en regnig torsdag som den här

Kanske dags för ett blogginlägg, jag måste i alla fall ta en paus ifrån allt som har med skola att göra, för en stund. Jag har precis kommit hem från skolan, ungefär. Brett mig några mackor och ska nu sätta mig ner. Skola idag från 9 - 16. Väldigt lång dag som avslutades med en textanalys. Textanalys var faktiskt väldigt spännande och intressant dock ska man tänka så sanslöst mycket att man är helt slut när man ska gå igenom det. Så därför blir det paus nu innan det blir dags för nästa analysuppgift. En skum sak, väldigt skum sak, var när jag kom in i lägenheten. Gick in, tog av mig jackan och skorna, gick på toa och sedan skulle in i köket och sätta på kaffe. Efter ett tag ser jag att mina soptunnor från vasken står vid köksbordet och jag tänker intensivt hur de hamnat där? För jag må vara förvirrad, men en sak är säker, de stod inte där när jag gick hemifrån. Sedan såg jag en lapp liggande på diskbänken och tankarna snurrade ännu mer när jag försökte komma på vem som kan komma in här. Den enda är Henrik och han åkte fem i sex imorse till Hässleholm. På lappen ser jag att det är Kalmarhem som varit här och fixat med rören undertill. Visste inte att det var något fel på dem, men men. Känns rätt lustigt att någon gått in i lägenheten när jag inte var hemma, i min inte så städade lägenhet just nu, som jag lämnade den som den var för jag visste att det var jag som skulle komma till den sen, och ingen annan. Jag får väl helt enkelt bli van.
Nu ska jag äta lite och sedan sätta mig in i journalistikens värld, ännu en gång. Åh, ja, just det. Mitt tentasvar. Jag har nog aldrig varit så nervös och nog aldriv varit så lycklig när jag såg att jag var godkänd. YES! Och sedan till en mer överraskning lyckades jag även ta mig upp till ett VG vilket blir det slutgiltiga betyget i kursen. Känns jätteskönt.
Nej klockan tickar.
Imorgon åker jag hem igen. Ska bli jätteskönt. Att bara komma hem och få vara hemma.
Sarah

uppe med tuppen

Godmorgon!
Snabbt inlägg. Jag är uppe med tuppen, jajamen. Elisabeth har fasta rutiner och jag var inte sen med att ta efter dem. Det har jag alltid imponerats av när det gäller henne. Hon är alltid så sanslöst säker & vet vad hon vill, hur hon ska göra det och när. Som idag. Hon sa:
- Sarah, vi har paus 10.30. Klockan 10.45 - 12.45 lagar vi mat och äter.
Det är bara att nicka och snällt göra så. Nej, så klart så är det inte så strikt som det låter men sanningen är den att få så mycket undan på morgonen är väldigt skönt för att sedan kunna njuta av det och njuta av att vara ledig resten av dagen.
Så, kaffet är uppdruckit, skolbänken väntar. Nu ska Anna Anka anayseras in i det minsta. (Ja, det är en skoluppgift)
Puss & Kram

Överraskningar som kaffe & spontanbesök

Tack för de fina orden om min lägenhet :) (Mamma, Josse och Emma).
Jag trivs väldigt mycket.
NU är jag i Hässleholm. Spontanbeställde biljetter igår och sa ingenting till min familj. Det var jättesvårt att hålla det som en överraskning när jag är i stort behov att ofta berätta till både min syster och mamma allt jag gör. Men jag lyckades hålla mig och det hela blev ganska lyckat. Klockan 18.02 när tåget rullade in i Hässleholm hämtade Henrik mig, vi körde till Maxi och köpte fika och sedan körde vi hem. När jag stiger in i hallen står mamma där och gapar av förvåning när hon ser att jag anländer. Obetalbar min. Så det var värt väntan med att säga något :)
Nu sitter jag i tv-rummet och slötittar på sex and the city (TV!) och ska snart lägga mig. Imorgon är det strikt schema som gäller. Upp halvåtta, plugg åtta. Men jag ska plugga med syrran och när vi pluggar, då blir det pluggat ;)
För att nämna lite till om studierna så idag i skolan hade vi rollspel. Jag ska säga ärligt att allt som har med teater, uppstyrda men samtidigt improviserade scener är något jag absolut inte gillar. Egentligen kan jag tycka att spex och improvisationer är spännande och tom. roligt, men inte när jag inte själv kan kontrollera situationen när och hur. Iaf så var det idag vårt uppdrag att förbereda oss för att antingen intervjua eller bli intervjuad. Jag skulle intervjua en som spelade chefen för ett reningsverk som orsakat frätande lut i drickvattnet och jag gick upp och ställde mig redo för att börja intervjua. En aning stressad var jag för jag hade inte hunnit förbereda inledningen men tänkte att det får helt enkelt bära eller brista. Intervjun hade kunnat gå bättre, jag var lite för snäll sa dem, och det kan jag verkligen hålla med om. Jag har nog lätt för att hålla mig till ramarna för frågorna och svårt för att gå utanför. Men en sak var rätt rolig - de tyckte att jag var proffsig i min inledning och lät som en radiopratare. Jag bara - va? Det trodde jag inte om mig själv, så det var lite komiskt och framförallt kul att höra!
Dagens
Bästa? SJ bjöd på kaffe när jag bytte tåg i Alvesta. Stort plus och stor applåd till killarna som gick runt i kylan med kaffeväskor på ryggarna och stora flaggor tre meter upp i luften där det stort och tydligt stod: KAFFE.
Längtan? Att få komma hem till ett liv med rörelse och ljud. Min lägenhet är mysig men om kvällarna är det väldigt tyst.
Mat? Mozarella- och tomatbaguette. Endast 25kr. Ekonomisk OCH god.
Förebild? Melody Gardot. Lyssna på henne och lyssna lite till. Lyssna på hennes story och låtarna ger dig rysningar.
Imorgon ska jag och syrran fotografera hösten. Massor med höstbilder och underbara färger.
fotograf: Isabella Andersson

förra årets höst/vinter. tiden går så sanslöst fort medan jag tycker inte jag har förändrats något alls.


Min lilla fina lägenhet

Nu äntligen har jag lyckats planera in en lucka mellan pluggandet och skolan för att förse bloggen med bilder på helgens inredning av min lägenhet. Jag är jättenöjd och trivs i mitt lilla krypin.

Mitt kök. Älskling är bäst och lagade igår en underbar middag medan jag konkade tvätt upp och ner från källaren.
Min hall. Det första man ser om när man kommer in. Det enda som saknas här är dörrmattan jag ännu inte inköpt med den bästa texten - nycklarna, mobilen, plånboken - perfekt för lilla förvirrade mig.
Mitt kök igen. Det som man kommer till rakt från hallen. Här finns allt som behövs. Kaffekokare, kryddor, rutiga kokboken och såklart - basilika!

Från andra håll.




Min kommande arbetsplats.
Nytt skrivbord som jag gillar skarpt. Till vänster ligger Björn Hägers bok Intervjuteknik, en av böckerna för den nya kursen och den jag ska fokusera på mest denna vecka.



Mitt vardagsrum och sovrum. Allt i allorum. Sängen är hemifrån, hyllan vid sängen är nyinköpt. Soffan är bland det bästa jag köpt. Tillbringar halva tiden där när jag är hemma. Den och sängen ska med vart jag än flyttar.

Mys.



Det enda som saknas nu är en TV. Har aldrig saknat en TV så mycket. Men snart ska den beställas och sättas upp på väggen mitt emot soffan.
Lilla toalett


Bilderna och programmet strejkar lite så alla bilder kommer inte upp. Speciellt en bild på Henrik sittandes i hallen med sin laptop i knäet. Han slog sig ner där under kvällen när jag gick runt och fotograferade. Stackare!

Jag är jättenöjd med min lägenhet. TACK alla i lördags som hjälpte till med att bära, diskutera färger och olika alternativ och hjälpte mig få den så mysig som jag tycker att den är. Så en TV på detta så kommer jag stortrivas.
Välkomna på fika, jag har massa kaffekoppar, en bra kaffekokare, en fin vit bricka och en soffa som rymmer många!
/ Sarah

det finns nog ingen rubrik för det

Då var denna dag också över minsann. 6 oktober, det är verkligen höst nu. Min skinnjacka som har värmt så gott börjar vara i det kallaste lagret och jag får nog försöka prega på mig halsdukar och annat mysigt. Men konstaterandet är att det är höst. För ett år sedan så var det vid denna tid jag precis fått reda på att du var sjuk, väldigt sjuk, min vän. Den 21 november sedan så gick du bort. Förra hösten kändes så otroligt tung. Du kämpade in i det sista och på begravningen kunde inte min hjärna förstå att jag satt på just din begravning för sådant här fick inte ske, får inte ske.
Idag den 6 oktober dog en annan person, en bekant, jag kände inte honom så väl men vet väldigt väl vem han var. Han kämpade också in i det sista och han blev 23 år. Jag tänker på dig, på din familj och alla dina närmaste. Mitt minne av dig är att du var en väldigt glad och positiv person. Ödmjuk och fin personlighet. Jag kommer att tänka på dig de närmaste dagarna och veckorna. Vila i frid.
Att sådant här fortfarande händer är ofattbart och så himla fel. Så himla fel.
Men desto mer man säger det desto mindre slutar det inte ske. För det.
Detta är en värld vi lever i, den enda värld vi lever i. Den enda dagen är idag.
Ja, detta blev en ganska sorglig text. Men jag har tänkt mycket på dig och hoppats så innerligt att ett mirakel skulle ske.
Vila i frid.
/ Sarah

godnatt

och ett avslutande inlägg för denna dagen. Klockan är snart kvart i elva och jag ska slumra till medan jag ser på Hollywoodfruar.
Dagens slutsats:
- 10 min gångväg till skolan från de förra 20 min. Stort plus!
- Kursen att intervjua och skriva kan nog bli mer intressant än vad jag trodde. Första uppgift att analysera programmet Skavlan där bla. Anna Anka och Jay Z medverkade. Spännande.
- Framtiden känns tryggare och mer spännande. Samtidigt som det mesta är ovisst så vet jag var jag står och vart jag faktiskt är påväg.
- Bredband, hm, ett stort problem (eller inte?)
- Kompostpåse, vad är det? Alla skåningar kan nog förklara detta som en brun påse du har till ditt kompostavfall. Smålänningar vet inte vad detta är. Som tillslut när jag förklarat för butiksbiträdet på ICA när jag inte fann det att det är en brun påse du har till komposten.
- Nej, det har vi inte. Men när du bor i hyresrätt så är det du själv som går ut och slänger det...
? Jag nickade snällt och insåg att vi nog inte pratar om alls samma sak. Ett konstaterande, kompostpåsar är för skåningar.
- För första gången känner jag ett starkt behov av TV. Det hade höjts hemtrevlighetsfaktorn några nivåer i min lägenhet. Bara lite TV4s morgonprogram i bakgrunden. Mmm.
- Kaffe är en del av min vardag, många gånger om.
- Ett konstaterande: Jag påverkas av extrapriser, också många gånger om.
- Mina grannar verkar gulliga :)
- Jag är fruktansvärt trött och ska nu sova efter jag tröttnat på Hollywoodfruarna (kan man göra det?)
Imorgon var det ett år sedan jag åkte till USA.
jag vill tillbaka till New York. Staden med fart, fläkt och möjligheter i oändlighet. Staden där en helt underbar syster bor som jag saknar. Speciellt våra samtal sent på natten, om allt från block i alla former och färger till allt som man behöver prata om. Du är saknad här hemma, Sophie.
Godnatt och sov så gott.
Dröm söta drömmar.
/Sarah

Godmorgon!

Har blivit en riktigt slappis nu men det är underbart att inte behöva tänka på läxor, iaf för en helg. Insåg när jag kollade på min blogg att jag faktiskt inte uppdaterat om flytten. Ojdå. Som ni vet så var lördagen min första någonsin-flyttdag. Jag och Hannah gjorde massa goda baguetter med fyllningar på morgonen och vid 11 anlände mamma och pappa. Vi körde till lägenheten och efter ett tag kom också Henriks pappa men kartongerna och min säng i ett släp jag snällt fått lånat. Jag hinner inte fotografera och lägga ut nu men ska försöka lägga ut denna veckan så ni får se :)
Iaf så när väl sängen var på plats i lägenheten började det kännas hemtrevligt. Jag har alltid sagt att den dagen jag flyttar då ska sängen med. Och det fick den snällt göra också. Så nu står den här i mitt vardagsrum och just nu sitter jag i min soffa, som det var mycket om och men med, men som jag nu är supernöjd med. Den är beigegröngrå. Låter kanske inte så förtjusande men om man vet vilka färger jag gillar, alltså allt det matta i brunt och beige med gulddetaljer så passar soffan jättebra. Plus att den är en hörnsoffa och var nedsatt just denna helg, vilket gjorde köpet mer oemotståndligt. Jag kommer hela tiden ifrån flyttdagen i mitt skrivande så, iaf så åkte vi till IKEA och där inhandlades det allt det nödvändiga som soffa, köksbord, skrivbord, soffbord, hylla, överkast, servis, startset kök, gardiner, lampor och till det fick jag jättefina grön/vita växter med krukor av mina kära föräldrar som nu står och lyser upp rummet. Det var en lång dag/kväll och mamma, pappa och Hannah åkte inte förrän tio. Men då var soffan uppe och köksbordet var redan invigt där kvällens middag åts. Det var mysigt :) Ja, så jag är jättenöjd med lägenheten. Dock står det kartonger kvar här så jag får väl försöka lägga in det sista och sedan bära ner resten för jag behöver inte så mycket mer har jag märkt. En morgon med kaffe i min nya mugg bryggd i min nya fina kaffekokare och sittandes i min fina hörnsoffa med laptopen i knäet så kan inte måndagsmorgon bli bättre. Som sagt, bilder kommer senare :)

Det känns konstigt att ha en egen lägenhet, man känner sig så vuxen och liten på samma gång. Med vuxen menar jag hela flyttaproceduren och med liten känner man sig ibland ensam och så liten i en stor större värld man inte riktigt sett innan. Men med en dag i taget och lite positiv syn tror jag man klarar det mesta.
Nu ska jag duscha och göra mig klar för att sedan bege mig till skolan. Hade behövt köpa ett block till nya kursen som börjar idag - att intervjua och skriva. Får se om  jag hinner.
Hoppas du får en fin dag!
/Sarah

kalmarlivet

Godmorgon!
Det är lördagmorgon, klockan är halvnio. Tänkte jag skriver ett litet inlägg snabbt om vad som skett de senaste två (!) veckorna. Blev lite paff att det verkligen var så längesedan jag skrev. För att göra det snabbt så har jag pluggat & pluggat. Första kursen Journalistikens grunder har varit intressant men oh, så mycket att lära! Böckerna har flitigt läst den senaste veckan då jag nästan låg med huvudet i böckerna hela helgen. Men idag, OH, så skönt! Jag är ledig. Tentan var igår och jag kan inte uttala mig riktigt hur jag känner om den gick bra eller inte. Det kändes bra, men man vet aldrig hur de rättar här, eftersom det var första tentan. Men skönt är det :)
Idag är det flyttdag för min del. Mamma, Pappa, Henrik och hans pappa anländer om 1,5 h med min säng och lite lådor och sedan ska vi till IKEA för att inhandla det nödvändigaste. Har kollat ut en soffa jag tror kan bli bra :)
Det känns jättekonstigt måste jag ju säga, att flytta. Det har varit väldigt tryggt, enkelt och skönt att bara få bo hos Henrik samtidigt som det är kul att få något nytt. Vi får se hur allting blir. Skönt att få ta det i etapper iaf, jag tror jag behöver det, annars blir det för jobbigt och stort.
Men det känns bra nu, så att ingen tvivlar på det efter läst ovanstående.
Nu ska jag snart väcka Hannah.
Hon kom upp till mig igår vilket jag tyckte var väldigt trevligt!
Ha en fin dag!
Kram
Det kommer uppdatering senare om flytten! :)

RSS 2.0