Väst för fest

Jag har planerat in i dagens schema att skriva några rader här. Planera in? Jajamensan, det är så man får göra nu som heltidsstuderande, att mellan typografi och CMYK få in lite egen tid att skriva av sig. Nej, så farligt är det inte. Hela helgen har innehållit mycket, eller rättare sagt, sedan jag kom till lilla Hässleholm. Egentligen är allt här som det brukar vara. Alla är som de brukar vara och det finns något charmigt i det också.
I torsdags jobbade jag en sväng på eftermiddagen, alltid skönt med "klirr i kassan" (oj, trodde aldrig jag skulle få till att använda det någon gång). I fredags pluggade jag, åkte in till staden och inhandlade en väst. Har länge fascinerats av hur snyggt det är när alla bär en sådan och tänkte se om jag också kunde lyckas.
Ett stort plus var ju när min modemedvetna syster, efter ha sett min väst, stack ner till stan och inhandlade en likadan. Detta blev en del av outfiten senare på kvällen då det bar av till Malmö - Malmö Arena och Idol 2009.
Denna upplevelse var helt underbar - Live - Idol 2009. Tyvärr får jag skriva mer om det sedan. Nu måste jag återgå till min kära grafiska kokbok. Nästa vecka väntar tenta x 2.

En sådan här helg

Lördagkväll och jag sitter på min fasters dator i Stockholm. Under torsdagseftermiddag bilade vi upp och anlände framåt elva. Puh, men fram kom vi. Under fredagen var det begravning i Södertälje för morfars bror Daniel. Det var en ljus & fin begravning och fast man kanske inte kände min morfars bror så väl så blev man väldigt berörd ändå. Jag tror att det är stämningen, alla anhöriga och många känslor som bubblar upp på en och samma gång, men begravningen var som sagt ljus med fina tal.
En sådan här dag är det svårt att inte försvinna iväg med tankarna på allt som varit och alla minnen man har inom sig, men som man under vardagens rutiner tonat ner långt, långt in. Alla de som blivit tvungna att lämna oss och all den saknad de lämnat efter sig. Farmor, mormor, morfar. Älskade och så oerhört saknade.

Tanken fördes snabbt iväg till dagen som är idag, den 21 november. Christoffer, min fina vän. Du fattas mig. Att det har gått ett helt år sedan känns svårt att förstå. Men jag saknar dig och jag tänker så ofta på dig, på din spontanitet och framförallt din positivitet. Du inspirerar mig och jag ler ofta när jag tänker på dig. Du var en kämpe in i det sista, och som sagt så många gånger, du levde verkligen livet. Du levde verkligen livet in i det sista. Men nu fattas Du här.

Förutom mycket sorg och tårar fylldes även helgen med mycket glädje och skratt. Igår träffade vi min kusin Anna och hennes underbara familj. Jättemysig kväll med skratt, mysstämning och tacotallrikar (!).
Idag tog vi en tur in till staden city Stockholm. Strosade och vandrade längs den kungliga gatan och Sergels torg.
NU ikväll har vi varit hos mammas kusin Lotta och spelat sångspel och haft det verkligen jättemysigt.
En sådan här dag och helg ger allt annat ett annat perspektiv. Man uppskattar livet och accepterar det för allt det innehåller.

Imorgon bär det av till Kalmar och på måndag är det back to school. Back to reality. Och det blir säkert jättebra. I Kalmar finns ju Henrik.

Ha en fin söndag imorgon!

/ Sarah


svinvaccin

Nej, nu är man inte så kaxig längre. Igår vid fyra ställde jag mig i kön på Göingekliniken. Åldern var egentligen 30-39 men jag hoppades att någon snäll sköterska skulle vilka sticka mig ändå. Ingen kallelselapp & inte rätt ålder. Men tjugo minuter senare var jag stucken och slog mig ner i sofforna. Kändes väldigt bra och jag gick glatt ut från mottagningen efter tio minuter. Hannah, Elisabeth, Ewa och mamma är redan vaccinerade och har haft biverkningar från feber, huvudvärk och allmänt ont i kroppen. Jag själv kände efter några timmar absolut ingenting. Kände mig rätt nöjd med läget och Hannah påpekade att "vid tio kommer du att känna något". Vid tio kände jag ingenting, inte ens ont i armen. Ewa sa till mig
"Sarah, det kommer. Jag tycker synd om dig redan nu".
Tack! Det behöver jag nu. I natt och imorse. Fy sjutton vad ont det gör i armen. Är lite smått yr och väntar nu på att gå in i dimman. Detta hade jag ju inte tid med idag. Få köra på nu på morgonen innan det smäller till. Haha.
Hoppas ni har en bra dag :)
Bild: Knivstabygden - Anders Olsson

Tisdagslyx.

Jobbat 10 h idag. Kommer kännas skönt att lägga sig sedan. Morgondagen blir förhoppningsvis innehållande massor med plugg om digitala bilder, photoshop och alla dessa fantastiskt många filformat man kan spara en bild i. Fascinerande, ska ni veta.
Packning blir det en hel del med. Det är ju Stockholm som gäller på torsdagseftermiddag och efter det antagligen Kalmar direkt på söndag. Så mycket packning, alltså.
Annars känner jag mig faktiskt konstigt lugn. När man lever mellan två städer såhär, och pendlar väldigt mycket så trodde jag faktiskt att det skulle kunna bli lite kaosartat men nej. Det går faktiskt jättebra. Speciellt att jag kan rycka in och jobba. Jag måste ju fixa lite till julklapparna och Londonresan som väntar. Och ett plus till. Jag klarade tentan i den andra kursen. Vad betyget är - vet jag inte, och är inte lika viktigt - men att jag klarade den känns jättebra. Ger mig peppning inför morgondagens studier.
Nu ska jag ägna mig åt underbara Vänner innan det blir sovdags. Vänner, F.R.I.E.N.D.S, Pheobe, Ross, Rachel, Joey, Monica och Chandler. När jag och mina (verkliga) vänner började titta på detta så brukade vi tänka ut vem som liknade vem. Jag blev ganska snabbt Joey med tanke på hans stora matintresse som påminner om mitt eget sådant (i lite mildrare grad då). Jag gillar alla deltagarna och tycker att de är en sanslöst bra kombination. Alla är så olika och jag tror att de flesta kan identifiera sig med någon i serien.
Vem är du?
Chandler
Rachel
eller någon annan kanske?
Själv älskar jag de allihop. De gör serien så galet bra.
Och nu ska jag ärligt också se på avsnittet innan det slutar.
Sov sött.

En helg på en annan nivå

Är hemma i Hässleholm efter en härlig helg hos släkten i Karlskrona. Åkte dit med buss i fredags och blev upphämtad av moster på stationen. Efter en timme anlände min kära familj och mamma firades med presenter och champagne. Jag och syster bestämde oss, spontant och impulsivt, att köra på en utgång i Karlskrona city och se vad staden har att erbjuda en fredagskväll. Vi har länge pratat om att gå ut, men det har inte blivit av - så nu tog vi chansen. Festkläderna, som faktiskt packats ner, togs på, sminket rättades till och mousse höjde volymen på lockarna. Med paraply och busstidtabell tog vi oss ner till staden. Nivå blev stället http://www.niva.nu. Syrran hade fått tips av en vän vad som fanns i staden och detta ställe ansågs ha bäst klass. Ett mysigt ställe på flera plan (nivåer!) med barer, avskilt dansgolv och sittplatser. Härlig kväll med syrran, hon & jag. Du & jag.
Nu är jag i Hässleholm, som sagt. Enbart en föreläsning denna vecka vilket jag imorgon kommer att skippa. Istället ska jag rycka in på Maxi och tjäna extra pengar till julklapparna. Till helgen väntas Stockholm med begravning och att träffa släkt. Trots att den egentliga anledningen är tragisk, till att åka upp, är det ändå lite mysigt med minisemester med familjen. Bort från vardagens trubbel och stress så får man bara koppla av i familjens närvaro. Det behövs extra mycket när man inte bor här längre.
I helgen fotograferades också lite bilder. Efter en rejäl genomgång förra veckan om hur bländare & slutare fungerar var jag ju tvungen att ta till systemkameran och testa alla nya kunskaper. Här har ni lite av resultatet:
Hannah agerar jultomte x 4



Jul, jul, jul.

Nu är det snart läggdags. Jobba imorgon ju. Tillbaka till koderna. ;)
Sov sött.



Grattis mamma!

Mammas födelsedag, fredagen den 13 november.
Grattis älskade mamma!
Önskar jag hade varit hemma i Hässleholm nu men vi ses ju i Blekinge istället, ikväll!
Tack för att du alltid finns här, och att du alltid är den du är!
Ha en underbar dag!
Mamma, när jag & syrran tjatade på henne att testa min skinnjacka. Och jag tycker att den passar henne bra :)

dagliga rutiner med förkväll som senkväll.

Tänkte att jag skulle skriva något intressant, något spännande och något nytt. Sanningen är den att vardagen i Kalmar faktiskt redan har gått in i rutiner. Minsann. Trots en ny miljö & en ny stad. Väckarklockan ringer alltid klockan 6.15, 6.30, 6.45 (länge ska det vara) och klockan 7.00 är det uppstigning. Duschar, klär mig och sätter på kaffe. Precis efter riksnyheterna slutat och Kalmarnyheterna startat brukar jag sätta mig vid TVn. Lyckas alltid missa riksnyheterna. Det är någonting med att jag är en aning för tidsoptimistisk när det gäller att bre smörgåsen. Detta får det bli ändring på, ska försöka sitta vid TVn halvåtta imorgon.  I alla fall så äts frukosten och det varma kaffet dricks upp till nyheter och tv4 nyhetsmorgon. Beger mig till skolan vid senast .40 och tar min dagliga promenad till skolan. Efter skolan går jag hem och sätter på kaffe. Och sedan blir planerna vad man har planerat.
Idag efter skolan satte jag mig och skulle försöka läsa om färglära, kulörer och olika RGBvärden. Hjärnan orkade inte så jag tittade på Förkväll istället. Ett bra bakgrundsprogram. Glamour, bra intervjuer och allmänt mys sådär på seneftermiddagen. Idag intervjuade de Jennifer Brown och jag gillar när man får ett ansikte bakom en artist. Dess låtar, musik och texter får ett helt annat perspektiv och man kan man på ett annat sätt identifiera sig med budskapet. Jennifer Brown är 37 år och var med i Melodifestivalen i år med Never been here before. Jennifer Browns låt When to hold on var en av mina favoritlåtar för ett tag sedan och det är alltid härligt att fräscha upp minnet med en text som man minns så fort man hör introtonerna. Låten fanns på albumet In my Garden som kom ut 1997.
Nostalgikänsla.

...jag kan tyvärr inte finna denna låt. Det blir istället låten hon körde i Melodifestivalen. Hennes röst är sanslöst galet bra. Sådan power.






Från mina bakgrundsvänner i förkväll till mina vänner nu på senkvällen. Hello Joey, Rachel, Pheboe, Monica, Chandler och Ross. Humor på hög nivå.


Godnatt.

Färglära, bländare och ett väldigt kort skärpedjup

Det är min vardag just nu + mycket kaffe. Kaffe behövs när det är intensivt. Den nya kursen Bild och form är spännande. Dock är det jättemycket nytt att lära sig. Och mycket teoretiskt. Skärpedjup, det ni, det är lite annat än att bara trycka på en knapp på kameran. Jag ska verkligen försöka klura ut alla klurigheter och sedan försöka lära mig att fotografera bättre. Fotografering har ju egentligen varit ett intresse lite vid sidan om. Ett experiment jag länge utforskat på flera olika sätt. Systemkameran jag fick för ett och ett halvt år sedan har ökat intresset enormt. Dock är det så mycket jag inte kan och inte ens förstår. Så jag hoppas att några frågetecken kan suddas ut efter kursen.
Om man ska prata om lite annat förutom skola så har Henrik och jag ätit bland det godaste ikväll. Tacopaj med extra creme fraiche och ost + lite chilitacochips och en färgrik sallad med alla dess tillbehör. Mm, Mm, Mm. Tycker faktiskt vi har kommit en bra bit på vägen till självständiga kockar.
Nu ska jag lägga ihop min bok bredvid och göra mig klar för att sova. Tror någon extra timmes sömn i natt inte hade varit fel.
Och en sak måste jag ju tillägga. I måndags insåg jag att Melissa Horn kommit ut med nya låtar. Antingen gjorde hon det i smyg eller har jag varit totalt borta den senaste tiden. Hur kunde jag missa detta? I alla fall ligger de nu på min ipod och jag älskar hennes texter, röst och känsla, och hur de alltid passar in på något sätt.


Detta är min favorit.


En text som berör mig. Med hennes ord och känsla beskriver hon något jag ofta har känt. Och kanske måste man höra någon annan säga det (sjunga det) för att inse att det man gjort faktiskt inte var så fel.




Sov gott. Det ska jag.
/ Sarah

Godmorgon!

Det är onsdag, men i min hjärna är jag hela tiden en dag efter. Alltså, tisdag. Tror det är för att jag började igår, och allt kändes som måndag. Och i måndags kändes det som söndag. Jaja, jag är nog snart i fas igen.
Henrik ligger och sover och jag äter frukost till Nyhetsmorgon Bästa morgonprogrammet. Mysigt, underhållande & informativt.
Om en timme börjar jag. Nu har jag börjat med kursen Bild & form. Jättemycket fakta & mycket som ska tas in och försöka komma i ett sammanhang. Men fotografering är kul så jag hoppas verkligen att jag kommer klara av att klura ut allt. Läraren är fotograf och sanslöst proffsig, känns det som Det ska bli spännande. Idag ska vi ut och fotogfrafera. Skärpedjup, bländare, bländarsteg...
Det börjar sakta men säkert sjunka in.
Ha en fin dag!
/Sarah
Lite fotoinspiration. En solig sommardag 2008.

Whatcha say

Vilken låt!
Jag får rysningar eftersom den spelas i slutscenen i sista avsnittet på säsong 2 av OC.
Whatcha say - Jason Derulo.
Oh.

Idag är jag ledig eftersom föreläsningen är inte förrän imorgon. Fick reda på det igår och blev glad eftersom det betydde en dag till hemma. Helgen blev en dag längre, och det ska man inte klaga på. Var i morse, i stan klockan åtta (!). Skulle se om Göingekliniken ville vaccinera mig, men det ville de inte. Nej, anledningen är att de dagarna senare i veckan de har vaccination är jag inte hemma och skulle se om någon snäll sköterska ville ge mig en spruta. Men icke, så får väl se när det blir av. Jag är väl en av de få som går och verkligen ber om att bli vaccinerad. Haha. Det är ju inte så populärt tydligen.
Ikväll bär det alltså av till Kalmar. Men innan det ska jag slappa lite till. Ska se vad jag kan äta och kanske ska titta en tur på Mamma Mia. Älskar filmen & älskar låtarna. Inspiration, glädje och avslappning.
Ha en fin dag!
/Sarah

torsdagstankar

Dagens skola är klar och imorgon är den andra kursen det med. Ska bli skönt att få en helg UTAN plugg, studier och allt vad det kallas. Ett break för att samla krafter inför nästa kurs. Bild och form, minsann. Vet inte riktigt vad jag ska säga om den, får väl helt enkelt ta den som det kommer, dock har jag ju haft lite tips vilket jag är väldigt tacksam för.
Imorgon bär det hem till lilla Hässleholm. Planerna är att förhoppningsvis ringer MAXI och vill ha lite förstärkning, men gör dem inte det så ska jag nog bara ta det lugnt, antingen med familjen eller de vänner som är hemma. Imorgon, fredag, pratar vi om att ta oss ut en sväng på kvällen. Det var verkligen så länge sedan jag var ute, utekväll, lite dans och lite fest sådär. Vi får se vad vad kvällen har att visa.
Idag har vi haft föreläsning av ingen mindre än Björn Häger, författare till en av kursens böcker. Intervjuteknik. Han var skicklig och intressant att lyssna på, trots att det mesta redan gåtts igenom under kursens gång. Har ju inte varit och haft föreläsning i skolan nu på två veckor nästan, så det var lite omställning. Nästa veckas helg bär det av mot Karlskrona för att fira min kära mamma som fyller år. Helgen efter det blir det nog Stockholm, vilket inte var planerat. Men förra veckan så somnade morfars äldsta bror in, efter ett långt och innehållsrikt liv. Vila i frid.
Mycket som händer och oftast när man minst anar det. Men så är det, så är livet, och jag har efter ett långt tag börjat acceptera det.
Nu ska jag laga mat, något spännande. Jag tror att det kan bli bra. Alla som vet att matlagning aldrig varit min starka sida bör vara imponerade nu om de skulle sett vad jag lagar. Det är inte bara pasta, faktiskt. Sara & Josse är väl de två som mest fått se min matlagningssida genom åren. Inte helt genialisk. Eller vad säger vi Josse? Det där med att panera fisk & sätta på ugn var inte min starkhet i nian. Dock sköter jag min ugn nu alldeles fenomenalt.
Mycket prat om väldigt lite.
Imorgon får jag träffa denna söta filur :) Bilden är efter vår photoshoot på Hovdala. Syrran tog sig ett kliv ut, med ett glatt leende. Som alltid.
Ha en skön kväll!

Hej mitt vinterland

Hej alla glada denna novemberdag!
Sanslöst vad det är kallt, det är verkligen Emil-flashback här i Kalmar. (Emilsfilmerna, Astrid Lindgren, you know)
Men det snöar ute nu. Först blev jag lite paff när jag gick till skolan innan och ser hur små vita korn dalar mot marken, men efter ett tag är det faktiskt väldigt mysigt. Julstämning redan i början av november - det ska man inte klaga på. NU har jag lämnat in denna kurs sista uppgift. Iofs ska jag ju lämna in en uppgift till men det är bara att ändra till lite stora bokstäver och så, en rubrik och lite smått. INGET jag ska göra nu i alla fall. Jag har faktiskt saknat att bara få skriva. Det här kravlösa skrivandet där ingen kan gå in med en rödpenna och klaga på meningsbyggnader och formuleringar. Det är jättebra att lära sig, men också skönt att ibland få slippa.
Jag tror jag har blivit en smålänning, på något sätt. Henrik jämrade sig i går kväll över hur kallt det är och jag tyckte det var varmt. Josse, har du också blivit lite smålänning? Hur kunde detta ske?
Nu virvlar det och virvlar. Snön alltså. Jättemysigt och sitta här inne i värmen och skriva på min laptop. Tänkte faktiskt på förra året, vid denna tiden. Jag jobbade antagligen och hade fullt upp med att hjälpa äldre morgon, middag och kväll. Det var ett fint jobb, så här i efterhand kan jag tycka det. Just då var jag mest stressad. Men nu  får man faktiskt vara glad att man jobbade så många månader med det, och så många som blev glada när man kom. Det finns få saker som gör en så glad än när en gammal dam öppnar dörren och blir så glad för att jag kommer, det är härligt.
Förutom jobbet, som tyvärr tog mycket av tiden då, så var också min kära vän svårt sjuk. Jag tänker ofta på honom, hans leende, hans spontanitet och framförallt hans glädje. Han var verkligen alltid positiv och visste vad vardagslyx innebar. Jag minns när han sa att han hade köpt en elgitarr och jag blev lite förvånad, för visste inte att han var musikintresserad. Men han lärde sig spela för att han ville lära sig spela. Tänk vad många som borde göra likadant. Det man vill, det kan man, och det ska man också prioritera tiden till att försöka lära sig. Det finns egentligen mycket vi borde, och ibland behöver man få skriva av sig och inse att ett litet g på Globen inte är så himla farligt, egentligen.
Mitt i snövirvlet så finns det en låt som Amy Diamond sjunger som är jättefin. Den får mig att tänka på julen och alla de människor som går igenom en jobbig tid då. Medans vi andra planerar julklappar finns det de som verkligen kämpar för att ta sig igenom julen som är en jobbig tid när man har mist någon i sin närhet.
Denna låten är till dem.
Och jag viskar en bön i natt
För dom som inget har
För dom som gick in i natten
Utan att hitta tillbaks
Jag viskar en bön i natt
För alla dom som väntar
För dom som har tappat hopp
För alla där ute som längtar
Sköt om er allihopa! 
/ Sarah.

I kalla Kalmar kan man

Nu var det snart tre veckor sedan jag skrev sist. Jag vet inte varför jag inte har någon energi, eller jo, egentligen vet jag: Skolan. Den tar otroligt mycket på krafterna. Man har för det mesta alltid något att göra, och man är otroligt fokuserad. Det låter kanske lite väl bra självsäkert att man är otroligt fokuserad men det är ingen bonus, det är ett krav! Så i alla fall, imorgon ska jag göra min sista intervju för denna kurs. När jag trampar mig hemåt från staden imorgon ska jag le stort över att äntligen vara klar med kurs nummer 2. Intervju 2, denna sista, ska vara en valfri intervjuperson men som ska tillföra ett läsvärde. Antingen en intressant person eller någon som kan berätta något om någon aktuell händelse. När jag läste detta kände jag OJ. Visst, intervjupersonen ska vara helt okänd vilket inte är så svårt i en stad full med massa okända människor, men läsarvärdet? Där blev det svårt. Men jag tänkte vid tolv när jag fick uppgiften att det är ingen idé att sitta och gräma sig över det utan att fokusera direkt. Jag tänkte på vilket ämne som skulle kunna passa mig bra men samtidigt vara aktuellt och hälsa kom snabbt i tanken. Så efter lite snabb tankeverksamhet bestämde jag mig för att inrikta mig på frågan: Varför mår så många unga dåligt? Fick inte tag i någon på ungdomsmottagningen på telefon och tog mig på cykeln och cyklade några kilometer in till staden och fick tag i en kurator. SÅ lyckligt lottad är jag och har fått en intervjuperson som lyckas planera in mig i sitt annars fullbokade schema. Hon tar mig en kvart på lunchen. Det tyckte jag var väldigt generöst!
Så nu sitter jag här och förjupar mig i undersökningar och statistik från SCB och FHI. Det finns så mycket...
Nog om skolan. För snart en och en halv vecka sedan så fyllde jag hela 20 år. Minsann. En stor fest med alla underbara människor som kom den 24 oktober och det var en helt underbar dag! På fredag kommer jag hem igen och OJ vad det ska bli skönt. MM, så skönt. Bara slappa. Släppa skolböckerna för tre dagar och tänka att "Sarah, du kan inte göra något nu, ändå". Den tanken är bra. Och där kom jag in på skolan igen, suck.
Veckorna har gått jättesnabbt här i Kalmar och jag har redan bott en hel månad i min lilla etta. Den är fortfarande mysig, dock lite inbodd. I helgen var syrran här vilket var jättekul! Alltid kul med besök! Hon kom i fredags och vi åkte och storhandlade på maxi. Storhandlade med stort S. Massa mat som sedan bars hem och på kvällen lagades bland det godaste jag har ätit. Tacocrepes. Jag älskar min och syrrans smak när det gäller mat. Det är helt enkelt oslagbart. Hela lördagen sedan var vi på Hansa City, the big shoppingcenter, vid IKEA. Där handlades lite, och på kvällen lagades ännu en god måltid. Efter det bakades pepparkakor och glass åts till. Mums. Igår åkte hon men vi hann med ett långt samtal också innan bussen gick. Det känns alltid extra skönt att prata med någon som känner en bättre än någon annan och förstår en så himla bra. Saknar dig syster!
Nu ska jag kika igenom ännu lite undersökningar och se vad jag kan knapa ihop. Ska sätta på en kopp kaffe & sedan blir det sovdags, helst innan tolv. (!)
Ha en fin kväll!
/ Sarah

RSS 2.0