fredagkväll.

Okej nörd som jag är skriver jag ett blogginlägg klockan 20.57 en fredagskväll. Har inte så mycket mer att säga här, förutom att saker & ting nästan blev som jag trodde. Ja, jag städade lite. Dock inte sminket utan en fet pappershög som låg i mitt fack. Helt sanslöst vad jag har papper som jag inte saknat men som ändå är rätt viktigt. SÅ NU, har jag alla dessa papper insatta i EN pärm. Hela mitt liv, typ, finns där. De viktiga papprena i mitt liv finns där med klubbavtal, teliaräkningar, delegeringar, kvitton (Emma, du kan vara lugn, jag har funnit ett ställe att samla dem på) och lite annat. Jag vet att vissa som läser detta nog lyfter på ögonbrynen och tänker lite smått "OJ", men minsann, ett litet steg för mänskligheten men ett STORT steg för mig.
Nu sitter jag här och jag & Henrik ska snart se på något trevligt på tv, film eller serie.
Och jag insåg innan ikväll, bara för att skriva lite till, att jag aldrig mer ska klaga på radion. Så bitter och svensk ska jag inte bli. Blev lite så idag när jag tog mig en biltur bort till Stattena och hann på den biten få sinne på att radion spelade samma låtar igen (Empty room är fortfarande värsta hitten - men ETT år gammal!) och att alla våra CDskivor antingen hette "Mammas favoriter" eller var helt tomma, så jag fick tillslut totalt sinne och bytte till P3. Klagade för mig själv i tystnad tills jag insåg att jag satt och lyssnade på arabisk hiphop med spännande melodier. Inte för att det är något fel på det, absolut inte, men jag förstod inte vad dem sjöng och kände inte gunget. Så jag bytte. Skitsamma att det är samma låtar om och om igen, RixFm och Lugna favoriter kanske är irriterande men att lyssna på något annat går inte.
Så är det bara.

Aja. nog krångel från mig ikväll.
Imorgon är det maxi klockan åtta. Dvs att jag ska upp om 9,5 h.
Godnatt.






fredag.

Fredag idag och jag är ledig. Är helt trött, och har tappat energin jag hade innan. Planerna för imorgon verkar inte bli av, vilket är tråkigt för jag var verkligen pepp på det. Inte för att jag inte gett upp på dem, jag vill ut & hoppas på att något kul sker. Det är bara synd att saker blev som det blev nu.
Iaf vaknade upp bredvid älskling imorse vilket var underbart. Han & jag var sjukt trötta igår och minns varken någon av oss när vi somnade. Typ direkt. Henrik vaknade inatt och fick släcka lampor och annat. Så trötta var vi.
Vid tolv åkte jag med bettan & mamma ner till stan för att äta lunch på grafitti. Det var mysigt & thaikyckling var riktigt gott. Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska göra med resten av denna dag. Trodde jag skulle kunna ha så mycket att göra, men nu kan jag inte komma på något. Kanske borde vila men då går det åt så många timmar och sedan är det kväll. Usch. Och springa orkar jag inte nu:/
Kanske ska ner och få ordning på mina sminkgrejer, sortera lite smått, kanske. Det brukar alltid vara kul i början.
Sedan vet jag inte. Kanske dricka kaffe. Det ska jag göra. En stor kopp kaffe och hoppas på att den ger mig massa energi. Njanja.
Det blir väl vad det blir.






framtidspush.

Ny layout igen, lite typiskt mig. Men när jag väl lärt mig göra det, så kan jag inte nöja mig. Bilderna tycker jag iaf visar ganska mycket av vad jag omringas av, underbara minnen och lika underbara människor.
Idag börjar jag inte jobba förrän 16.30 vilket kan kanske kännas onödigt att jobba då, men jobb är aldrig fel och idag har jag energi. Ibland känns det som att man skriver sådant för att pusha en själv. Om man ser det skrivet med ord så är det så. Och jag tror ju inte på det, det är inte sanningen själv i såfall. Men jag har insett hur mycket man behöver människor omkring sig som pushar en, som tror på en för att man själv ska tro på det. Och först och främst ska du själv tro på det.
Men ibland sviktar modet och då är det skönt att ha någonstans att falla.

Idag kollar jag utbildningar. Intresset för det skiftar sanslöst, men idag är jag på iaf. Ska kanske åka upp och kolla lite nästa vecka. Känner mig väl förberedd. I hela mitt liv har jag aldrig varit väl förberedd, men förändring på den fronten börjar jag nu se. Och det känns skönt.
Jag är samtidigt väldigt förvirrad, jag vill kolla på så mycket. Just nu är det folkhälsa & media som jag kollar på, men är rädd ibland för att bli för inriktad på det. Och jag vill vara öppen för det mesta.
Syster flyttar i februari till Italien. Oj, vad jag kommer sakna henne. Jättemycket. Hon är en av de bästa,
och att inte ha henne i rummet bredvid kommer kännas väldigt konstigt. :(
men jag är glad för hennes skull, för allihop låter så bra för henne:) det passar henne så bra! Hon kommer trivas bra tror jag.

Nu ska jag kolla lite till och sedan laga mat. Jag är alltid hungrig, men jag ursäktar det inte. För sjukt vad det är gott. Och det kanske inte är nämnt här men Henrik & jag är lika mjölkberoende båda två, och det är underbart :) haha.



Lite nytt, minsann.

Lite nytt minsann ja. Design & färger. Tänka sig grått & inget brunt. Vi får se hur länge detta håller. Henrik har lärt mig photoshop lite och tänkte att New Yorkbilderna skulle få sin plats en stund. Det är synd att bara ha 1000bilder från New York och inte göra något med dem. Får kanske göra någon fin tavla, någon dag då jag hinner det. Tom balbilderna är inte framkallade än, helt galet. Kanske ska fixa det snart så det blir lite fixat.
Och jag ska jobba 14.30 i Vinslöv så ska bege mig och duscha snart.
Gårdagen bestod av att vakna 10.15 efter man satt klockan på sju. Följde med syrran på springrunda vilket var skönt och inte lika jobbigt längre. Sedan solade vi och sedan lagade jag mat till mig, bettan & pappa. Myownspeciality.
Sedan begav jag mig till Josse där det bjöds på god fika och sedan gick vi som vanligt till maxi, haha. :)
På kvällen kom Henrik med vindruvor & gelehallon. Sötnos. Han skickade dagen innan ett sms med att vi kanske skulle äta lite 4275 & 4252. Och jag fattade inte riktigt hela poängen tills han berättade att han kollat upp PLUkoder. Haha. (Maxivaror slås in på PLUkoder)
Så tyckte det var sött. Och igår såg vi "Släkten är bäst" som var helt okej, och som påminde mig om att jag måste lämna tillbaka filmerna idag. (!!!) Sanslöst.
Nu ska jag duscha. Sedan är det jobb. Jag känner mig rätt trött just nu.
Måste piggna till minsann...
Ha det fint.

P.S.

Klockan är 22.38 och jag ska snart sova. Fick prata en stund med älskling i telefon, och nu ska jag bara ta lite nattamat för att snart sova. Det ska bli skönt, måste jag säga. Vet inte riktigt vad planerna är för imorgon, egentligen borde jag städa, men något säger mig att jag är trögstartad på den fronten.
Aja. Imorgon kväll kommer älskling hem iaf. Och innan dess ska jag prata med både Josse & Anna. Ska bli skönt att inte ha något annat planerat. Jag borde träna lite kanske om jag orkar.
Aja vi får se. Sedan ska jag ta tag och boka högskoleprovet. Hoppas jag påminner mig själv genom att skriva här.
Sedan är det planering inför studier. Kanske inte ska tänka på det när jag är trött, det låter bara jobbigare då känns det som.
Ska slappa till Glamour istället. Skvaller, tips & horoskop, alltid uppskattat :)
Godnatt.


21 januari.

Ja, oj alltså. Två månader sedan idag. Tänk att livet ändå rullar på som det gör, tänk att världen fortfarande ser ut som den gör. Två månader sedan Christoffer dog idag och minnet av dig finns så starkt kvar. Det känns som att alla har insett nu och förstått, till och med jag, fast det tog sin tid. Du var alltid så positiv och det är nu man börjar tänka "Tänk för ett år sedan hur det var då..". Då klagade man på annat, såklart. Mycket i skolan, projektarbete, ja, jag vet inte allt.
Men när sådana här dagar kommer, eller när man besöker din grav då stannar världen för en stund. Den blir faktiskt alldeles tyst. Jag kommer alltid minnas dig och det är så mycket som påminner om dig, händelser och situationer man stöter på dagligen. Du var fin och världen blir fin när man tänker på dig. Så mycket man egentligen har att uppleva,
så jag ska inte tänka på alla misstag jag tycker jag dagligen gör. För världen kan ändras så snabbt,
och det finns så många som kämpar. Så varför ska jag klaga på misstag när jag egentligen ska vara glad? Glad för att allt egentligen har gått så bra för mig, istället för att tänka på vad som kunde ha gått bättre.
När jag tänker på dig får det mig ofta att inse det.



honey, you have to follow through.

Sanslöst vad alla snackar om bloggar nu, jag som trodde det redan hade gått och blivit ute, (hur nu ute&inne definieras...) Nu är det inte de fysiska slagsmålen längre helt och hållet, utan nu är det  de skrivna ordbråken på Sveriges mest kända bloggar. BlondinBella & Carolina Gynning (bland annat...) som bråkar och har olika åsikter om bantning & vikthantering. Väldigt stort, så har ni inte hört det innan, hör ni det här, haha. Hörde detta på The Voice i morse, som för övrigt har blivit morgonprogrammet. Det börjar vid 6,7 något så jag försöker alltid komma upp i hyfsad tid, äta frukost och se programmet. Faktiskt en ganska bra push och programmet är ganska skönt och avslappnat så där på morgonen. Nu är det kväll och jag har på två dagar jobbat 17h på maxi, sammanlagt, puh. 8,5h imorgon. Men jag klagar inte, verkligen inte. Jag är så glad över det jobbet måste jag faktiskt säga. Mina händer däremot är helt förstörda, mamma blev lite paff idag när hon såg dem. Vet inte om det är nått exem, men det gör ont och huden är rödare än vanligt. Kan vara en kombinerad story av att hantera pengar på maxi samt att jag är sjukt dålig på att ha på mig vantarna när jag går ut. Ibland undrar jag om jag är allmänt lat eller om jag blir det av någonting annt. För förivrrad har jag redan kommit underfund med att jag är, speciellt nu när jag börjat på maxi. Jag är iaf mycket mer medveten om det, än jag någonsin varit. Där får man INTE vara förvirrad, så jag har en del att bita i, haha. Men det blir nog bra.
Älskling hänger uppe i Karlstad, på kurs & är så duktig så. Jag är så glad att jag har honom. Han är alltid så fin & pushar mig hela tiden, alltid så positiv. På torsdag får jag träffa dig igen. Jag älskar & saknar dig. <3
Och Josse är i Lund och jobbar med för fulla muggar samt Emma i England som jag tror shoppar och utforskar London för fullt. Hoppas så iaf :)
Nu ska jag minsann inte vara uppe länge till.
Förresten började på dans idag igen, om någon ville veta. Har inte haft danslektion nu på mer än ett halvår så det kändes som det var dags att sätta igång igen, med någon träning iaf. Det kändes bra och vi dansar till Michael Jackson, helt okej låt.
Nu så, godnatt.





Gammal bild jag fann. 2007 tror jag året var. Tycker den är fin :) Jag & Josse.

fredagsguldkorn

Yey fredag, men vad spelar det för roll, jag jobbar 8 imorgon. Men nu ska vi inte deppa för det, för jobb är inte fel & fredagskänslan består. Började 7.00 imorse i den lilla byn Vinslöv vilket betyder att jag gick upp halvsex (tummen ner för 5,5h sömn) för att sedan bege mig till stationen vid kvart över sex. Kan ju säga att jag blivit mer mogen, (eller något) och börjat gilla tidiga morgnar. Aldrig gillar jag det egentligen, men när man väl är uppe så är det så skönt på ett sätt. Man har så sanslöst många timmar framför sig, och det känns som man verkligen tar vara på morgonens timmar.
Jobbet i Vinslöv gick bra och när det inte fanns mer att göra kunde jag sluta en timme tidigare och Henrik hämtade mig :)
Nu sitter jag här, Henrik pratar i telefon & knappar på sin laptop, min söta businesskille. Hehe. <3
Nu ska vi slappa och kolla O.C tror jag, eller senare, och äta Asianbox. Nästa nya ställe man inte besökt i stan. Spännande.
Ikväll ska jag träffa min fina vän Josse & vi ska slappa & ta det lugnt. Kolla film, prata & planera fiesta, kanske. Kommer bli mysigt.

Här har ni fredagsguldkorn.
Sötaste ungen som shakar till Beyoncés - Single Ladies.
Man blir så glad av att se den :)



you brought me something, right out of nothing.



i can't believe how things can change so fast,
with every little beat with all my heart.
with every single breath I'm gonna love you.
fall into my arms tonight.
you make it alright.

Nu sitter jag här och klockan är bara 11.15 och jag känner att jag har hunnit med en hel del idag. Vaknade vid sju, gick upp vid åtta. Alla behöver vi snoozningar plus att Henrik med gillar det skarpt. Jag fixade frukost till oss och vi drack kaffe och åt frukost till Vakna med The Voice innan Henrik begav sig till Kstad för jobb. Sedan satte jag mig här en stund, och sedan vid 9.45 begav jag mig på en springrunda. Vädret var alldeles underbart, solen sken så den där råa kylan var som bortblåst och istället kändes det friskt. En aning jobbigt med iofs, men det får man väl vara beredd på efter många månader utan träning. Sedan dushade jag när jag kom hem och ska om två timmar bege mig till MAXI, underhålla kunder så gott det går. Skulle egentligen börja 16.30 men de ringde & man kan väl lika gärna köra igång.
Nu ska jag kolla lite på vad man kan göra i L.A. New York känns som man har hyfsad koll på nu, iaf tunnelbanan. Josse & jag fick koll på den tillslut ;).
Imorgon är det jobb i Vinslöv.

Och här nedanför har ni en av Englands mest modiga barn, Tom Morley som nu har blivit äldre och fått basröst, och sjunger fortfarande riktigt bra. Kom att tänka på denna låten nu i veckan, och minns hur jag lyssnade på den så mycket då, för snart 6 år sedan.
Tänka sig att den passar in lika bra nu som då.
Iaf, denna videon är från junior - eurovision song contest 2003. Han är 12 år och skrev denna låten själv. Han skrev denna när han tänkte på alla krig som var i världen och hur han ville hjälpa till.
Seriöst, det är svårt att inte få rysningar.

Tom Morley - My song for the world.



/ sarah.

sundaytimes

Då var det söndagkväll & jag fördriver tiden med att skriva ett snabbt inlägg medan Henrik är söt och hjälper min söta syster med sin laptop. Ewa är intresserad av det tekniska, och Henrik kan det tekniska så jag kan lugnt skriva här för de har nog en del att prata om. Vi ska snart se filmen Hata Göteborg som Henrik laddat ner. Vi försökte ju hitta den i fredagskväll på Hemmakväll då den inte fanns och jag lite senare frågar Henrik (med 5m mellanrum), rätt högt,
"Hur lång tid tar det att ladda ner den då?"
Haha. Egentligen ett vanligt samtalsämne, bara lite fel plats.
Imorgon ska jag jobba kväll och sedan försöka ta tag i mitt liv, lite mer. Det är så mycket jag borde göra, för att inte tala om här hemma, städa&röja undan lådor och garderobor. Helt sanslöst. Plus att saker och ting måste bokas, planeras och beställas inför kanske kommande studier till hösten. Örebro verkar spännande.
Nu står Henrik bakom mig och läser så jag tror det är dags för att se vad Hata Göteborg är för film och om den är så bra som alla säger.
Och sedan blir det godnatt.

Godnatt då.



Gotta get us to the show

Då sitter man här igen,
jag vet knappt vad jag ska skriva.
Mamma tycker jag är frånvarande, alldeles för mycket idag,
jag vill inte vara det. Innan brydde jag mig inte, jag har alltid varit flickan som dagdrömmer med blicken ut mot fönstret, men nu vill jag inte längre. Men konstigt nog har jag svårt att ändra mig, det är precis som att jag måste tänka på allt samtidigt och aldrig fokusera mig.
Egentligen hade jag velat träna idag, men jag vet inte riktigt vad jag ska träna, antar det är därför det inte blir något. Vill verkligen göra förändringar på det nu.
Vaknade upp bredvid älskling och vi åt frukost vid elva, det är härligt. Tacofrukost, kärlek på det.
Sedan beställde vi det mest otroliga, eller det känns så nu. Det känns så bra:)
Vi har beställt från fredagen den 6 mars till torsdagen den 12 mars flyg tur & retur till L.A, plus hotell som ligger söder om L.A, höger om Long Beach och norr om Newport Beach (OC!). Och sedan plus lika många dagar till i New York med syster! Och Apple Store för älskling ;) Vilken resa säger jag bara! Du & jag. <3
Nu i förmiddags träffade jag Emma för att göra det vi alltid gör; går till maxi och sedan slappar och pratar om allt och lite till. Snart åker hon till Eastbourne, och jag hoppas verkligen, för dig min vän, att du får det jättebra där :)
Du förtjänar det!
Nu är det snart dags för att göra sig klar, kanske ska äta lite först. Jag har blivit så sanslöst hungrig på mat på senaste tiden (precis som jag inte alltid har varit det) men nu är det mer bara mat, italiensk mat. Sallad, basilika, pasta & färska tomater. Och god salladsdressing. Mums säger jag bara. Kanske ska göra mig en liten italia deluxe.
Imorgon är det jobb, på måndag likaså, och tisdag även då.
Mormor kommer hem från sjukhuset på måndag, så skönt att saker & ting inte var värre. Krutgumma är vad hon är, 91 år och nästan aldrig varit på sjukhus. Skönt att hon var så pigg när jag var där, det känns skönt.
Snart bär det av, snart så.

 
det bästa från två kuster.

puss. & love.


Melon Rush & Strawberry Crush

Fredag idag och jag är ledig. Ska nu städa, snabbt och fint, sedan duscha och sedan en snabbis ner på stan med Josse.
13.15 kommer älskling.
Ledig dag imorgon också (!), dissade maxi lite för jag jobbar faktiskt söndag.
Och jag ska hyra en överraskningsfilm idag. Höhö.
Sedan ska jag få ordning på saker och ting, jag ska inte köra på nyårslöften men ändå få igång träning,
disciplinerad, rutinerad träning så jag för en gångs skull kan få ordning på den.
Funderar på att ta mig ett pass imorgon.
Nu måste jag verkligen städa,
ska ut & vädra sängen och skölja ner rummet med vattenslangen också,
så blir nog älskling glad :) haha.
och jag hoppas verkligen att vissa saker sker snart,
för jag vill, och alla vill,
men vi kan inte ta det där steget,
det första steget kan man bara ta själv.


Hemmakväll och vårkänsla.

Söndag idag och jag sitter vid Henriks laptop medan han packar för att sedan åka tillbaka till Kalmar. Han har varit hemma nu i tre veckor så det känns lite jobbigt att han ska åka. Men han ska plugga och jag ska jobba så vi ses på fredag igen. Då hade bio varit mysigt om det finns något och kolla på:)
Igår såg vi Blood Diamond som vi hyrde från hemmakväll plus massa chips, godis och egengjord dipp (MagicBullet är coolt). Filmen var bra, hemsk men verklighetstrogen samt också verklighetsbaserad. Handlar om diamantsmugglingen i Afrika och var i topp med Beyond Borders som jag funderar på att se snart igen. Nu har vi bara National Treasure kvar att ta itu med, jag har lovat ett uttalande om denna film eftersom jag hela tiden dissat den för att vara en tradig skattjakt i ett par skogar. Får väl se om jag får äta upp mina egna ord sedan...
Nu är det fint väder ute och jag får lite vårkänsla faktiskt. Jag & Henrik har beställt biljetter till USA från den 2 - 16 mars och just nu längtar jag. Att få komma bort, byta miljö, känna denna frihetskänsla och bara få vara och så en bonus med New York. Syster är där också, ska bli skönt att träffa henne igen :)
Nu är det Valentino som är nästa. Underbart med mat,
och underbart att vara med älskling.

sedan väntar jobb, vad annars?

ha en fin söndag idag.

2008, the way it was and the way we were.

2009, ännu ett år är slut. Känns konstigt att skriva det när man är 19 år, men jag är tvungen att säga att det går faktiskt sanslöst snabbt.
Tid är faktiskt det bästa man har.
2008 har varit ett helt underbart, fantastiskt, vanligt, fruktansvärt, otroligt, överraskande år, småsteg, stora steg ja det har faktiskt innehållit det mesta. Jag minns smset jag fick nyårsafton 07/08 ;
"Det här kan bli ett av de bästa åren i våra liv", sades det, och vissa stunder har verkligen varit dem bästa.
Januari började med sanslös planering och jobb med mitt projektarbete som faktiskt fick sig ett resultat. Många timmar i stuidon och många timmar bara att planera fram och tillbaka, men minsann jag fick faktiskt en skiva klar, och jag får vara nöjd efter många om och men. I februari åkte jag till Åre med många vänner. Kände att den tiden i backen har nog tagit slut, men jag lyckades ta mig ner även om det innebar många fall och plogningar. Emma & jag körde kanske inte snabbast, men hade nog roligast. Jag kommer komma ihåg alla Melodifestivalkvällar där Charlotte Perelli vann men Björn Gustafsson var nummer ett. Dessa kvällar med mycket godis och mycket blutetoothing, Daniel, Emma, Elias, Josse, Christoffer och jag. Det var tider det. Sedan kom mars och allt började dra ihop sig mot den efterlängtade studenten med fester och plugg. Studentfesterna med dess alla tema, 80tals, Hawaii, Playboy (!), Disney osv. Och det var på 80talsfesten på Kings Head jag träffade Henrik för första gången. April var det fest och livet var en fest. Maj likaså, plus massa plugg och uppsjungningar och uppvisningar, för sista gången på det estetiska programmet. Alla dessa namn vi hade när vi uppträdde och slutade med nog det mest komiska och konstiga Oncle Anders and the nipple tripple kids (!)....
Den 5 juni smällde det. Champagnen, visslorna och allt som stavades lycka. Studentdagen var underbar. Svårt att kunna förstå det när man väl var i det, men efteråt insåg man att den dagen var alldeles för bra. Dagen slutade utanför Intersport sittande på trappan med Henrik. I min studentmössa skrevs det "Intersport 4am"
Balen kom sedan då man skulle vara snygg och stilig, och en middag med alla i klassen.
Sommaren med jobb i Vinslöv där jag fortfarande trivs så himla bra. USA planerades med Josse och midsommar firades här med bad för grannarna och snapsvisor för oss. Augusi var det sanslöst med jobb och härlig lön :) haha.
September fortsatte med jobb,jobb och jobb. Plus en lördagkväll, och fest, och en sen natt på stan med Henrik. Och den 19:e blev det du och jag.
Oktober var det NEW YORK a la USA. Med JOSSE!  Vi var förvirrade turister med kartor och systemkamera men kul hade vi :) Att resa är livet ibland.
När vi kom hem kom allvaret tillbaka. Christoffer hade åkt in redan innan vi åkte till USA och det var allvarligt. Det var så svårt att förstå. Du som alltid var så glad & positiv och som alltid funnits omkring oss, varför skulle något förändras? Varför?
Hela oktober och mer än halva november kändes saker och ting oroligt och väldigt tungt. Den 21 november lämnade du oss. Jag hade så svårt för att förstå, du hade funnits där, som sagt, så länge omkring oss och när vi pratade så fick du mig alltid att skratta. Alltid. Älskade vän. Ibland slår det mig att du inte är kvar och det har skrivits så många ord om dig och det här, och alla saknar dig och känner detsamma, vi kände dig. Den 10 november såg man alla människor, alla blommor. Och alla tårar.
När det väl slår mig inser jag och får perspektiv på saker och ting,
och jag kommer alltid sakna dig. Ditt charmiga leende och glimten i ögat. Du var så mycket för oss, och för mig. Livet är så orättvist.
Älskade vän, vi ses igen.
December gick an och fortsatte. Jul firades med vänner och släkt och jag har haft mer än tre månader med min underbara Henrik. Du är så fin, and I feel so lucky when you hold me. The way you hold me in your arms when the night falls in. I feel safe and I feel lucky. I think they call it love.
Nyår var kanonbra. Champagne igen, isshots, massa människor och ett tolvslag.
2009 har börjat bra. Med jobb, pojkvän & vänner. Det känns som vanligt men jag kommer aldrig att ta saker och ting förgivet. Som sagt, tid är det bästa man har. Och jag ska se tillbaka på alla roliga stunder. 2009 kommer bli bra,
jag ser framemot alla roliga stunder.    


RSS 2.0