första advent

Hej Sophie. Vad är din blogg?

Det är första advent människor och det är fint. Det är faktiskt lite högtidligt att de de där fyra ljusen brinner, tycker jag. Idag var det julskyltning, en dag om året som liknar Hässleholmsfestivalen minus onyktra människor och värme plus 20 år äldre på majoriteten av folket. Men det är mysigt och de flesta är väldigt glada, så det är en skön stämning. Jag, Bettan, Henrik, Emma och Josse tog oss en tur idag. Det var fint det. Med fika & korv. Jag vet inte, som Josse skrev, om man verkligen är i julstämning. Efter allt som har hänt har allt det med julen skjutits ifrån en samtidigt som man bara vill ha allt som det alltid har varit, alla traditioner. I alla fall för mig, jag älskar julen och allt som har med det att göra, minnen & tradioner osv, jag älskar julhandeln och allt det, men man måste ändå inse för sig själv nånstans att saker och ting kommer inte bli som det alltid har varit. Och det är jobbigt, fruktansvärt. Jag har svårt för att inse, att du inte kommer tillbaka, det insåg jag idag, när det var dags för den årliga julskyltningen, att det inte är som förra året. Förra året satt vi och fikade i missionskyrkan och ingen kunde ens ana detta. Det är det jag menar, man kunde inte ana det, klart man inte kunde det, det var inte ens tänkbart. Men ändå, så känns det så overkligt. Men idag insåg jag, och jag kommer ihåg alla glada minnen, jag försöker spara dem. Jag tänker på dig varje dag.

Det var jobb i lördagsmorgon, fyra timmar sådär, men sjukt vad det tar musten ur en ändå. Efteråt begav jag mig hem, powernappade två h och sedan var det dags att göra sig i ordning för en tur ut till Henriks mormor & morfar med julstämning, pyssel, glögg & pepparkakor. Det var fint & trevligt. Sov sedan över hos Henrik och fick vakna upp bredvid honom imorse. Jag har blivit bortskämd av att få tillbringa så mycket tid med dig, för mig är du helt underbart underbar. Du gör mig lycklig och jag börjar förstå att det verkligen är du & jag. Ibland springer allt ifrån mig och jag förstår inte att jag har fått dig, du är så fin och jag vill ha dig här & nu så jag kan säga, med egna ord, 
att jag älskar dig.



Nu ska jag återgå till sexandthecity och min säng. Det finns inget annat som kallar just nu. Godnatt.

fredag.

Klockan är över elva, och jag är hos Henrik. Jobb ikväll och jobb imorgon. Nu ska jag sova, bredvid dig och det är underbart. Helt underbart.
<3 
pussgodnatt.

this is not just another day.

Måndag idag och jag har varit ledig. Sov många timmar inatt vilket var skönt och steg upp nio. Eller snarare efter hårda befallningar av Josse som ville få upp mig. Vi åkta till Väla vid tio, det var fint & mysigt. Där hade julen redan kommit, samt vintern på vägen. Snö överallt. Inne i Väla var det julskyltning och julmusik, men det är dags att komma i julstämning nu kanske. Inte för att man känner sig på julhumör just nu. Det blev några rundor och shoppades lite kreativt och lite kläder, och såklart mat at the foodcorner, med allt som kan tänkas, men det blev favorit i repris - Tacohouse, det var faktiskt underbart. Lite mer shopping & lite mer julstämning sedan åkte vi hem. En lite annan väg med 120väg men det gick vägen, iaf mot Hässleholm. Sedan ikväll har det varit lite annat som hänt, slappat och känt att jag behövt sätta igång med träning. Men just nu orkar jag inte bry mig, och försöker ta det som det kommer. Känner att idag orkade jag inte något med träning, alls. Var ute och gick en runda med syrran nu i kväll och det var mysigt. Hon & jag, vi är bra och vi är lika, systerlika men samtidigt så känns det som hon förstår mig på ett sätt jag ibland inte förstår mig själv, och det är skönt. För när man inte orkar med allt, så orkar hon med mig.
Och det betyder mycket för mig.
Nu ska jag snart sova. Tittar på bilder på mig & Henrik som jag bett han skicka, tider då man hade annan frisyr, hårfärg och klädstil (80-tal?) men det var fint. Det fanns en hel del fina bilder, du & jag är söta, du är söt och du betyder mycket för mig. <3. Saknar dig varje gång du tar turen till kalmar men jag får hålla om dig igen på torsdag, så dit längtar jag.

Puss& Godnatt.

Vila i Frid fina du.
Idag somnade även du in.
Jag kände dig inte så bra men det vi pratade så hjälpte du mig, du lyssnade & du förstod. Cancer är hemskt, helt sanslöst fruktansvärt. Men du betydde mycket för många som kommer ihåg dig för allt det fina du gjorde för dem.
Du är saknad.

this is about you, to you and for you.

Jag är så trött, så jag somnar bara jag sätter eller lägger mig ner. Hela kroppen och hela jag orkar inte.
Har jobbat hela helgen och nu är jag trött. Ledig två dagar, tänkte jag egentligen skulle ta jobb men jag tror jag behöver två dagar för att ta det lugnt & tänka lite. Man kan inte springa ifrån saker & ting, som man vet kommer snabbare komma ifatt ändå. Vardagen rullar konstigt nog i gång medans alla är ganska skakiga och berörda. Jag kan fortfarande inte förstå att du inte finns här hos oss längre, på något sätt så känns det inte konstigt om du skulle vibba mig på msn nu, som du brukade, eller skriva något komiskt sms, som du även också brukade göra. Vardagslyx som jag var van vid, men som jag saknar nu. Jag saknar dig, så mycket. Det är grymt vad livet är, och det gör ont. Och det känns så himla orättvist när jag läste artikeln om dig för några veckor sedan, varför? Jag kommer ihåg när jag läst artikeln att jag skickade sms till dig och skrev hur glad jag var att allt var bra med dig. Så varför skulle du tre veckor senare åka in igen?
Jag hatar allt som har med cancer att göra, allt som har med sjukdomar att göra,
allt som har det där hjälplösa över sig. Jag trodde vi kunde klara allt nu.
Men jag fick träffa dig tom två dagar innan, och jag är så tacksam över det nu. Jag hoppas du kände att jag var där.
Jag vill säga så mycket till dig,
men det du vet det vet du. Och det är jag glad för.
Vi har så många minnen tillsammans.
Jag ska tänka på dig när jag känner mig svag, på hur du kämpade.
För du var en fighter och du njöt av livet, så som fler borde göra.
Vi brukade skämta om att slappa var så härligt, och hur livet var att sova till ett, duscha i en timme, sola och slappa i gräset och andra saker som gjorde livet underbart. Jag ska ta vara på livet som du gjorde, och unna mig slappa stunder.
Jag ska njuta som du brukade göra,
o c h    s e    s a k e r     p o s i t i v t.
Det gjorde alltid du.
<3


Vila i frid min vän.

Christoffer Bergelin,
vår Stodche,

jag kommer sakna vardagslyxen med samtal, vibbar & sms,
ditt skratt, dina skämt & din personlighet.
Jag kommer sakna att skratta med dig. 
Minnena med dig är många & det är det jag har kvar, 
dem bär jag med mig alla dar.
Du är en helt underbar person som betyder mycket,
för så många
och för mig.
Jag kommer sakna dig.
Jag tänker på dig,
och du kommer alltid finnas med. Dag som natt.
I våra hjärtan älskade vän.
Du är älskad & saknad.
Att livet är orättvist, visste vi redan, men att du skulle gå, är sanslöst ofattbart.
För oss var du underbar.
Sov gott min vän, vi ses.
<3

Vila I Frid. 



<3


there is another light over the city.

Jag skriver inte här så mycket längre, vet inte alls varför riktigt. Men jag älskar att läsa andras, och se vad dem skriver, hur de skriver och allt annat möjligt. Idag är det onsdag, den nittonde,
Henrik och jag har varit ihop i två månader, du är underbar. <3
Vi ses om 11 h my beautiful.
Idag har det varit sovmorgon till halvtio, ganska bra för att vara mig faktiskt.
Sedan är det småstädning som gäller och lite slappande bara för att. Igår var det helledigt och jag umgicks en hel del med min söta syster som även hon var ledig. Vi tog oss en runda till Netto (?), bara för att de hade guldbokstäver jag ville ha (!). Jag är guldgalen. Efteråt bar det av till något kreativt ställe, vi visste inte vilket men jag hade hört talas om MIxhuset så vi beslöt oss att ta oss en titt. Väl där inne blev jag ganska överraskad över vad de sålde, fräcka och snygga design & inredningssaker. Tydligen hade de haft öppet i två år redan men själv har man aldrig besökt det. Iaf så gillade jag deras presentpåsar och presentpåsar och allt annat guld de hade. Försäljaren blev också rätt exalterad och visade mig sitt lager där jag kunde fritt fram leta efter vilket presentpapper jag ville ha. Han ville iofs sälja en guldbuddha till mig för halva priset men då kände jag att nej, jag må vara guldgalen men buddhacrazy är jag inte. Det var lite kul iaf.
Efteråt bar det av in till stan och jag fick syrran att göra sitt debutbesök på Madrix där det blev fika. Det var mysigt.
Du är bra bättre bäst, syster. <3
Snart ska jag besöka dig, igen. Vi var där i lördags. Du hälsade med glimten i ögat, och du skämtade om Idol, precis som alltid. Precis som du alltid gjort. Du var trött och du var mager. Men det var ändå du hela tiden och det var härligt att känna. Tack för att vi fick komma i lördags och säga några ord till dig. Det betydde mycket. <3

Nu ska jag åka en tur till stan.
Jobb ikväll, yey. Nej, men lönen är mer utan att jag märkt det. Galet,
men ibland är det bra att vara förvirrad.




novembertanke om decemberlängtan.

Jag orkar inte skriva längre, eller så hinner jag inte. Jag tror det är en kombination,
som inte känns så lyckad. Innan engagerade jag mig med layout och annat,
nu skriver jag bara.
Idag har det varit kära mammas födelsedag, 46 minsann, vi nämner det som 40 + i hennes sällskap så brukar det gå hem.
Eller jag lyckades stort idag, (trodde jag) när jag kom på att vi kunde införa tvättdag, där alla hade en varsin tvättdag. Seriöst vår tvättstuga är inte att leka med, det är mycket tvätt, vi är sex pers, varav fem är tjejer, och vi älskar kläder.
Men mamma verkade inte så övertygad som jag trodde idén var utan gav mig mer blicken "Det var en söt tanke, men hur i världen skulle det fungera?"

I morgon är det en lång dag. Jag börjar 7.15 och jobbar till 16. En snabbis hem för att klockan sex ta bilen till Vinslöv där jobb nummer 2 börjar halvsju och pågår till halvåtta dagen därpå. 21h arbete på 24h. Jag tyckte det var rätt bra, fast jag får sova sex av dem.

Kalmar var mysigt. Henrik är mysig,
och han gör mig lycklig.

På lördag när jag kommer hem så blir det nog ett besök,
vi aldrig kommer att glömma.
Och sedan ska jag & josse göra något,
något lugnt,
något tillsammans.
Du är bra min bästa vän <3.

Nu ska jag sova, det känns som de bästa just nu,
men jag blir helt glad av jullåtarna jag lyssnar på nu.
Det är mysigt med jul,
och allihopa, lyssna & njut,
den är påväg.
:)




julen älskar amerika och amerika älskar julen.

myspys.

Regn och regn, november är underbart. Är man inne så är det mysigt. 
Sitter nu framför Henriks dator igen, har ätit mat och läst tidningen glamour och unnat mig lite nougat, för en gångs skull.
Följde med till Kalmar Högskola imorse och fick se skolan. Fin skola, fräsch och modern samt väldigt mysig. Hämtade lite broschyrer och kataloger och sedan begav jag mig tillbaka till lägenheten. Tror jag har en hel del sömn att ta igen så jag har sovit 1,5h vilket känns bra för nu är jag pigg och behöver inte somna varje gång vi ska kolla på film, haha. 
Jag gillar att vi är så lika, 
igår var det mysbyxor & fancymat, 
kycklingfile, potatisklyftor och bearnaisesås.
Så det är härligt får jag säga.
Det är inte så mycket som går upp emot mysbyxor en novemberdag.
Inte med honom. <3 

det är härligt, att ha det, såhär.

Nu sitter jag i Henriks lägenhet uppe i Kalmar. Kom upp hit igår och hans lägenhet är jättefin & mysig, precis som han.
Ute är det värsta regnovädret, funderade ett tag på att ta en tur till ICA som ligger här bredvid men kände mig inte lika pepp längre. Henrik är ambitös och är i skolan fram till tre och jag bara softar så länge i hans lägenhet. Det är skönt att bara ta det lugnt nu ett tag, de här dagarna. Har varit ganska mycket jobb den senaste tiden så det var skönt att kunna sova fram till elva idag. Ska kolla upp lite högskolor och universitet tänkte jag med, får se hur det blir med det, men det är skönt när man har tid till det och slippa känna någon stress. Helgen var även den mysig. I fredags var jag ledig och var på stan, träffade Henrik en stund och sedan blev jag stylad och fotograferad av Elisabeth och Bella, till något projekt. Det var fint, med ylletröja, pösigt som jag gillar, och med färgerna brunt, orange och guld. Dock är blixtar inte min favorit, eller mina ögon klarar inte av det helt enkelt så mina ögon ser antingen drogade eller uppspärrade ut, snyggt men vissa bilder blev nog bra.
På kvällen åkte jag & Josse till Kristianstad där det var dinner and a movie, just like old times in new york. Burger King och filmen Patrik 1,5 som jag gillade skarpt. Mysig kväll med dig min vän!
Lördag började med tidigt jobb klockan sju fram till tolv, och sedan hem för att städa, städa, städa.
Vid två kom Henrik och sedan efter fem kom Emma och Adam och vi skulle ha vår lilla inbokade parmiddag. Det blev handling, matlagning, middag och kaffe och spel. Vuxenstil kanske, haha, men det var mysigt. 
Söndagsmorgon lämnade jag Henrik hemma och jag själv begav mig till jobb klockan sju. Ja, det finns inte så mycket mer att nämna om det jobbet, det är som det är, och tyvärr ska det vara så med..
Fars dag var det också igår för att inte glömma och pappa uppvaktades med kex, ost och vindruvor plus en bok som skulle vara bra, och en ram med alla hans fem döttrar minsann. Lite svårt ibland att gissa rätt på vem som är vem när man har fem barn som alla är lika gamla på bilderna, haha. 
Sedan bar det av till Kalmar med Henrik. <3.
Nu ska jag snart ta mig lite tid till att söka runt, har ju fått låna Henriks dator, mac och allt, tog en stund innan jag förstod den, men Henrik är övertygad med att så fort jag lär mig den kommer jag inte ångra mig, så jag får lita på honom.
I eftermiddag blir det kanske en tur in till stan, vi får se,
de har ju ginatricot här (!),
lite lycklig är jag,

är inte van vid sådan här lyx.

So long and love. 


lalalagalet.

Klockan är 23.25 och jag har kommit hem för en stunds sedan. Tydligen var jag inte sist, utan Bettan kom hem nu. Att hon alltid lyckas vara värre, haha. Har jobbat 9h i hemtjänsten idag, helt galen kväll. Jag fick ha larmtelefonen och vilket ikväll var mycket uppskattat när vi fick 8 larm. Pust, det var en del att göra men nu är jag äntligen hemma. Bullens korv ligger i grytan för lite nattamat är alltid uppskattat, får se om min syster joinar mig. Blir nog sex and the city innan jag ska lägga mig. Åh, vad jag ska sova, i alla fall hyfsat länge, är helt ledig imorgon, underbart. Ska ner en sväng på stan, handla lite presenter och sedan förhoppningsvis träffa min fina pojkvän. På kvällen blir det bio med JoseFIN, det ska bli mysigt och skönt! Vi ska ha det så slappt som vi bara kan & vi brukar lyckas rätt bra.
Nu ska jag äta.
Sov sött.
Puss.

reality is when you realise

Jaha ja, jag är trött idag. Sanslöst. Fick tvinga mig själv till att bli fokuserad när jag nu skulle jobba och jag tror det gick bra. Brandlarmet gick på Bokeberg och vi fick snabbt flytta våra bilar för brandbil och ambulans, men det var inte så allvarligt, så det var ju bra. Jag gillar när det händer saker, och det gör det garanterat i hemtjänsten. Nya människor lite hela tiden men idag orkade jag inte förändringar. Jag ville egentligen fortsätta sova på sängen som jag sov på tills larmet ringde vid 14.50 och det var dags för jobb. I fredags var det fest hos Sara och jag och Henrik gjorde en väldigt snygg korg med band & nyckelpigor, tjusigt minsann. Festen var trevlig, och det slutade på Qbar där jag aldrig innan varit. Det var lite björketstuk utan dansgolv och legkontroll men det var kul och folket var trevligt och kvällen slutade på Freddie & Companysmed underbart god nattamat. Maten är så sanslöst god, alltid så god, klockan två på natten. Helt oslagbar. Sedan bar det hem för mig & Henrik.
Igår var det att ta det lugnt. Fick vakna upp bredvid Henrik, underbart,
som alltid.
Sedan vid sex var det ljuständning i kyrkan. Det är när det blir så fokuserat och så seriöst och så tydligt,
som det blir jobbigt och oundvikligt. Så blev det igår.
Efter det var det middag hos Morbror Pelle och Kristina. Alltid lika mysigt,
och alltid lika gott!! Vi spiller lite vi i Axelsons, as usual, och jag älskar Kristinas sköna inställning:
- Nu tycker jag vi spiller lite alltihopa. Jag tycker vi bestämmer det.
Haha, det är så gött.
Sedan bar det av till Henrik där det sågs Idol, och en kvart av en 50 first dates. Vi var både trötta och somnade, väldigt,
fort.
Men det var mysigt,
och vi ses nästa vecka my beautiful.
Nu ska jag sova.
Sov sött, ni alla. Godnatt.



RSS 2.0