ett litet inlägg med morgonkaffet.

Godmorgon & speciellt godmorgon lilla mamma! :) Hoppas du har det bra på jobbet!
Tänkte jag skulle skriva ett litet inlägg, har knapp haft tid att göra något sådant de senaste dagarna. Har varit mycket som snurrat i huvudet, och sedan pluggat lite, handlat, städat och annat nödvändigt. Där fick jag typ tre vuxenpoäng på en och samma gång, haha!
I alla fall så går skolan bra. Det har varit mycket men det är lika bra att sätta igång med allt på en och samma gång. Journalistikens grunder är denna första kurs vi läser nu i fem veckor. Där ingår det mesta som förklarar vad journalistik har varit och är idag och alla dess många regler. Det hela är en helt ny värld, och den är spännande.
Idag börjar jag 9.00, som för det mesta, dock slutar jag tolv vilket är jätteskönt för då kan jag ta det lugnt hemma med att plugga och planera. 
I helgen var det kräftskiva och det är alltid lika mysigt att träffa både familj och hela släkten. Fest, snapsvisor, allsång, 60-talsdans och en härlig kväll. Släkten är alltid på G när det är kräftskiva, och ja familjen med :)
I söndags åkte jag tillbaka hit, tog oss med Kerstin och Ronny en bit och sedan åkte vi buss hit till Kalmar. Alltid lite vemodigt att lämna sin lilla stad och sin stora familj men plugget måste göras och skolan är i Kalmar. Till helgen ska jag hem och det känns underbart att få sätta sig på tåget hem igen på fredag. 
Annars får jag nog göra mig klar nu. Det ska sminkas och det ska kramas hår till lockar. Haha.
Idag är det Medielandskapet, mhm, det blir spännande. En annan föreläsare också så det ska bli intressant!
Kommer nog en liten längre uppdatering senare.
och för att nämnas ; Jag & älskling firar 1 helt år på lördag. 19 september 2009. Champagne och jordgubbar. Sedan ska vi nog till London i December men det får jag skriva mer om en annan gång.
Nu måste jag gå!
 /  Sarah.

kalmar läns trafik presenterar

Klockan är 23.47 såg jag precis till min förskräckelse. Detta blev mycket senare än jag trott. I alla fall, vi är framme i Kalmar nu. Tåget tog lite längre tid än vad det brukade. Men jag träffade en klasskompis från programmet sittande bakom oss på tåget, vilket var trevligt :) och komiskt att stöta på varandra sådär.
Vi tog en buss tillbaka sedan till lägenheten, och jag vet inte om det var att vi var så trötta, Henrik & jag, men i alla fall på dessa tvskärmar på bussen körde de värsta visdomsorden, och tänkbara citat. Inget fel på det - alls. Snarare tvärtom, men det blir komiskt och roligt när man sitter på bussen på vägen hem och på skärmen framför står det om Voltaire och ett citat som han sa, och nedanför står det KLT (Kalmarlänstrafik). I min hjärna blev det väldigt komiskt. Det räcker väl med att de ger ut andra budskap - som inom trafik? Inte leker psykologer. Haha, ska inte vara negativ nu, jag kanske uppskattar det någon gång.
Imorgon är det studier som gäller. Klockan nio, och vi kör igång med rapport.
Direkt.
Sov nu så gott!

sådär underbart höstväder & ruggigt kallt.

Det är höst mina vänner. Det är inget att förneka, hösten är här. Kallt & blåsigt, lite regnigt här och där och en höstdoft & känsla vi så väl alla känner igen. Som jag brukar säga, ingen har några krav på hösten och hösten är så härlig och man får införskaffa alla dessa sjalar i alla olika sorters mönster och färger. MMM!

Jag är hemma i Hässleholm igen. Skönt och det kändes precis som vanligt, fast jag tillbringat en vecka i Kalmar. Och OJ vad det har hänt saker där. Eller iaf i mitt huvud har det bara snurrat massa information och jag har varit så fruktansvärt trött på kvällarna efter allt nytt.
MEN allt har gått bra, och över min förväntan. Så det känns jättebra och positivt :)
I måndags var det upprop med hela klassen på 72 pers. Lite skol-och stadsvandring. En tur på stan. Vi fick se allt vi behövde se och man började prata med sina klasskamrater. Det var trevligt och lagom. På eftermiddagen var det lekar & grillning på Kattrumpan (ja, det är seriöst ett ställe?!) och jag begav mig hemåt redan vid halvsex då energin sjönk.
I tisdags var det mässa för alla som ville. Företag, tandvård, skatteverket och massa affärer som stod och försökte marknadsföra sina erbjudanden, vissa väldigt intressanta, tom så att jag införskaffade en skrivare dagen efter. Vädret var jättefint och på eftermiddagen var det trattfotboll - ja, minsann, jag var en del av det. Spelet går ut på att springa runt med en tratt i ansiktet där du bara ser en minimal del och ska därifrån försöka göra en insats i fotbollen och göra mål. Haha. Ja, eftersom jag inte är genial på fotboll i vanliga fall så var min insatt inte den bästa i laget, men får väl vara nöjd att jag ändå försökte så gott jag kunde.
I onsdags var det skola. Mest introduktion och sedan så var jag ledig efter tolv. Jag & Henrik åkte till IKEA, underbart och handlade lite. Och sedan handlade, det jag redan nämnt, jo skrivaren på Media Markt, som Henrik snällt bar på bussen sedan. Haha. Han är sötast!
I torsdags åkte Henrik. Första gången jag var i Kalmar utan honom och jag får ju erkänna att det kändes konstigt men det gick bra med allt. Jag var i skolan där det var presentationer om oss själva. Det är spännande att höra allas berätterelser, vad de har gjort och vad de har för drömmar att göra sedan. Vissa hade massa erfarenhet och jobbat flera år som journalist. Själv så praktiserade jag ju på Norra Skåne förra veckan på måndagen, det är vad min erfarnhet är - i princip. Och för att tillägga så publicerades faktiskt den artikeln i Norra Skåne i fredags.
http://www.nsk.se/article/20090903/PERSONLIGT/831313358

Efter skolan åkte jag till stan och gick där i affärer medan regner öste ner. Efter ett tag när jag var klar med mina inköp så cyklade jag hem, åkte inom ICA och handlade thaisoppa & tomater. Kvällen spenderades inomhus där jag lagade thaisoppa, skypade med Josse, pratade i telefon med både mamma, Bettan & Henrik och såg Sex and the city - the movie, medan regnet fortfarande öste ner utanför. Det var mysigt.
I fredags var det studieföreberedande läsning som vi hade föreläsning om. Sedan åkte jag hem & packade och klädde mig i turkost från topp till tå. På kvällen var det turkossittning med mediastudenterna och 19.56 gick tåget från Kalmar C.

Igårkväll var det stakel pektakel på Stattena där älskling firade sina 20år. Stor fest med massa härligt sällskap och underbart god mat. Medan regnet öste ner (tredje gången jag skriver det) så satt vi inne i tältet och det var en mycket lyckad fest tycker jag. Och för att inte glömma, pricken på iet, alltså - bullenskorv på slutet. Härlig fest!

Josse, jag saknar dig. Skulle bara skriva det. Det känns konstigt att vi nu blivit så vuxna och flyttat ifrån varandra sådär seriöst. Men jag hoppas & ser framemot tills vi ses igen underbara vän!

Nu är jag i Hässleholm, som sagt. Ikväll 20.39 går tåget tillbaka. Inte hem utan till Kalmar. Hur tråkigt, och regnigt det än är här så kommer jag aldrig komma ifrån att Hässleholm är hemmets hem. Hemma i huset på Hässleholm, med det spräckliga teglet och gröna trädgården där det alltid är sanslöst med liv & rörelse och där hela min underbara familj bor. Där är mitt hem.
Nästa vecka väntar en spännande vecka. Skolan drar igång på allvar och jag får känna av stämningen att verkligen vara student. Och jag kan inte förneka att jag faktiskt ser framemot att få läxor, plugga & skriva i mina fina block.
Nu kom jag på, jag måste besöka Ordning & Reda. Ett tips från en klasskompis.
Nu ska jag spela lite piano, blev plötsligt så sugen.
En uppdatering kan komma snart igen.

KRAM!


RSS 2.0