterEwa mitt i regnet utanför Bygatan och vi åkte hem. Nu ikväll har jag julpyntat julgranen, försökt komma med egna idéer som dissades ganska hårt, men jag ska inte ge upp på dem, haha. och sedan blev det parlamentet med familjen. Plus har jag pratat i telefon med både Josse & Emma idag, vilket har varit bra.

Nu ska jag se vidare på filmen Heartbreak Hotel som är härlig för denna kvällen, en slapp söndag.
Sedan är det sömn, ( bredvid rummet där vi har en elitlöpare till hamster) men Simba håller kollen, haha.
Godnatt. :)

Ta väck ordet perfekt. Varför sträva efter saker vi inte ens kan uppnå ändå?


...

Jag borde verkligen inte klaga på någonting alls så egentligen vill jag inte skriva,
men jag ska inte ljuga. Idag är ingen bra dag, jag vet inte varför jag inte mår bra.
Älskling är bäst.
Men jag är trött. På det mesta, på något sätt gick musten ur och inspirationen flög någon annanstans.
Folk kommer och folk går,
tyvärr finns det inte mer att säga.

en ledig dag.

and all the words we said,
that's the sad
part.


jaha ja idag är jag ledig och väntar på att min syster ska komma upp ur källaren så vi kan bege oss till stan,
vet inte vad hon sysslar med där nere, och jag är för lat för att ens gå ner och fråga.
sorgligt värre, men iaf så är det skönt med ledighet, om än så bara för en dag.
man behöver inte göra så mycket och då känner jag för att göra mycket.
så det blir kanske julklappsköp och sedan kanske inslagning. det är mysigt.
och fixa en skattesedel? till jobbet, så det får vi väl försöka komma ihåg.
och fotografera.
nu hör jag hennes röst, hon pratar i telefon (!) det förklarar saken.
pusshej.

 (googlebild)

why do we always talk about happiness like we need it when we can't feel it?
it's like we want so much but we can never appreciate things when we have them,
appreciate the people.
some people feels like "if I have something then I've got something to loose."
and maybe that's the best part. you have to fight for the things that makes you happy,
the happiness in your life. but if you can't fight, then you can't ask people to do the same for you.
it's just logistic. they will walk away.
because they are just like you.


press, svett, tårar & fest. livet är en fest.


Ojoj klockan är nio och jag skulle kunna somna nu, men jag vill inte, jag vill känna av denna känsla av att vara ledig och ha sovmorgon hela dagen imorgon, som visserligen inte kommer bli så lång, men ändå. Är ganska trött efter denna vecka som har innehållit det mesta, jag skulle kunna säga blod, svett & tårar där mer än häften stämmer in. Det började i måndags med att jag efter klockan tio får ett samtal från inga mindre än MAXI. De säger att de hört att jag varit sugna att börja på MAXI & frågade om jag hade tid att komma på intervju som jag sedan gjorde efter tre. Den gick bra, tror jag, så bra en intervju kan gå om man bara ska prata om vad man gjort, pluggat & jobbat. Finns inte så mycket mer att säga än sanningen där. Iaf så senare på kvällen när jag hade sångcoaching inför showerna nu i helgen så ringde telefonen och det var en från MAXI som undrade om jag ville börja & om jag kunde börja redan dagen efter. Jag var absolut på.
I tisdags gjorde jag min debut som jag faktiskt får säga gick bra. Jag var helt slut efter den dagen med alla koder som ska in, rutiner som ska följas men det är spännande, det får jag ju faktiskt säga. I tisdagskväll var det 3h övning med Sjungande julgranen och det gick bra. Folk säger tydligen att jag sjunger bättre än vad jag gjorde förra året, jag tar det positivt. I år har jag tid att sjunga, förra året mådde jag inte så bra just då.
I onsdags var den dag man länge vetat nu skulle komma men aldrig kunnat föreställa hur den skulle vara. Åh vad jag saknar dig Christoffer. Jag gör verkligen det,
men jag glömmer aldrig våra minnen, dem håller jag fast vid.
I onsdagskväll var det hudvårdskväll med Bettan, Bella, Linnea och Josse. Linda kom och förespråkade Mary Kay och det var hudvårdsprodukter hit och dit, det var trevligt & mysigt.
Och Henrik kom, min älskade pojkvän kom. :)
I torsdags var det jobb på kvällen, kämpa, kämpa, kämpa. Sedan solning.
I fredags var det jobb, sedan ansiktsbehandling där man fick veta ett och annat, man får ta det som det är.
Efter det mycket bilkörning men mys i Kstad med Henrik. Och sedan var det the big final. Kevin är bäst, solklar & klockren.
Lördagen började med genrep klockan tio. Jag var inte så pepp men jag började sakta känna styrka i vad jag skulle göra. Denna nervositet är det värsta jag vet, usch, varje sekund av den ångrar jag att jag alltid ska ställa mig på denna scen inför alla dessa människor. Men på något sätt så försvinner det mesta när man tar taget om micken och hör sin egen röst. Sedan när man är klar kan man sakta pusta ut, och när man känner att man klarat det, ja, det är den bästa känslan av alla. Så kanske är det värt allt i alla fall.
Så tre föreställningar på två dagar, mycket press, stress och annat kul. Det är spännande men nu vill jag sova, låt mig få sova. Jag kan inte orka allt, vet inte riktigt om någon begärt det heller, men ibland sätter man den pressen på sig själv..
Men inte ikväll.
Godnatt.


vi ses igen.

Det är onsdag den tionde december, allt är ganska kallt här omkring. Idag har jag varit ledig, vilket har varit skönt, kunde sova länge och känna mig utvilad.
Idag var den dag det var begravning för dig älskade vän, och det var så mycket människor där och alla kände dig, alla saknade dig. Jag saknar dig. så mycket. Begravningen var ljus & fin, med så mycket tankar och ord till dig och om dig. Alla dessa rosor som lades på din kista, den tanken kan jag fortfarande få gåshud av..
Du var älskad av så många.
och du är så saknad, ibland gör det ont. Jag saknar dig.

denna låten var så fin
som spelades idag,

S. Clamp - Jag fick låna en ängel.

Du log mot mig
En sista gång
Du var så lugn
Som om du redan gett dig av
Du såg på mig
Att jag var rädd
Hur kan man nånsin va beredd?
Jag fick låna en ängel
För en stund




Sov gott älskade vän, vi ses igen.

andra advent

Jag är jättetrött så jag ska sova nu. Söndagen har varit lång men samtidigt gått sanslöst snabbt, var inte längesedan klockan var sex och jag önskade jag bara på något sätt kunde få somna om igen i min underbara säng. Men icke.
Sedan har det bara flytit på. Var hemma och vände några timmar, först ett besök hos mormor. Hon kanske inte förstår, men hon är alltid så himla glad & positiv, och harmonisk, en inställning allt för få har, tyvärr räknas jag med där också, men man får väl lära sig någon gång, kanske.
Sedan åt vi middag med två hembjudna tjejer som varit volontärer i Kongo i 8 månader, ganska impressive känner jag och det var spännande att höra vad de hade gjort och varit med om. Lite så att man själv blev sugen på att resa ut och upptäcka. Tänkte iaf börja med att öppna en kartbok och se världen, jag tror inte jag kan världen,
sorgligt.
Sedan var det jobb igen.
Imorgon är jag ledig,
och då är det förhoppningsvis ansiktisbehandling & noppning+färgning som gäller.
Nu är det godnatt.


for the record

It's like you've been at two places,
at the same time,
the cruelest of them all,
and a place you feel is like heaven,
and the other thing wouldn't be the same
without the other,
and where it's cruel, it really is cruel,
but where it's heaven,
it really is heaven.


citat ; Britney Spears,



Hon är smart & detta tyckte jag var rätt klockrent faktiskt,
säger en hel del om hur hon haft det,
plus att man själv kan förstå vad hon menar,
ibland har man det så bra att man inte inser hur bra man har det
förrän något händer,
och då blir allt det positiva bra bättre bäst.

when the night comes falling, I'll be calling.


Slappelördag idag och jag är ledig, har varit ledig. Har denna vecka jobbat måndag - fredag i sträck, och även imorgon blir det ett 10hpass, känns bra. I alla fall den tjugosjunde, januari, då kommer jag tacka mig själv för min ambitiösa insats dessa dagar när jag sedan kommer slappa nästa vecka. Jag hade gärna tagit lite mer jobb, man kan väl lika gärna köra på, tyvärr finns det inte så mycket att erbjuda (om de inte ringer iofs..) men mamma tycker det är bra att jag har det ledigt, kanske ligger en sanning i det.
Jag & josse köpte tavlor för ett tag sedan, stora omålade tavlor med en vit grund och jag känner mig lite sugen för att göra något på dem. Inte måla då! Haha, när jag visade Ewa min fina inhandling den dagen med tavlor & färger och hela konstnärsstuket så gav hon mig blicken "Sarah? Måla? Konstnär?" Haha, och så illa är det inte. Men något hade varit fint, faktiskt, med kort & kreativitet, så kanske det går vägen.
Idag har jag slappat som sagt. Igår jobbade jag, träffade Henrik efter det och vi gick och åt på en jättemysig Thairestaurang och åt kinamat. Han är underbar & maten var underbar, och det var mysigt. Sedan var det promenad genom stan hem till mig för att se Idol 2008 som börjar rikta sig mot final. Jag tyckte ju faktiskt att Robin hade förtjänat en av de finalbiljetterna, men tydligen tog Alice den. Kevin kändes ganska självklar, och ändå tar han ingenting förgivet den killen, han kör på varje kväll med lika mycket ös och professionalitet och blir samtidigt lika överlycklig & förvånad varje gång han sitter säkert. Så får mig bör han vinna, men egentligen tycker jag denna tävlingen handlar om att ta sig till final, sedan har du vunnit, kommer du etta händer inte så mycket ändå. Det kändes som en liten sanslöst lång utläggning men men iaf, så såg vi slutet av detta idol igår. Sedan var det du & jag.

Idag har jag umgåts med Josse & vi har virrat på staden, handlat kläder, druckit glögg, ätit pepparkakor & hängt i driven + lite prat & skratt. <3
Allt är förberett inför nästa veckas händelser, både jobbiga & roliga. 
Begravning på onsdag & sedan julkonserter hela helgen,
kanske bör vara ledig måndag & tisdag ändå... Mamma brukar ha rätt, tyvärr är jag inte så bra på att förstå det alltid,
men hon brukar veta felet utan att jag säger ett ord. Hon vet redan och när jag inser sanningen så finns hon redan där. Och det betyder så himla mycket.

Ikväll kommer Henrik, nog vilken sekund som helst. Vet inte vad vi ska hitta på, säkert något mys, kanske en film.
Du gör mig lycklig älskling. <3


första i december

En lång måndag idag. Gick upp efter åtta för att göra mig klar för att åka till IKEA med Emma, det var julhandel + annan handel, som alltid när det gäller IKEA, som gällde denna dag. Hämtade Emma och vi gasade iväg mot Älmhult. Väl på IKEA shoppades en del julklappar + annat smått och gott. Var inte jätteförtjust i dess jultema i färgerna blått/vitt och rött/orange. Hm, kändes midsommar/halloween istället, men inhandlades ändå stjärnor som jag tänkte jag skulle fästa längs sängkanten och få lite julmyspys. Ska försöka fixa lite imorgon med julpynt på mitt rum, resten av stan är redan pyntad, jag har inte hunnit riktigt. Börjar elva imorgon, och ska jobba hemtjänst. Kändes riktigt meningslöst att jobba TVÅ h, men lyckades få två h till, så det blev lite bättre. Sedan imorgonkväll är det träning inför showerna nästa vecka, börjar bli lite smått nervös, har inte riktigt haft tid att tänka på det innan.
Iaf, så var IKEA målet för denna dagen och det var fint och alltid lite mer än vad man trodde man skulle införskaffa. Emma handlade ljus som hon brukar plus lite annat smått & gott. Det var mysigt att gå runt och titta på de olika inredade rummen de hade, på alla avdelningar. Man är rätt trött på att bo i ett rum i källaren med inga fönster, jag känner verkligen för att börja inreda och skapa något eget. Det är nog dags nu, får se vad jag kan finna.
Ska snart sova, har jobbat 6hpass på hemtjänsten nu ikväll, är lite trött. Det blir lite mycket ibland på det jobbet, att vissa inte kan planera, känns jobbigt men har fått in bättre och bättre flyt på det hela, så det får jag ändå säga att det går lättare.

Har ni tänkt på det, det tänkte jag på idag när jag körde runt i min egen värld på jobbet och nynnade på en låt, att ibland nynnar man eller i andra sammanhang säger en mening på automatik som egentligen säger precis hur man känner?
Idag nynnade jag på en låt på radion, en välkänd och jag sjöng med. Det tog en stund innan jag insåg att allt jag sjöng på automatik i låten var ord som egentligen förklarade vad jag tyckte om olika saker. Det kändes fräckt, överraskande och förståligt. Det passade så himla bra.



jag vill ha tid till att fotogragera, redigera och ganska mycket mer. 
 usch, för att tiden inte räcker till.

RSS 2.0