fix och trix och alldeles för mycket kaffe.

Har precis kommit hem från jobbet. Jobbat sedan halvåtta imorse, och kunde sticka en timme tidigare. Upptäckte en sådan härlig sak när jag skulle försöka skynda mig. Älskar vi inte alla överraskningar, huh?
Jag skulle lyfta upp starbuckstermosen ur väskan när jag satte mig i bilen och tyckte det luktade lite väl mycket kaffe. Känner med handen i väskan att det är lite väl blött. Tar upp min kalender och ser hur det rinner kaffe på den. Mm,
underbart. Men men inte så mycket mer att göra förutom att allt bara luktar kaffe just nu.
Ska hoppa in i duschen snart och göra mig klar inför kvällens surprise. Eller det var iaf julklappen jag fick av Henrik. Deltävling 4 - Malmö Arena. Woho. Det ska bli jättekul. Kan lägga in en bild på hur vi såg ut sedan. Och på lite till. Ska se hur mycket man får fotografera där inne :)
Henrik kommer efter två, och sedan kör vi ner för att först äta på Jensens Bofhouse.
Nej, nu måste jag göra mig klar. Och få bort den här sanslösa kaffelukten.
Inte så underbart.
Imorgon gäller packning för hela slanten och hela dagen. Allt ska fixas. På måndag bär det av mot ännu ett äventyr.
Men just nu är det förberedelse för ikväll.
Tack älskling för presenten!
<3


fika med många & åka skidor i vånga.

Torsdag idag, vilket innebär 4 dagar tills vi åker. En hel del som ska fixas, och en del annat som ska göras. Ska jobba jättemycket imorgon. Först 8 - 13.30, MAXI, och sedan Vinslöv 14.30 - 20.30. Funderar nu på om det verkligen var så bra att ta båda de tiderna.
Men men idag är jag ledig.
I tisdags var vi som sagt på bokrean. och igår som jag anade, kom vi i tidningen. Norra Skåne. De blandade ihop oss och jag blev scrapbookingköparen och Josse med en soduko.




Här har vi bilden. Eftersom han bad oss entusiatiskt läsa en varsin bok tog jag upp "Meningen med livet". Ja, vad skulle jag ta, boken bredvid hette Alquaida - vägen till 11 september, så det fanns inte så mycket val.
Och Josse studerar noga en bok om Sverige. Haha, lite kul.

Senare på eftermiddagen blev det fika med Josse, Sara & Emma. Fika & spel. Och det var nice :)
Vid fem kom Henrik och vi skulle ta oss en tur nerför backarna i Vånga. Mysigt var det,
skönt att komma upp på skidorna igen, fast det var vingligt. Men älskling är en bra coach & grym på skidor!
Kvällsåk i tre timmar innan det bar av hem igen. Kändes konstigt att åka och åka skidor i SKåne (!) men men, vi kan vi med. Och jag kan lätt rekommendera det. www.vangabacken.com. If you want.




Hela onsdagen var det jobb. Sista tiden var det i minihuset där det var lite vilda barn ibland, haha. Helt sanslöst.
Och söta citat som:
- Jag är född i Stockholm. Så jag pratar både stockholmska & svenska.
Cute.
Idag har jag slappat, packat och träffat min fina vän Anna. Vi firade hennes 20årsdag på söndag med fika på Grafitti. Mums. Och sedan gick runt och kollade staden. Hoppas du får en fin dag på söndag vännen!
På kvällen senare kom Josse och underhöll mig i packningen. Alltid lika trevligt :)
Nu är Henrik här och vi ska se OC. Jag älskar att jag har fått honom till att gilla OC.
För nu är det han som tjatar på att vi ska se det :) och jag klagar inte.
Sedan är det sömn och imorgon väntar jobb.
Men tyck inte synd om mig, jag åker till USA snart!!! :)

Puss godnatt.


Bokrea.

Ledig dag idag och det är skönt. Gick upp vid åtta för att skjutsa min faster som skulle hem till Stockholm. Och Henrik skulle också iväg, min ambitiösa businesskille! :) Haha.
Nu sitter jag här. Ska laga lite mat snart. Blev så sugen när jag läste Bettans blogg om italiensk macka, om man nu kan lyckas få det gott i Sverige. Vi får se vad jag lyckas med.
Efter jag skjutsat Eva hämtade jag Josse och vi begav oss på bokrea. Först MAXI där det inhandlades två böcker. Josse följde med, som tidigare sagts, och hon är alltid på för böcker. Hon har typ läst halva Hässleholms utbud på böcker.

SUDOKU - bra tidsfördriv under alla dessa timmars flygresor jag har framför mig. (15kr)
LÄPPSTIFTSDJUNGEL - Köpte den mest för att det är författaren till Sex and the city. Det är New York. Och det är fart, fläkt och storstadsliv. Me like.
(39kr)

Efter MAXI blev det BOKIA. Och jag hoppas inte så många läser Norra Skåne imorgon. Jomen, jag & josse posade.
Bokrea är hett i Hässleholm.

Senare idag blir det fika med Josse, Sara & Emma. Det var ett tag sedan. Jag kanske tom ska baka något, eller gör vi det tillsammans. Det blir nog mys:)
Kanske skidåkning ikväll, kvällsåk. Får se om det blir av, om jag kommer upp på skidorna, upp för liften och ut på backen. Sen ska man bara komma ner.
Men nu blir det italiensk al a svensk version av lunch.

den längsta uppdateringen, någonsin.

Då var det ett tag sedan jag skrev här sedan. Har varit en hel del, jobb osv, plus att jag inte orkat.
Men nu så. En lång uppdatering om senaste veckan.
Började med två långa arbetsdagar måndag & tisdag, jobbade 20h sammanlagt (plus - minus..)
för att sedan åka till Kalmar tisdagkväll. Men det var lugnt att jobba Maxi så många timmar. Fick ha hand om minihuset, stället där alla föräldrar släpper av sina barn innan de börjar storhandlingen. Och det är faktiskt skönt att ta det arbetet ibland, och få paus från alla PLUkoder, kunder & varor. Och barn är så härliga och spontana. Så enkla på något sätt.
Så det gillas.
På tisdagkväll bar det av till Kalmar med Henrik. Det var skönt att komma härifrån lite och bara vara iväg sådär mitt i veckan. Men jag åkte inte dit utan anledning utan jag skulle träffa programansvarig för programmet Journalistik & Medieproduktion på onsdagsmorgonen samtidigt som Henrik skulle till skolan. Hon var jättetrevlig, visade mig deras studier, radio & tv, lokaler och redigeringsrum. De använder samma program och utrustning som på riktiga tvstudier & radiostationer vilket gör att när man väl söker jobb därifrån kan man allt, från grund, med tekniker & användning. Vilket är ett stort plus. Hon lärde mig att ska man lyckas i mediebranschen måste du vara multimedial, bred kunskap inom alla medier och redo för att ta för sig. Så ska jag väl söka utbildningen måste jag vara beredd på att satsa. Och det vill jag göra, satsa allt. Så vi drack kaffe på hennes arbetsrum och gick igenom utbildningen. Kalmar högskola fick ett stort plus av mig. Är journalistik & media något jag vill satsa på är detta utbildningen.
Sedan är bara frågan om det är detta jag vill & om det är nu jag vill det. Men söka programmet i vår, det ska jag.
Resten av tiden i Kalmar spenderade jag & Henrik inne i stan, på ICA, vi kollade mycket OC & åt mycket mat. Haha.
Mysigt & underbart.










1. Denna våning har jag inte så mycket med att göra. Öl?

2. Här bestämde vi rätt mycket tillsammans vad som skulle handlas. Potatisgratäng (julbord..?), kycklingfilé bla.

3. Här har jag en hel del påverkan. MJÖLK,
bearnaisesås, sallad, vindruvor.
Haha.

4. Taco. Behöver jag säga mer?
MEN, Henrik valde den.
Jag sa inte någonting. :)







Vi åkte hem på torsdag eftermiddag efter lite shopping i Kalmar city. I fredags jobbade jag en sväng och sedan efter fem bar det av till Kristianstad med Josse den fina. Jag skulle få min julklapp vilket var att se RENTkonserten. Emil Sigfridssons uppsättning av den. Och till vår stora förvåning insåg vi i början av showen att han även spelade huvudroll. Woho. Föreställningen var jättebra, fin & mäktig. Allt var på svenska och lite annan version, vilket var kul.
Jag älskar den här musikalen, och vissa scener var så sanslöst bra att man inte kunde få annat än gåshud. Och det fick jag.
Tack älskade vän!


Vi avslutade vår lilla tripp från Kristianstad med ett avbrott på vårt kära Mcdonald's där även Sara jobbade den kvällen vilket var alltid trevligt. Där blev det Mcflurry doppat i pommes. Ett lyckat avslut. :)
Lördagsmorgon var det jobb. Sedan var det hem, sova. Fira mormor. 92år. Hennes egna citat på det hela var det bästa:
- 92? 92?!:O Det var inte lite det, det var det värsta....
Haha. Hon är söt, lilla mormor. Och där firades det med tårta & kaffe.
Jag har blivit helt kaffegalen, tar gärna kaffe (tom 2-3ggr om dagen), lägger mig gärna tidigare, går upp tidigare och klagar på ryggvärk. Känns lite som pensionärsvarning men om det är såhär pensionärer lever har jag något trevligt att se fram emot (kändes som trevligt var det rätta ordet också.) Och Henrik kom precis in i rummet nu och påpekade min råa musik (instrumental lugn musik). :)
I söndagsmorse klockan 4.04 gick bilen från Hässleholm till Kastrup. Bettan skulle åka till Italien och hon var på G. Hon är så sanslöst modig och jag beundrar henne. Nu är hon i Italien och jag saknar henne jättemycket.
Men när man läser hennes blogginlägg verkar det som att hon har det riktigt bra :)
Läs hennes blogg på http://bybettan.blogg.se.
 
Idag har jag jobbat på Maxi och underhållt alla pensionärer och vuxna som fått sin lön för mödan.
Senare i veckan är det vi vuxnas tur, haha.
:)
Imorgon är jag ledig. Bokrea som gäller med Josse & fika med Emma!
Puss!

Beautiful.

It's a beautiful day. Today it is.
Alarmklockan ringde 05.30. Naturligtsvis gick jag inte upp då, utan vaknade till en kvart senare. Makade mig upp, gjorde mig klar och gick till stationen för att ta tåget 6.43. Man känner sig som den enda människan i Hässleholm som är uppe när man går hemifrån men när man väl når stationen inser man att halva Hässleholm har ännu tidigare ärendan än jag denna dag. Stackare. Började sju i Vinslöv och idag kändes det som att jag bara far fram och tillbaka från och till Vinslöv och Hässleholm. Först med tåg in. Till Hässleholm igen kl. 9.00. Tillbaka till V. In till H igen vid 13.00. Tillbaka igen. Och sedan in till H igen när jag slutade. Så dagen gick snabbt med god mat på Zuperbowl med älskling. <3
Nu sitter jag här och lyssnar på Alla hjärtans kanal, på minradio.se. De har allt. Kalla mig nörd men det är som lugna favoriter med lite större varation så jag gillar det. :) Haha.
Har idag även hämtat hem vår lilla söta ford, som jag kallade saab. Hm, får kanske sätta mig in lite i bilvärlden om jag ska klara framtida bilaffärer. Ska ikväll ut med Syrran, Josse, Bella och Linnéa. På Cats.
Det ska bli nice.
Imorgon är det alla hjärtans dag. Mysigt. Lördag. Alla hjärtan & alla ballader.
Och Henrik. Och vänner. Och familjen. Tänk vad man har det bra. <3

born to be a dancer, became a dreamer.

Sitter här och har precis druckit massa kaffe i hopp om att bli pigg, vet inte om jag lyckats än. Har försökt mig på en utbildning med jobbet men min dator lyckas inte få fram texten så det är lite svårt att lära sig. Typiskt. Nu ska jag nog ta mig lite mat, kanske champinjoner, eftersom det är det nya jag har börjat gilla. Haha. Började med att Maxi hade extrapris på champinjoner och efter det har jag faktiskt lagat det, nästan varje dag. Galet. Elisabeth säger att det är farligt att följa alla dessa extrapriser. Men det blir nog inte bara champinjoner, kanske lite efterlängtat pasta till.
Imorgon är det Vinslöv som gäller, med tåg klockan 6.43. Mysigt, eller bara enbart tröttsamt. Vi får väl vad det blir. Ikväll blir det jobb till stängning.
Och jag har börjat kolla på National Anthem på Youtube ibland när jag söker där. Vet inte varför men jag gillar den låten, och stämningen de lyckas få där, och alla dessa artister som står upp och sjunger för sitt land. Och låten är ju så fin, USAs nationalsång. Pampig och stämningsfull. Inte för att Du gamla, du fria inte är det, det är bara det att söker man på den på youtube så kommer Carola fram. Hon är den enda. Varför kan aldrig Sverige vara lika överdrivna som USA någon gång? Visst att USA ska ha det störst, bäst och vackrast men sanningen är det att Sverige aldrig är det, och till sist blir vi bortglömda, torra och trista. Ibland borde vi ha lite av USAs sanslösa anamma. Vi borde pusha till oss.
Och låten här nedanför är en mysig låt som jag hittade av en artist jag inte innan hört.

Och texten var bra för egentligen, föds vi inte alla till dansare? Med ett sanslöst anamma, med oändliga omöjligheter och världen framför oss som vi är redo att ta an. Like the biggest dancefloor.
Vi fortsätter som drömmare när verkligheten slår in och vår syn på våra svagheter tar över. Vi fortsätter drömma.
Och sen egentligen hur vi blir lovers vet jag inte. Det andra kändes så självklart. Maybe are we all born to love?
Och sedan inser vi det förr eller senare. Inte vet jag, men låten är bra.

Oh I'm a dancer,
and I move to the rhythm of the music
Oh it carries me away.
Yes, I'm a dancer
I was born to live this life
I did not choose it
And when the song begins to play
Oh please, please will you dance with me?

Oh I'm a dreamer,
well my head is in the clouds i keep believin'
they really do come true,
a rainbow chaser
and at the end I know that all the love I needed
I will find it here with you
So please, please will you dance with me?

Baby, can you hear the melody,
I swear I've never heard a sound so sweet
Makes me want to take your hand,
float across the floor.
I've never felt like this before.


I'm a lover
Of all things everywhere God set in motion
like the Sun, the Moon and stars our lives together
We'll rise and fall like the waves upon the ocean,
if you take me in your arms.
So please, please will you dance with me?


foto: Jag

 


Nu är det dusch, mat och sedan jobb.
Bye.


Sakta men säkert.

Och så var denna dagen slut, sanslöst vad snabbt. Jag städade mitt rum en aning precis som jag sa och sedan satte jag mig här och kollade lite musikvideor. Jag gillar att kolla lite nytt, men sällan man orkar lyssna och leta riktigt. Youtube är ju så himla stort med innehåll av allt att man inte riktigt vet vad man ska börja söka. Annars brukar last.fm vara sidan man kan lätt hitta "liknande artister" som det kallas. Vid tre när min syster kom hem åkte vi ner till stan, gick runt lite och tittade och sedan fikade vi på Burmans. Sällan man är där. Lite känslan av att komma hem till mormor&morfar tyckte jag när man såg deras inredning. Gammaldags men mysigt.
Efter det blev det en snabbis hem och sedan skjutsade jag syrran för att sedan hämta broschyrer på Qpoolen. Ska börja träna nu och dansen gav jag en chans, men icke. Fel tid, fel dans och fel stämning. För egentligen vill jag dansa, men det kommer väl. SÅ iaf så blir det kanske Qpoolen jag ska börja träna på, eller något annat. Kan ju inte springa ute nu, snökaos.
Har nu ikväll kollat utbildningar en snabbis i Lund men visade sig sedan att de kurserna hölls i Helsingborg.
Men det skulle kanske gå det med.
Nu ska jag snart sova i min kalla säng. Henrik, vad ska du göra i kalmar?
Imorgon är det enbart några timmars jobb, vilket känns bra men inte så lönt, på ett sätt.
Men vad ska man göra hemma? För seriöst, att vara ledig gör mig helt trött, och det känns inte riktigt som meningen med det. Fredag, lördag, söndag blir det jobb i Vinslöv. Plus en snabbis på Maxi. Aja, det blir nog bra. Mamma säger att jag borde sätta igång träningen i med att jag inte blir så trött då. Det är mycket om vad min mamma säger på denna blogg, men jag behöver hennes råd & tips. För mig så kan hon det mesta och allt hon säger betyder mycket.
Man kanske är dålig på att visa det, och ibland kan det bli som att man tar allt för givet,
men usch för att ta alla beslut själv. Ibland måste man ha någon att fråga och mamma är så bra.
Tur att hon för det mesta är telefontillgänglig för jag känner på mig att samtalen med henne kommer bli väldigt många när jag flyttar. Om det än blir om riskokning, torktumling eller att bara prata, telefonsamtal med henne kommer bli ett måste.
Det måste det bara!


Godnatt.

ledig dag idag igen.

Då var det tisdag och jag är minsann ledig idag igen. Jag blir så trött när jag är ledig och sängen känns mer lockande än någonsin. Men jag ska inte gå dit utan jag ska städa mitt rum. Mamma tror att jag blir mer stressad när jag har oreda omkring mig och det kan nog ligga sanning i det. Så ska försöka få ordning på det. Plus att Henrik har lärt mig photoshop vilket är helt galet kul, när man väl lär sig det. Idag är en slappedag känns det som.
Och jag lyckades hamna här innan jag började städa, ovanligt.
:) Henrik är på väg till Kalmar och nästa vecka tar jag nog mig en tur dit för att prata med programansvarig för programmet Journalistik & Medieproduktion. Det låter så kul när man läser om det och jag blev minst sagt pepp häromdagen när jag läste igenom det. Flytta hemifrån känns lockande nu. Med tanke på att jag hellre kollar kuddar & handdukar istället för kläder & smink. Jag tom fick handdukar när jag fyllde 19. Haha. Så det är nog dags snart.
Jag ska bara komma på vart jag ska flytta först.

Men först måste jag lyckas ha ordning på några kvadratmeter innan jag kan ha det på tredubbelt så mycket. Det är en konst i sig tror jag. Det där med städning. Vi får väl se om det blir någon ordning med det, bokstavligt talat.
Ha det fint idag.

Att vara eller inte vara - rädd?

Jag vet inte om jag någonsin vågat erkänna att jag är rädd. Jag tror inte det. Enbart att jag är rädd för hajar & möss som alltid har varit den största skräcken, sedan jag var liten, men när man blivit äldre inser man att man går runt och är rädd hela tiden. Jag lever inte i Stilla havet, eller under någon mösskryllande tunnel, ändå går jag runt ibland och är totalt livrädd. Och det är den rädslan jag menar,
den skulle jag aldrig våga erkänna.
Men fram med sanningen.
Framtiden? Kärleken? Vännerna? Familjen? Jobbet? Jag? Allt är en aning kaos, när man tänker till.
Varför skulle jag kunna...? Varför skulle någon vilja...? Varför skulle det bli jag som...?
Finns det ens någon mening med att jag försöker att...?
Nej, det är sant. Jag skulle inte bli någonting. Man kanske ska vara realistisk och ge upp direkt. Jag har inte så mycket att säga till i denna värld, jag av alla dessa miljoner. Jag ger upp nu, så slipper jag bli besviken senare.

Men jag vägrar det. Det tar tag i benen och jag vill springa, upp för varenda kulle och nerför varenda backe. En vind griper tag och lyckokänslan sitter i. Livet är en dans och jag följer rytmen. Alla dessa rädslor skakar jag av mig. Bort, försvinn och kom aldrig tillbaka. Ge mig livet, ge mig inspiration till att leva det fullt ut.
En dröm att hålla fast vid.
Vartenda litet steg blir ett danssteg med en rytm. Jag vet att livet inte är en dans på rosor. Men när tankarna kommer, taggarna kommer, eller jag faller sanslöst hårt, då ska jag resa mig igen. Det får ta sin stund innan jag tar mig upp, 
men tron på att jag en dag är tillbaka på benen igen ska hjälpa mig hela vägen dit.
Jag ska lita på mig själv.
Du är rädd, jag är rädd. Jag får helt enkelt bestämma mig.
Ska jag vara rädd för livet eller ska jag utmana det?
Jag väljer dansen, följer rytmen
och då kan inget hindra mig.




och Agnes låt - Release me är helt underbar.


i'm gonna fall for you.



you're impossible to find. magic moment.


tema chillout


Jag vill börja med att hylla
www.minradio.se 
,sanslöst bra sida med musik för alla. Man slipper leta fram låtar på windows media player & man kan lyssna på allt från svenska hits till arabiska schlager, eller var det tvärtom, iaf så lyssnar jag på det just nu. Just nu är det tema chillout som gäller och passar ganska bra för denna dag. Jag börjar jobba tre på maxi, som jag hade en jobbig dröm om häromnatten, men det blir nog bra idag tror jag.
Igår gällde Göteborg för mig och syrran. Det var mysigt. Åkte redan vid åtta på morgonen och var framme i Göteborg på plats vid halvelva, vid KarlGustavsgatan. Med hjälp av Henrik lyckades vi hitta studiehjälpen för studier vid Göteborgs universitet där lite frågor ställdes och vi fick broschyrer. Har ingen aning vad jag ska göra med studierna men en sak är säker, och det är att Göteborg var jättemysigt och journalisthögskolan är sjukt svår att komma in på. Kanske ska jag läsa två kurser, mjukstarta lite och se om hälsa & media är något att satsa på. Jag vill verkligen känna det innan jag satsar.
Vi snurrade runt lite till i Göteborg där spårvagnar och alldeles för mycket enkelriktat blev ett stort problem. Och filer endast avsedda för just spårvagnar, buss & taxi. Bettan & jag kände oss tillhörande den filen i vår söta chevrolet, och vi lyckades ta oss fram till Södra Hamngatan där IBSmässan skulle hålla hus på Radisonhotell. Vi hittade en pasta&salladsbuffé på köpcentret Nordstan där det åts gott & sedan skyndades vidare för att hinna före till bilen innan parkeringsvakterna gjorde det som yrade runt där i stan. Jag såg säkert 4st och jag har inte sett en enda i Hässleholm. Sanslöst. Men Göteborg hade vårkänsla hela dagen och jag gillade det. Det var riktigt längesedan jag var i den staden och både jag & syrran gillade det. Man kunde känna storstadskänslan men inte snobbstilen på människorna, och det var gött, som jag tror göteborgarna själv skulle uttryckt det.




IBSmässan var seriös och Elisabeth fick prata med rektorn och fick en fin inbjudan. Jag själv höll mig lite på avstånd men kollade ändå in lite utbildningar, men nja, jag tror det blir studier i Sverige för min del.
Efteråt blev det snabb springning mot bilen igen för mer parkeringspengar och hålla sikte på dessa parkeringsvakter. En tur inom Zara hanns med och såklart lite kläder. Efteråt bar det hem.
Vi hann hem till dansen klockan halvåtta där jag var trött och orkade inte göra dessa slideesen ner på golvet. Sanslöst.
Men jag & syrran hade en mysig dag, tyckte jag. Och jag kommer sakna henne så mycket! Så mycket. När hon åker.
Till Italien. Men vi ska ta oss en tripp till soliga Göteborg i sommar, och de som är på för Liseberg får absolut följa med. I augusti & juli, eller de som är på för shopping och solning också (Josse), de sägs ha det där borta också.

Nu ska jag kolla Sex and the city.








LEONA LEWIS - RUN

vissa saker säger låtar bättre. jag hoppas du kan förstå.


RSS 2.0