novemberkyla i oktoberregn

Idag har jag jobbat som de flesta dagar nu, det känns inte riktigt som jag jobbar ibland, mest bara väntar på bättre jobb. Men jag nöjer mig för tillfället. Iaf i hemtjänsten där folk blir trevligare, mindre stressade och de bjuder på kakor i fikarummet. Och det gillas faktiskt. Sedan så händer inte så mycket. Det är höst och jättefint. Men jag hinner aldrig fotografera, jag vill fotografera allt. Men jag hinner inte, och det är lite synd. Det är precis som när man var liten och ville samla allt man hittade och lägga i sina fickor. Allt man hittade ute eller någonannanstans, allt skulle sparas, allt kunde vara bra till något. Ungefär så ser jag med mina foton, jag kan ha de till nytta någon dag, någon stund då jag har tråkigt. Då kan jag leka lite med dem. Just nu värker min mage, sanslöst. Jag tror stenhårt på att min blindtarm inte mår bra, den är ändå inte bra till något. Och jag har tagit lite koll på vad jag vill göra med saker och ting, jag kollar lite runt vad jag kan tänka mig. Inte så seriöst än men ändå så smått. Jag är lite på G för det nu och tar chansen då.
Imorgon är det jobb igen, och sedan ska jag & Josse ta oss en sväng på stan, kanske även Skopunkten, vi får se.
På fredag är det
party hardy,
och det ska partas.
Jag & Henrik ska försöka oss på en matchning, det blir nog fint tror jag.
Annars så blir det bra vilket som, jag är ledig två dagar och det är höst.
Jag vet inte varför jag blir glad av hösten,
det är sanslöst kallt
men det är ändå så skönt på något sätt,
och jag gillar denna sköna känsla.
Det är bra att man är lite positiv,
folk är lite negativa ibland.
Och jag har ingen koll på tvvärlden heller,
totalt ingen koll.
Jag orkar inte kolla.
Jag har blivit gammal och ska boka tid för min ansiktsbehandling snart.
Haha.
PUss
Godnatt.


Söndagslyx.

Det är söndag, och dagen började lyxigt.
Vakna upp bredvid dig. Kan man ha det bättre?
Sedan bar det av till jobb i Vinslöv. Det är inte jobbigt, det är ganska segt ibland men det är skönt,
så jag ska inte klaga.
Slutade klockan halvåtta och då körde jag hem.
Mitt i ösregnet, hade halvt ont i magen och såg inte så mycket, men jag kom så tur hem. Jag är ganska rädd för bilkörning ibland, jag tycker det är rätt läskigt, ibland har man ju nästan ingen kontroll, alltså.
Vädret,
för att nämna,
har varit grått, och trist. Sånt här väder som man minns från misslyckade utflykter i skolan, där enbart läraren och extraläraren var positivt inställda på en lyckad utflykt i skogen när alla gick runt i regnjackor och skor som läckte vatten. Det var mindre mysigt, men skolan är dock saknad.
Jobb är rätt slitsamt och jag har ändrat inställning till framtiden. Jag tror det är dags att satsa allvar snart. Jag vet inte var, men jag börjar smått planera. Jag önskade mig påslakan & handdukar i present när jag fyllde år, och jag kollar i IKEAkatalgoen när jag jobbar nu. Det är spännande och det är något nytt. Det är inte Hässleholm längre iaf.
Inte för att Hässleholm är så fel, egentligen. Vid julskyltning eller en annan fin traditon så är Hässleholm sådär mysigt och hemtrevligt, att man inte kan annat än sakna det när man åker härifrån.
Det är så mycket som är rätt upp och ner just nu.
Inget är som det var för ett år sedan, och det är inte förrän en regnig höstdag som man inser det, kanske.
Men jag är tacksam för allt jag har, och jag uppskattar det mer och mer för var dag.
Henrik, du är underbar, och ibland kan jag inte förstå att det faktiskt är du & jag. <3
Och alla vänner, ni betyder så mycket. Jag älskar er.

Sov gott, och ta hand om er.
Efter regn kommer solsken,
vet inte om det gäller under hösten,
men vi kan hoppas på det.
Jag hoppas på det.




Hösten är så vacker,
från ett sådant här perspektiv.
Ingen har några krav på hösten, kanske därför den är så fin, egentligen.
Jag försöker inte ha några krav på något alls längre,
jag vet att det är omöjligt,
men jag har blivit bättre på det.


it's gonna shine for you, cause I adore you.

Onsdag, känner mig lite tröttare än vanligt,
dock mer pepp på saker och ting.
I början på veckan kände jag mig rätt nere när jag tänkte på allt. Jobbet kändes inte lysande, jag var fruktansvärt trött efter tidsomställningen och det fanns brister i det mesta kände jag.
Men inte idag, man får ta saker som det kommer,
men ändå känna att man har koll. Två veckors jobb inplanerat och samtidigt ska jag försöka söka lite annat,
sedan får vi se vart jag hamnar.
Det går lite trögt.
Jag saknar Henrik, han är uppe i Kalmar as usual och är ambitiös.
Dock önskar jag att du vore här,
hos mig.
Nu. <3
Men jag får vänta till fredag.
Och då får ni minsann inte glömma och hissa flaggan,



det är ju faktiskt FNdagen.


the red one - the red big apple

Om fyra timmar går taxin.
Denna morgon tog vi en sovmorgon till halvnio minsann och sedan sades det hejdå till Sophie. :(
Kommer sakna henne mycket. Har förstått ännu mer hur lika vi faktiskt är, och det är skönt att ha någon som förstår en mer än någon annan ibland. Sophie gav sig iväg till jobbet medan vi handlade frukost på DunkinDonuts, ägg & baconbagel med hot chocolate, plus en donut till dessert, typ. Haha. Sorry så har ingen polis ätit donut så vi har kunnat fotografera, men dem äter det för dem står efter oss i kön, så det sker, det är säkert iaf.
Nu slappar vi till Martha Stewart och dricker vårt kaffe och chocolate, det känns väldigt amerikanskt.
Nu ska jag packa ner det sista,
jag lyckades fylla Zelda och Zorro, totalt.
Igår handlades det ännu mer, lite till som inte lyckats handlas än,
plus att jag handlde den nya ipod nano, the red one,
och parfymen DKNY, the red one.
Och nu ska jag, the red one, fortsätta packa.
Nästa gång jag skriver är jag hemma,
om vi inte fördriver våra sex timmar i Bryssel på någon dator.

Goodbye America, NYC and Sophie!
So long!

 
f


So long my sister, I love you.

förvirrade korvförsäljare och en alldeles för grön drink.


JA EWA, Apple Store var fräckt, tom jag tyckte det. Jag och Josse följde strömmen där nere och satte oss och lyssnade och tittade på lite ipods, och någon dator, tills vi insåg att resten förstår vi inte riktigt hur det fungerar. Men det var fint.
Iaf så tar vi lite sovmorgon denna lördag, snoozade lite och har det skönt. Ska om tio minuter bege oss in för dagens äventyr som är Times Square där det blir dinner and a movie, så det blir nog mys. Plus så ska vi försöka åka upp i Empire State, vi ska först se hur stor folkmassan är.
Igår så var vi rätt trötta och gjorde inte jättemycket, men vi tog oss ändå ut till Manhattan. Vi åkte först till 34th street där vi tog oss an Manhattan Mall och shoppade lite till. Var inne i en affär, Steve and Barreys, där skådespelares märken finns som Sex and the city-stjärnan Carrie Bradshaws märke BITTEN, där det självklart inhandlades en Sex and the city - tröja. Även Amanda Bynes märke DEAR fanns där. Efter vi förvirrat oss runt med kartor och frågat lika förvirrade korvföräljare på Korea way och insett att vi gått runt och runt ett kvarter hittade vi äntligen Madison Square Garden. Där vi gick in i en av de bästa affärerna som jag var i sist jag var här, alltså Borders, en flervånings affär med böcker, musik och film och annat kulturellt, plus ett mysigt cafe. Inhandlades lite där innan vi tog tunnelbanan till East Village, 6th street där det skulle ätas indisk mat. Mycket gott och mysigt, och trevligt. Sedan bars det hem mot lite fest och sex and the city,
det var ju faktiskt fredag.
Nu är det lördag och andra planer. Josse borstar tänderna och Sophie filar naglarna, nu får vi nog sätta fart.
Hejdå.



Starbucks där det dracks Hot Chocolate och Iste, mmmm.


LOVE.

PS. Josse är adorable,
det visste vi ju redan,
men hennes amerikanflört tyckte det,
så det får ju skrivas här.
:) höhö.

I can take the subway to the whole world

Så ja nu känner jag mig lite duktig med uppdateringen. Igår så var det en ganska intensiv dag. Jag och josse köpte varsin kaffe på Dunkin Donuts innan det bar av på tunnelbanan in till tha city, och igår åkte vi till St Pauls Chapel, som var kyrkan som klarade sig under World Trade Center - attacken, och sedan gick vi runt och tittade på Ground Zero och såg minnesmonument. Det är lite svårt att förstå när man väl är där att platsen man står på är där allt detta skedde. Då var det något som skedde långt borta, på andra sidan jordklotet, där man själv nu är, och man förstår att hela USA, speceillt för New Yorkborna är detta en händelse, they may never forget, som det står skrivet i minnesstenarna, och det märks. Trots de sju åren är alla tagna på något sätt, rädda och på flera platser kan man dagligen se texter eller plakat som handlar om elfte septemberattacken och om hur det har påverkat, för påverkat, det har det.
Iaf, efter det åkte vi ner till Battery Park city och tog oss en tur vid vattnet, eller vänta, först träffade vi ju Sophie och hennes barn, och den ena lilla killen ville spela något spel där man skulle vara två. Jag spelade lite först och körde lite nätt, alltså det är inga fina spel fyraåringar spelar längre, det är ganska hårdhänta, det gjorde faktiskt lite ont, haha. Iaf så körde Josse en match efter mig och gick in i det totalt, haha. Jag och Sophie skrattade så himla mycket när vi såg hur Josse försökte med all sin kraft klara av att slå fyraåringen i detta spel, trots sina fyra år var det ingen giltlig ursäkt, utan det handlade om att vinna eller försvinna, vilket fyraåringen sedan gjorde, han utsåg sig själv som vinnare och gick därifrån, haha!
Sedan bar det av med båt ut till Statue of Liberty, the green lady. Hon var snygg, det var ganska mäktigt att stå så nära och man såg Manhattan från en annan kind of view. Ellis island orkade vi inte riktigt med utan vi tog båten tillbaka och åkte vidare till Canal street där Sophie sagt att där fanns det läge att pruta. Jag och Josse höll låg profil och lät över prutningen till Sophie, förutom på ett ställe där vi blev lite för arga för att varorna var fejk att det slutade med att vi fick två till på köpet, ganska lyckat, haha. Vi tog oss sedan en förrätt i Chinatown och sedan gick vi lite till i affärer osv, för att sedan ta den stora middagen i Little Italy. Det är jättemysigt att gå i dessa områden, speciellt Little Italy som verkligen är som att komma in i Italienska Rom. Vi satt på en uteservering mitt ibland de romantiska parmiddagarna och åt god lasagne, det var nice.
Sedan bar det av hem.

Idag tog vi as usual tunnelbanan in till Manhattan med en kaffe från Dunkin Donuts plus en eggmuffin, gott! Och Henrik, jag såg igår en polisman inne i sitt bås sitta och dricka kaffe från Dunkin Donuts med en påse därifrån med, men antagligen hade han redan ätit sina muffins, bara så du vet att din önskan i USA faktiskt är verklighet:) haha, vi får väl se om vi kan få det på bild med.
Vi tog sedan gatorna längs 59th street och kollade märkesaffärerna på fancy street. Shoppade lite till och lite till. Kollade Apple store och det var rätt fräckt, och det såg ut som dem hade filminspelning utanför, coolt. Därefter kollade vi på lite streetdance i Central Park och sedan gick vi runt där. Idag var det hett, sanslöst hett, det var 25graders hett. Efter Central Park tog vi tunnelbanan till Wall street och sedan vidare till älskade South street Seaport där vi tillbringade två år tidigare vår julafton med att lyssna på sjungande julgranen. Där strosade vi runt och shoppade lite till och fottade lite till.
Det är det vi gör, shoppar och fotograferar. Det är svårt att få med allt på bild, det är så mycket att se överallt att allt omöjligt får plats. Det är bara fräckt att vara här igen. Efter det kom Sophie och vi åkte senare hem för att gå på Sophies diner, det var amerikanskt och väldigt gott.
Imorgon ska vi ta oss till Manhattan Mall och sedan får vi se vad vi hittar på för något. Besöker kanske East Village och Chelsea, och på lördag blir det Times square :)

Här kommer iaf lite bilder:


påväg mot Statue of Liberty


Lasagna in Little Italy


Central Park


Vi i Central Park :)

YEY.
Ha det bra! PUSS

endollarskaffe och turistpoäng

Såja, då kommer en liten kort andra uppdatering på första dagen då vi själva begav oss ut på Manhattan. Gick upp imorse och bakade goda bullar i ugnen, drack vår stora dunkjuice och sedan begav oss mot tunnelbanan, the subway, som vi ibland blir förvirrade över om det är restaurangen eller tunnelbanan, haha. Vi följde efter vi kommit in till Manhattan med Sophie ner downtown där hon skulle jobba. Hon hämtade sina barn hon skulle passa och jag och Josse gick och handlade kaffe, endollarskaffe, mycket uppskattat, för att få igång hjärnan, man var fortfarande sjukt trött efter allt det hela dagen innan hade bestått av. Men kaffet gjorde susen, antar det mycket berodde på den stora mängden socker man fick i. Iaf, när Sophie anlänt gick vi ner mot Battery Park och gick vid vattnet och såg ambitiösa joggare, cyklister och folk som utförde yoga mitt i Manhattans sanslöst höga stadspuls. Det är rätt coolt hur människor lever varje dag i denna nya värld, från vårt perspektiv då, som för oss är hur stort som helst och fräckt som helst, och som för dem är en helt vanlig park vid frihetsgudinnan där dem utgör dagens motion. Vi kör turiststilen, totalt. Jag med systemkamera, gärna runt halsen och sedan med en stor karta man måste vara två för att kunna hålla ut, och sedan vända lite för att få rätt vinkel, haha, men det är kul. Det är kul att vara anonym i en stad där man samtidigt syns överallt. I alla fall så gick vi längs vattnet och sedan begav sig Sophie till parken med sina barn som skulle leka lite. Inann vi gick fotograferade Sophie oss med en väldigt trevlig polisman som precis som oss tog sitt morgonkaffe och hade sin polishäst bredvid sig, haha, turistpoäng till oss! Sedan begav sig Josse och jag mot 34th street och shoppingen kunde börja. Shoppade en hel del, forever 21 är bäst. Och sedan shoppade vi ännu mer och sedan tog vi tunnelbanan ner till 14th street och shoppade lite till. Ja, det blev kortfattat men vi har det jättebra, och alla människor man träffar är så sociala och trevliga. Vi har hittills på resan blivit betrodda att vara svenskar, engelskmänn, och amerikaner. Jag känner att vi har lyckats rätt bra där, trots att jag fortfarande inte ser något fel på att svenskan inte ska fungera här.
Sedan begav vi oss hemåt och nu ska jag äta en stor, väldigt stor, kanelbulle till kvällsmål innan det blir läggdags.
Imorgon är det Gröna kvinnan, Canalstreet och Chinatown som gäller.
Ha det fint,
och godnatt.
Puss,
and.
love.

Hello New York!

Klockan är halvnio och om en halvtimme har jag och Josse varit uppe i 24h, förutom några timmar sovande här och där på den långa färden hit. Imorse halvtre gick vi upp och till skillnad från Josse fick jag en väldigt skön natt med många timmars sömn, dock hade ju jag några timmar redan att ta igen. Efter tre gasades det in från Löddeköpinge in till Kastrup där vi var mer än väl i tid men det är skönt. Incheckning och allt gick bra, Zelda, Zorro och Greger var redo. :P
Flyget till Bryssel var trångt och kallt, men som tur väl gick det snabbt och väl i Bryssel var det paus en timme innan det var tid att finna nästa flyg. Denna flygplats skulle ju då vara väldigt liten, men visade sig vara några mil lång, och just den milen skulle vi gå, men med hjälp av rulltrappor och rullband gick detta ändå väldigt smidigt. Annars var det inte så mycket mer från Bryssels flygplats vi fick att uppleva, förutom att allt handlade om iPhone 3G överallt och att jag kände inget fel med att fortsätta köra på med svenskan när folk frågade mig saker på franska, gick inte speciellt lysande.
Jet Airways, var underbart, till skillnad från Bryssel Airways och vi satte oss nöjda och belåtna i våra stolar. Fördrev tiden med att kolla filmen An American Girl, Friendsavsnitt, spelade Snake (!) och lyssnade på massa bra musik, härligt. Väl vid tolv anledde vi i New York på JFK. Det var fint väder och det kändes ganska härligt att äntligen komma hit. Tog en gul taxi in till Manhattan, Baruch College där vi efter en stund träffade Sophie. Efter det gick vi vidare och åt Burritos, Tortilias, ja, mexikansk mat iaf. Ganska härlig början på denna resa. Efter det tog vi tunnelbanan till Bronx hem till Sophie och hon bor i ett jättemysigt villaområde med avlånga smala hus med sådana där söta trappor upp till huset, just like in the movies.
På vägen hem på tunnelbanan fick vi kämpa för att inte somna och minsta lilla sak blev fruktansvärt kul, som en kvinna med katt, en tjej med kattmössa och en man som predikade med en broschyr med slipsar framför sig. Tydligen predikade han om allt mellan himmel och jord medan jag trodde han försökte sälja sina slipsar, haha, men den broschyren var tydligen hans sköld.... (?) Ja, det är inte lätt för små hässleholmare som vi.
Efter vi anlänt till Sophie handlade vi och sedan beställde vi kinamat. Mysigt.
Just nu sitter jag med hennes lattop i knäet och längtar mot madreassen bredvid, tänk att sömn kan vara så förbjudet och så efterlängtat. Detta var en kort uppdatering om en lång dag som nu tar slut,
men imorgon börjar en annan,
Hello Manhattan People!

I'm a thousands miles away but tonight you look so pretty, yes you do,
times square can't shine as bright as you,
I swear it's true.


Nu ska jag och josse däcka, bokstavligt talat.
Godnatt!

resfeberesfeberesfeber

Väskorna är packade, Zelda & Zorro står vid dörren, och det mesta känns ganska förberett.  (Zelda & Zorros uppkomst kan ni läsa mer om på bybettan.blogg.se :P)
Tom. PASSET är nerlagt, som i fredags var lite borta. Det som går att förbereda är förberett, pengar på forex & jag & josefin är redo, typ. Och det finns ny musik på ipoden, härligt.
Just nu är vädret, för att nämna det lite, väldigt trist och det känns skönt att lämna Hässleholm för ett tag. Många frågar mig om jag fått resfeber men jag har sagt att det varit väldigt lugnt, tills jag packade ner det sista och insåg att jag ska till USA, New York City, lite rysningar där.
Jag ska försöka uppdatera ibland här på bloggen, så ni får se vad vi busar med på andra sidan Atlanten.  
Först blir det tåg ner till Josses pappa utanför Lund, och sedan tidigt imorgon åker vi till Kastrup där flyget går 06.40.
Såja, då var det inte så mycket mer.
Goodbye Hässleholm!
Take care everybody <3

checka även in - http://lastdayofjuly.blogg.se där Josse även uppdaterar :)


Fjärde oktober tvåtusenåtta

Jag drömde om dig i natt.
Du var positiv och glad,
och du pratade om hur bra du trivdes i Kalmar.
Något stämde inte.
Det var jobbigt att inse.
Jag skrev ett blogginlägg - wake me up when september ends -
som jag just nu vill ta tillbaka,
låt september vara för evigt,
låt oktober aldrig komma.
hösten behöver inte komma.
Som när man kör i bilen,
och alla lövens färger ändrar
färg desto snabbare och
längre man åker
.
Jag tycker vi kan stanna tiden för en stund.
Snurra tillbaka till september.
och stanna där,
tänk att man hade det så bra,
utan att tänka på det.
Drömmen utspelades nog i september.
Då var du glad & positiv,
lycklig över livet.
Det var vi nog alla.

nu ska jag packa,
inför newyorkresan,
som bär sig av på måndagmorgon,
redan imorgon mot lund,
ett steg närmare resan.
du & jag.
vi behöver det.
innan det ska jag träffa henrik.
Henrik, du är underbar.

Varför du?

Det finns inga ord i världen som kan ändra det här.
Det finns inget jag kan säga.
Denna dag vände så snabbt.
Imorse när min syster berättade sanningen,
kunde jag inte förstå.
Jag har nog inte ens förstått än.
Men det börjar sakta sjunka in,
men jag vill inte sluta hoppas.
I mina ögon är du en fighter.
Så sluta aldrig vara det.
Jag ska inte vara så tragisk,
det hade du inte velat,
du fick mig alltid att skratta.
Jag tänker på dig,
och kommer ihåg dig
som den glada och underbara vän & person du är.
Vi älskar dig, saknar dig och tänker på dig.
Nu och föralltid.
<3


RSS 2.0