I can take the subway to the whole world

Så ja nu känner jag mig lite duktig med uppdateringen. Igår så var det en ganska intensiv dag. Jag och josse köpte varsin kaffe på Dunkin Donuts innan det bar av på tunnelbanan in till tha city, och igår åkte vi till St Pauls Chapel, som var kyrkan som klarade sig under World Trade Center - attacken, och sedan gick vi runt och tittade på Ground Zero och såg minnesmonument. Det är lite svårt att förstå när man väl är där att platsen man står på är där allt detta skedde. Då var det något som skedde långt borta, på andra sidan jordklotet, där man själv nu är, och man förstår att hela USA, speceillt för New Yorkborna är detta en händelse, they may never forget, som det står skrivet i minnesstenarna, och det märks. Trots de sju åren är alla tagna på något sätt, rädda och på flera platser kan man dagligen se texter eller plakat som handlar om elfte septemberattacken och om hur det har påverkat, för påverkat, det har det.
Iaf, efter det åkte vi ner till Battery Park city och tog oss en tur vid vattnet, eller vänta, först träffade vi ju Sophie och hennes barn, och den ena lilla killen ville spela något spel där man skulle vara två. Jag spelade lite först och körde lite nätt, alltså det är inga fina spel fyraåringar spelar längre, det är ganska hårdhänta, det gjorde faktiskt lite ont, haha. Iaf så körde Josse en match efter mig och gick in i det totalt, haha. Jag och Sophie skrattade så himla mycket när vi såg hur Josse försökte med all sin kraft klara av att slå fyraåringen i detta spel, trots sina fyra år var det ingen giltlig ursäkt, utan det handlade om att vinna eller försvinna, vilket fyraåringen sedan gjorde, han utsåg sig själv som vinnare och gick därifrån, haha!
Sedan bar det av med båt ut till Statue of Liberty, the green lady. Hon var snygg, det var ganska mäktigt att stå så nära och man såg Manhattan från en annan kind of view. Ellis island orkade vi inte riktigt med utan vi tog båten tillbaka och åkte vidare till Canal street där Sophie sagt att där fanns det läge att pruta. Jag och Josse höll låg profil och lät över prutningen till Sophie, förutom på ett ställe där vi blev lite för arga för att varorna var fejk att det slutade med att vi fick två till på köpet, ganska lyckat, haha. Vi tog oss sedan en förrätt i Chinatown och sedan gick vi lite till i affärer osv, för att sedan ta den stora middagen i Little Italy. Det är jättemysigt att gå i dessa områden, speciellt Little Italy som verkligen är som att komma in i Italienska Rom. Vi satt på en uteservering mitt ibland de romantiska parmiddagarna och åt god lasagne, det var nice.
Sedan bar det av hem.

Idag tog vi as usual tunnelbanan in till Manhattan med en kaffe från Dunkin Donuts plus en eggmuffin, gott! Och Henrik, jag såg igår en polisman inne i sitt bås sitta och dricka kaffe från Dunkin Donuts med en påse därifrån med, men antagligen hade han redan ätit sina muffins, bara så du vet att din önskan i USA faktiskt är verklighet:) haha, vi får väl se om vi kan få det på bild med.
Vi tog sedan gatorna längs 59th street och kollade märkesaffärerna på fancy street. Shoppade lite till och lite till. Kollade Apple store och det var rätt fräckt, och det såg ut som dem hade filminspelning utanför, coolt. Därefter kollade vi på lite streetdance i Central Park och sedan gick vi runt där. Idag var det hett, sanslöst hett, det var 25graders hett. Efter Central Park tog vi tunnelbanan till Wall street och sedan vidare till älskade South street Seaport där vi tillbringade två år tidigare vår julafton med att lyssna på sjungande julgranen. Där strosade vi runt och shoppade lite till och fottade lite till.
Det är det vi gör, shoppar och fotograferar. Det är svårt att få med allt på bild, det är så mycket att se överallt att allt omöjligt får plats. Det är bara fräckt att vara här igen. Efter det kom Sophie och vi åkte senare hem för att gå på Sophies diner, det var amerikanskt och väldigt gott.
Imorgon ska vi ta oss till Manhattan Mall och sedan får vi se vad vi hittar på för något. Besöker kanske East Village och Chelsea, och på lördag blir det Times square :)

Här kommer iaf lite bilder:


påväg mot Statue of Liberty


Lasagna in Little Italy


Central Park


Vi i Central Park :)

YEY.
Ha det bra! PUSS

Kommentarer
Postat av: Ewa

Fanns det mycket fint på apple store ? Om du har pengar över kan du få köpa en present till mig därifrån :D hah <3

2008-10-11 @ 12:51:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0