Ny bloggadress

Nu är det såhär att jag tar steget ut och prövar det okända. Alltså blogspot.com.
Efter lite övertalning så byter jag och det ska tydligen vara mer öppet för fler funktioner än blogg.se.
Jag ska testa på och se vad jag tycker, gillar jag det inte byter jag tillbaka.
Så min nya adress är sarahaxelson.se.
Snyggare layout komponerad av Henrik. Kommentera gärna vad ni tycker :)

Från Stekhusets kock till School of Rock

Har precis kommit hem från en helmysig kväll inne i Kalmar city. Jag & Henrik åt på Stekhuset precis nere vid hamnen. Underbar mat och så klart inkluderades det i min rätt bearnaiesås. Efteråt delade vi på en smarrig efterrätt.

Jag på Stekhuset, med päroncider. :)
Nu har vi kommit in i värmen igen. Sanslöst vad det blåser kallt såhär på kvällen. Nu blir det att se filmen "School of Rock" från 2004. Ska tydligen vara en av de bästa komedierna någonsin och den har vi minsann missat.
Imorgon blir det lite mer fokus på kommande uppgifter. Ska försöka fundera ut vad jag ska skriva för film. Men det är imorgon det.
För än så länge så är det lördagskväll med kaffe, godis, film och min underbara pojkvän som gäller.
Hoppas ni har en mysig lördagskväll!
Kvällens film:

/ Sarah

tvättande fredagskväll

Sitter här själv, ensam som jag är. Jag har en stackars pojkvän som är fast i Alvesta på grund av dessa ständiga försenade tåg. Nej, jag är inte bitter. Jag vill bara ha Henrik här nu.
Idag har varit en ganska slapp dag när jag tänker efter. Enbart två timmar i skolan, egentligen tre då jag & Sara träffades en timme innan för att gå igenom dagens manusredovisning. Var faktiskt väldigt intressant och kul att höra alla klasskamraters kreativa manus. Med humor, känsla och finurliga karaktärer. Impressed.
Nästa vecka ska det slutliga 5-minuters-manuset in. Jag har många funderingar men inte riktigt nöjd än. Hm.. det är svårt. Det är det här med handlingens budskap som ska klaffa. Mamma peppade mig i alla fall (som vanligt) och gav mig bra inspiration.
Nu i eftermiddag har jag pratat med Friskis&svettis. Jajamen, på tisdag ska jag i träningskläderna igen. Kommer att kännas, säkerligen, i varje muskel som jag har, men det är på tiden att jag tar tag i det nu.
Efter det har jag tvättat, tvättat och tvättat. Sista maskinen är i nu som jag snart ska gå ner och ta ut. Snart ska jag förbereda maten till kvällen. Det blir tacowraps med kryddad köttfärs & fräsch sallad. Fredagsfeeling.
Känner att tvättandet inte riktigt ger mig den känslan så slog på Postkodmiljonären vilket är en fredagsklassiker. Sedan blir det kanske lite Let's Dance under matlagningen. Se alla kändisar dansa loss.
Blev helt rörd precis till Postkodmiljonären. Ett par som vann en halv miljon och en ny bil.
Detta kallar jag fredagsfeeling. Jag & syrran i Malmö Arena på idol 2009. Kommer sakna dig så oerhört när du åker till Australien, syrran!

kvällstankar

Snön har yrt ute länge och nu är hela Kalmar täckt med ett tjockt snötäcke. Själv har jag hållt mig inomhus sedan jag skrev sist. Har läst, sovit, läst, sovit och sedan lagat min goda soppa med varma mackor till - härligt värre. Mamma tipsade mig om filmen på fyran. Liza Marklunds - Paradiset. Har aldrig läst hennes böcker, dock brukar mamma säga att hon tycker jag ska göra det. Det handlar ju om en journalist. Dock har jag inte kollat så intensivt. Har på den i bakgrunden medan jag surfar runt och kollar runt.

Idag såg jag en person som var så himla lik dig. Samma leende, samma skratt.

Det fick mig att tänka på den video jag komponerade ihop för ett år sedan.


Till alla dem som betyder. Till dem som inte längre finns här. Jag vore ingenting utan er.

Ledighet - på riktigt

JA - NU - ÄR JAG LEDIG! På riktigt. Jag ska inte analysera något, inte röra någon kurslitteratur. Men läsa ska jag. Har längtar länge nu efter att verkligen få gosa ner mig i soffan och läsa Mia Törnbloms - Så dumt. Hennes självbiografi. Jag tycker hon är så inspirerande att jag ville läsa hennes självbiografi vilket jag fick i julklapp.


Idag var jag på plats vid åtta i skolan. Hade filmanalys i två timmar för att sedan lämna in den skriftliga jag hållt på med i två veckor nu. Efter det gick jag hem för att hämta hemtentamen för att sedan lämna in den. Nu kan jag helt enkelt inte göra mer, det får gå som det går. Skriver som Cornelia: Får väl komplettera om det skulle vara så. Så sant. Värre är det inte.


Igår kom jag upp vid sex, alla tåg (två) var i tid så det flöt på perfekt utan förseningar. Väl i lägenheten var det inte så kallt, kan ju bero på att jag kom utifrån, men desto längre kvällen flöt på desto kallare kände jag hur det var. Var ju smart och stängde av alla värme innan jag åkte?! Fick inte tag på någon (mamma) för att fråga hur jag skulle göra med värmen så jag stängde helt enkelt av alla element. Mindre smart. Lär jag inte göra om. Dubbeltäcke och dubbeltröjor var det i natt som gällde.
Jag har idag hunnit bort till MAXI och handlat lite smått. Henrik kommer sent ikväll. Var lite besviken över att thaisoppan var slut så det blir currysoppa istället. Kan bli spännande. Keldas soppor är verkligen att rekommendera.
www.popsop.com



Hoppas ni alla får en mysig eftermiddag i yrande snöstorm. Själv håller jag mig inomhus. Under en filt och drickandes kaffe. Mmmmm!

Och ett helt nytt år

Jag vet inte ens hur många dagar det var sedan jag skrev sist. Och varje dag den senaste veckan har jag tänkt att nu minsann ska jag skriva, men icke. Det har varit lite mer än två fullspäckade veckor varvat med arbete, hemtenta, filmanalys, julfirande, fester, nyår och släktträffar&vänträffar. Mycket man hunnit med och imorgon åker jag tillbaka till Kalmar. I början av denna helg kände jag ett vemod inför att åka tillbaka. Jag ville stanna kvar här hemma, vid den brinnande öppna spisen, mammas hemlagade mat, allt stoj och ljud i huset, min underbara familj, promenader med Josse och den här mysiga stämningen som jul och nyår tillför. Men desto mer jag inser att januari måste förbi så ska jag försöka göra det så positivt jag kan. Helgen kommer spenderas i Kalmar och förhoppningsvis kommer den att vara rätt så lugn. Kanske kan det vara positivt att se framåt och planera kommande månader. Det finns ju väldigt många möjligheter. Idag när jag sjöng i kyrkan så pratade dem om nyårsförhoppningar, inte nyårslöften, utan nyårsförhoppningar. Inte saker man ska sluta göra, utan saker man också ska börja med att göra. Det tyckte jag stämde väldigt bra. Det är så dumt att ta med ordet löften i det hela ibland, det blir så seriöst och ouppnåbart. Förhoppningar...Hm, jo, det funkar!

Sist jag skrev så var det dagen innan det nalkades Londonresa. Londonresan från den 19/12 - 22/12 med Henrik var härlig. Vi hann faktiskt med väldigt mycket, fast det enbart var två hela dagar vi spenderade där. Resan avslutades på måndagskvällen med att se musikalen "We will rock you". Sanslöst bra. Tisdagsmorgon 3.50 gick bussen tillbaka till flygplatsen. Jag får försöka lägga upp lite bilder senare. Det var en skön långweekend att spendera i en av världens finaste och bästa städer, enligt mitt tycke. Och att få spendera den med Henrik, var underbart - du är bäst.
Annars har allting varit bra här hemma i Hässleholm. Har hunnit med att jobba en hel del, slappa lite också, pluggat så gott det går och jag har till och med skippat att göra en VG-uppgift. Det var inte likt mig, jag vet, men ibland får man jämföra vad man egentligen kommer att få ut av att göra den. Blir den enbart en hastig stessig uppgift man ska försöka hinna göra i tid kommer jag ärligt talat inte få ut speciellt mycket av det, och det är väl det jag ska göra? Så minsann, det blev mitt beslut, och än så länge har jag faktiskt inte ångrat mig.
Nu ska jag sova. Henrik ligger bredvid och hoppas att jag snart ska stänga ner datorn eftersom skärmens starka ljus lyser skarpt på honom. Stackare.
Hoppas ni alla haft mysiga lediga dagar. Jag hoppas på några sådana till helgen, eller nästa helg igen. Lediga dagar då alltså.
Godnatt.
Hann fixa en bild i alla fall. The London Eye.

RSS 2.0